Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mekkora összegre van szükség...

Mekkora összegre van szükség ahhoz, hogy ne úgy menjek el, hogy pénzügyi csődbe taszítom a családot?

Figyelt kérdés

Szeretném, ha valaki válaszolna a kérdésre, bár nem biztos, hogy megtörténik majd.

Bizonyos problémák miatt azt tervezem, hogy kilépek az életből. Tudom, ez nem hangzik túl jól, de így gondolom a legjobbnak. Tisztában vagyok vele, hogy egy ilyen esemény komolyan levág anyagilag egy átlagosabb családot, ezt pedig nem akarom, szóval érdekelne, hogy mekkora pénzösszeget kell felhalmoznom, hogy ezzel ne okozzak anyagi csődöt a többieknek?

2011. szept. 19. 22:37
 81/91 anonim ***** válasza:
Látom a kamus öngyilkos akarok lenni kérdések a slágerek. Szánalmas. Ez is egy nagy kamu történet. Nem gondolnám hogy egy olyan embernek aki elvileg öngyilkos akar lenni itt kívánja megtudakolni hogy halála esetére mennyi pénzt halmozzon fel a családjának. Aki ezt beveszi, akkor utaljon már némi pénzt ennek a szerencsétlennek a bankszámlájára.
2011. okt. 19. 15:27
 82/91 anonim ***** válasza:
Igen,előttem szólóak,ezen nekem is megakadt a szemem.(még nem válaszoltam) Hát ásd el magad!Köcsög!
2011. okt. 19. 15:58
 83/91 anonim ***** válasza:

megmondom őszintén, nem minden választ olvastam el...de úgy látom, hogy van pár elintézni valód még a halál előtt...ha csak azt nézem mennyi könyvet és filmet kell még megnézned:)

azon gondolkodtál, hogy miért nincs barátnőd...miért állnak igy a lányok hozzád? gyogyidokid mint mond?...tudod....engem most rázott gatyába egy blog..na meg nem mondom, hogy mi volt a neve....de...a lényeg....azért, hogy az ember jol érezze magát a börében, tenni kell...és elsősorban tudod mit? külsőleg rendbehozni magát, a legjobbat kihozni magábol (nem tudom, hogy hogy nézel ki...nem gondolom, hogy ronda lehetsz, de a cikk erről szolt...)

mégpedig ezért: adott egy ember, és egy másik...a másik ugyanonnan indult, mint az egyik...de a másik ezerszer többre vitte, jol néz ki, pénze van, sikeres stb., az egyik meg nem, céltalan, boldogtalan, utálja az életét, magát a világot...és van a mondás: ép testben ép lélek...szoval ha megtettél mindent a külsődért, jol nézel ki, jol érzed magad a börödben, már egy lépcsövel feljebb jutottál, nem siránkozol...egy dologrol le van tudva a gond....mert ha nem érzed jol magad a börödben...akkor csak fusztrált leszek, csunyának látod magad és a világot is...mások agyára mész...ezáltal nem kellesz senkinek...,nem akarnak veled lenni...szörnyeteg is lehetsz, ahogy te fogalmaztál...jo ez felszinesnek tünhet elsőre, de igenis az első, hogy jol érezzem magam a börömben, szépnek érezzem magam, aztán ettől jobb a kedvem, több cél fog a szemeim előtt lebegni...remélem valamennyire érthető....bár sztem nem:D:D:D:D....szoval hogy érzed magad a börödben? jo pasinak tartod magad?

23L

2011. okt. 19. 16:02
 84/91 A kérdező kommentje:

Egy kérdéssel kezdeném: Itt senki nem szokott melózni? Csak azért, mert ott voltam és ezért nem válaszoltam senkinek.

Úgy látom, a bántalmazás feltűnt mindeniknek. Akkor válaszolok rá: Nem hiszem, hogy csodálkozni kellene azon, hogy sok mai lányt mélyen megvetek. Iszonyúan beképzeltek és lenézőek másokkal, így velem is. Ez nincs ráírva előre senkire. Sajnos több esetben is megjártam már, amikor csúnyán megaláztak. Úgy érzem, ezt soha többé nem tűrném el, sem azt, hogy veréssel fenyegessen meg bármelyikük, mert vissza mertem szólni neki. De igazság szerint nem hinném, hogy konkrét erőszakra valaha is vetemednék, belül vannak elveim, max. akkor, ha komolyabban megtámadna az egyik vagy rámuszítaná a barátját. Szerencsére ilyenre még nem került sor, remélhetőleg nem is fog.

Az elveim alatt értem, hogy nem akarom besározni a nevemet, már csak ezért sem vernék meg lányt, nem vagyok egy Chris Brown. A kérdést is többek közt azért tettem fel, mert szintén az elveim miatt nem akarnám anyagilag a béka feneke alá tenni a többieket. Amikor hat évvel ezelőtt meghalt apám, rengetegbe került a koporsós temetés, plusz ha jól emlékszem, még az illeték is eléggé leterhelt minket. Ő rákos volt, amiről ugye nem tehetett.

Ha viszont én szánt szándékkal okoznék több százezer Ft adósságot, akkor joggal tarthatna patkánynak anyám és a húgom, ezt pedig nem akarom. Érdekes egyébként, hogy van, aki nem hiszi, hogy tényleg képes lennék megtenni.Ha érdekli, kifejtem bővebben.

Abban igaza van, hogy bármilyen módszerrel nem. A vegyszer/gyógyszerek nem eléggé megbízhatóak plussz amelyik igen, az pedig kínhalálhoz vezet. A toronyház vagy a vonat azért nem ,mert iszonyú lenne az utolsó néhány pillanat és nem lenne jó azzal eltávozni. A kötél sem jó, mert alapos tervezést igényel. A múltkor láttam a filmet Pierrepointról, az utolsó brit hóhérról, abban bemutatták, hogyan számolta ki a kötél hosszát a fizikai jellemzők alapján. Ha az ember elcseszi, nem törik el a nyaka és megfullad, az pedig elég durva.

Két megoldásra gondoltam, az egyik a lőfegyver, csak annak a beszerzése komplikált, bár megoldható, az egyik szomszédom is azt használta, amikor elhagyta a felesége.

A másik a szénsavgáz, ehhez Erdélybe kellene menni. Ott gyógyításra használják, de ha valaki nem vigyáz és lejjebb megy az engedélyezettnél, pillanatok alatt odavész. Ez utóbbi tűnik a legszimpatikusabbnak.

Ami pedig a pénzt illeti, nem fogadnék el senkitől semmit. Én nem sajnáltatni akartam magamat, egyszerűen vannak pillanatok, amikor magam alá kerülök és gátlások nélkül kiírom a gondolataimat. Az 53-ból kaptam is egy értékelhető választ a temetés árairól, azért emeltem ki a kérdést, mert reméltem, hogy valaki leírja, hogy létezik-e még a "haláladó", mert az utóbbi években nem követtem nyomon annak a sorsát, elvileg szó volt róla, hogy eltörlik, de nem tudom, megvalósult-e.

Az, hogy jólesett, hogy támogatott több ember is, nem hiszem, hogy bűn lenne. A születésem óta időről időre mindig volt, aki bennem törölte meg a lábát. Apám, anyám, a húgom, a nagybátyám, a másodunokatesóm, stb... arról nem is beszélve, hogy az első általános sulimban és a gimi második felében sem volt könnyű az életem. Ezek után írok be gyK-ra és ott is kapom az ívet más kérdéseknél, más témában. Ezek után már felüdülés pár kellemes mondat, még nézek is, hogy ilyen is van.

A bántalmazásról még valami: "elég jó kiképzést kaptam," mindkét barátnőm megpofozott, az első le is fejelt és belémrúgott, ha azt képes voltam kibírni válaszreakció nélkül, akkor azt hiszem, nem lesz baj. Ezt azoknak írtam, akik tartanak tőle, mit teszek majd. Igazából, ami agresszió bennem van, azt vagy mozgással vezetem le, vagy pedig magam ellen fordítom. Ennek a következménye, hogy remegni kezd időről időre a kezem, görcsöl a gyomrom és aludni sem tudok rendesen. Mivel előbb-utóbb úgyis taccsra vágna, ezért jobb megelőzni a kérdésben említett módon.

2011. okt. 20. 02:38
 85/91 anonim ***** válasza:
De te egy sz..házi önző patkány vagy! Anyukád elveszítette a férjét, majd a drága fia öngyilkos lesz? Szereted te édesanyádat hogy egyáltalán ilyen megfordul benned? Ro..dék vagy!
2011. okt. 20. 09:04
 86/91 anonim ***** válasza:

Egy ismerősömnek meghalt a fia. A boncolásnál derült ki, hogy betegségben, de előzmény nélküli volt a halála,összeesett, meghalt, ennyi.

Az ismerős a lassú öngyilkosságot választotta. Addig ivott és dohányzott, még fél tüdővel is!! Azt már nem is részletezem, hogy a család többi tagja mennyire fordult ki magából (anyuka és két lánytestvér) ezek után. Soha nem lesz már normális életük, a pszichiátriai gondozás szélén állnak mindannyian, képtelenek dolgozni, egyáltalán normális életvitelt folytatni. Sajnos nem lepődnék meg, ha ők is követnék a korábban elhunyt családtagokat :(

Anyukád már megroppanhatott apukád halála miatt. Azt végiggondoltad, hogy nagy valószínűséggel a fent vázolt dolgot tenné anyukád is és netán követne?

Amit leírtál, azt végképp nem értem. Az egyetlen közös nevező te vagy a történetben. Olyan szemszögből végiggondoltad már, hogy te mit csinálhatsz konzekvensen rosszul?

Kicsit hajaz a történeted azokéra a nőkére, akiket minden barátjuk megver, alkoholista, stb. Ők választják az ilyen partnereket, ha nem is tudatosan. Amint sikerül megtalálni az ismétlődő minta okát, rendszerint egy csapásra meg is oldódik.

Nagyon olyan érzésem van - végigkövetve az összes kérdést-választ itt, hogy mélyen elrejtve, de egy nagyon egyszerű megoldás választ el attól, hogy sikeres és jobb életed legyen.

2011. okt. 20. 11:36
 87/91 anonim ***** válasza:

Majd ha az építő szándékú válaszokra is reagálsz, érdemes lesz veled beszélni.

De te is csak a rosszat szereted meghallani.

2011. okt. 20. 12:47
 88/91 A kérdező kommentje:
12.47, este majd válaszolok. Ma még sok dolgom van, most is csak ránéztem.
2011. okt. 20. 12:51
 89/91 anonim ***** válasza:
A kérdező figyelem hiányban szenved.
2011. okt. 20. 13:53
 90/91 A kérdező kommentje:

Tegnap 16.02

A lányos kérdésre nem tudom a választ, egyszerűen nem beszélem a nyelvüket. A pszichológust pár hete otthagytam, mert semmit nem ért el.

A könyveket, szakirodalmat el fogom olvasni, kíváncsi lettem rájuk.

A másik kérdésedre: Nem, egyáltalán nem tartom jó pasinak magamat. Gondoskodtok ti róla, hogy soha ne tarthassam magam annak...

11.36

Anyám öt évig egyedül volt, tavaly nyáron pedig találkozott valakivel egy erdélyi kiránduláson, aki ma már az élettársa. Most már stabilabb, mint volt.

Ami a defektes barátnőket illeti, én más helyzetben vagyok, mint azok a nők. Én nem őket választottam a jobbak helyett, hanem egyedül ők mondtak igent. Azért pedig, hogy legyen barátnőm, még ezt is kénytelen voltam vállalni.

Az utolsó mondatodat már más is mondta nekem. Már csak azt szeretném tudni, hogy mi az az apró dolog, amin változtatnom kellene.

12.47,el fogom olvasni, amiket javasoltatok és remélem, tényleg használni fog. Nagyon jó volna.

2011. okt. 21. 00:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!