Ha eljön hozzánk vendégségbe, mindig csak a hibákat keresi. Ez rosszindulatúság?
Az unokanővérem férjhez ment egy milliomos pasihoz. Egy palotában laknak, csilivili minden. Gondolnak egyet és szétveretik a fürdőszobát/konyhát, mert meglátott valahol egy szebbet és akkor már csináltatja is. Nekünk átlagos lakásunk van, nem csúnya, de nem is a legújabb trend szerint készül, a fürdőnk is vagy 15 éves stb. Nekem tökéletesen megfelel minden, de az unokatesóm bármikor eljön hozzánk, akkor az arcunkba jópofi, aztán meg mikor elmegy, akkor panaszkodik az anyjának hogy "hát én ilyen házban már nem laknék" vagy jön azzal hogy új ajtó kellene, meg új fotelok, meg új függönyök, ő már ilyen pohárból nem inna, nem enne ilyen tányérból. (Múltkor is vett nekem egy tányér készletet, mert a hétköznapi Tescos sima fehér tányérból etettem, nem az ünneplősből, ezért azt hitte nincs szép tányérom...)
Ti mit szólnátok egy ilyen rokonhoz?
Ha esetleg a jövőben a férje majd dobni fogja (nem biztos de benne van a pakliban) akkor majd a teszkós tányérnak is úgy fog örülni mint a franc. Amúgy meg hányingerem van az ilyen kétszínű emberektől.
Kerüld el jó messzire ha tudod.
Szerintem itt te vagy a rosszindulatú és irigy. A sarkositott fogalmazásoddal teszel róla hogy igazat adjanak neked, ami feltehetőleg megnyugtat és biztosít arról hogy helyesen látod a dolgot.
Örülj neki hogy kaptál tányért, ha nem örülsz neki vagy sértésnek érzed ne fogadd el.
Éds hogy mit szólnék egy ilyen rokonhoz? Örülnék neki hogy van a családomban olyan akinek van pénze és jobban él mint a nagy átlag.
Jaj, ne is mond, a sógornőm is ilyen. Vagyis ő nem milliomos pasihoz ment hozzá, hanem némethez, de azt hiszi csak az a szép, ami nekik van és amit ő választ ki. Mostanában újítottunk fel a házban, új konyhabútor, új fürdőszoba, előszoba. Minden egyedi és asztalos készítette, mégis mindent leszólt és nagyon rosszul esett, mert rengeteg munkánk van benne. Én et nem így csináltam volna, én ezt nem vettem volna meg stb. Nekünk nincs annyi pénzünk mint nekik, erre telik. Szerencsére ritkán jön, mert a hajam égnek áll tőle.
Tehát a kérdésedre válaszolva: Kellemetlen az ilyen, mert az ember a rokonait nem tudja megválogatni. Ez talán nem rosszindulatúság, hanem inkább dicsekedni akar, hogy neki szebb és jobb van. A lelke mélyén tudja, hogy igazságtalan, mert neked erre telik tudja ő azt nagyon jól, de az egó azt diktálja, hogy megragadjon minden lehetőséget, hogy éreztesse, neki több an.
Persze, kedves, aki azt írtad hogy irigy a kérdező.
Most vagy te is ilyen húgyagyú liba vagy mint amit leírt (már bocsánat), vagy nagyon kis szekálós.
Nekem is volt ilyen ismerősöm, Hál' Istennek gyorsan megszabadultam tőle.
Most én vagyok olyan helyzetben, hogy az egész házam, és az összes bútorom jobb és szebb, fele annyi pénzből mint anyósoméknak. Mégsem dörgölöm soha az orruk alá, pedig náluk pl. a tisztaságban is lenne kivetnivaló...
Kérdező: próbálj meg kevesebbet találkozni vele, esetleg ha jó kézügyességed van, kicsit "belebolondítani" a cuccaidba, majd a következő leszólásnál az orra alá dörgölni, hogy neki pénze van, neked meg belső értékeid. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!