Vendégségbe mész gyerekkel, ki figyel a gyerekre és milyen gyaran?
1. Egyértelmű, hogy mindig mindenhol mindenki figyel a saját kölykére.
2. Tudom, manapság sajnos nem divat, de nevelni is kellene azokat a gyerekeket. Óvodáskorú gyermeket 1-2 órára, iskoláskorút már akár hosszabb időre is meg lehet kérni, hogy csendben foglalja le magát, és hagyja anyucit-apucit beszélgetni. Annak meg nagyjából 3 éves kortól evidensnek kellene lenni a gyerek számára, hogy idegen helyen nem nyúlhat semmihez kérdezés nélkül.
3. Ha olyan bulit szervezel, ahol a vendégek gyerekei is ott vannak, akkor vagy beszervezel valakit, aki vigyáz a gyerekekre, vagy a programot is úgy kell megszervezni, hogy abban a gyerekek is aktívan részt vehessenek, le legyenek kötve, veletek legyenek. A meghívok x embert gyerekestül, aztán az egész este abból áll, hogy mindenki rohangál a gyereke után, amikor a többiekkel szeretne szórakozni, mindennek nevezhető, csak bulinak nem.
Én vigyáznék a sajátomra.
A vendéglátó "diktálja", hogy mit szabad, mit nem.
Ezt azért írom, mert én élből semmihez nem engedek az enyéimnek hozzányúlni, viszont, ha aki otthon van, odaadja, annak nem vagyok elrontója. Természetesen, ha az én felfogásommal-nevelésemmel egyezik a dolog.
Nekem természetes, hogy a szülő felügyel a gyerekre, és nem él vissza a vendégjoggal
Nálunk ez úgy alakult ki , hogy mindenki figyel minden gyerekre , aki észreveszi a konfliktust , vagy valakinek (gyereknek) pisi lesz akkor aki a legközelebb van az megy vele . Nagy a baráti társaságunk 1 évestől 7 évesig vannak a gyerekek . Persze vigaszra a szülőkhöz mennek a gyerekek , de a többit elintézheti bárki és meg is van beszélve , hogy mindneki rászólhat a másik gyerekére .
Persze előre is ki van kötve néhány dolog pl:cipőt levesszük mielött a szobába lépünk , enni csak az asztalnál szabad , rongálni , marakodni , egymást ütni tilos ...
Érdemes megbeszélni előre a barátokkal !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!