Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mekkora összegre van szükség...

Mekkora összegre van szükség ahhoz, hogy ne úgy menjek el, hogy pénzügyi csődbe taszítom a családot?

Figyelt kérdés

Szeretném, ha valaki válaszolna a kérdésre, bár nem biztos, hogy megtörténik majd.

Bizonyos problémák miatt azt tervezem, hogy kilépek az életből. Tudom, ez nem hangzik túl jól, de így gondolom a legjobbnak. Tisztában vagyok vele, hogy egy ilyen esemény komolyan levág anyagilag egy átlagosabb családot, ezt pedig nem akarom, szóval érdekelne, hogy mekkora pénzösszeget kell felhalmoznom, hogy ezzel ne okozzak anyagi csődöt a többieknek?

2011. szept. 19. 22:37
 51/91 A kérdező kommentje:

11.47, 77 %, 20 év alatti lány

Jólesik, hogy másokkal ellentétben nem gondolsz rám ellenszenvvel. Sokan nem tartják normális dolognak, ha valaki magánál 10-12 évvel fiatalabb lányok után érdeklődik, betegnek és/vagy teljes csődnek gondolják az illetőt. Én azért vagyok ilyen, mert borzasztóan későn sikerült bármit is elérnem (24 évesen volt először barátnőm pl.) és azóta is nagyon kevés eredménnyel jártam.

Szuper dolog, hogy reményt adtál és nagyon hálás vagyok érte!

Ami a külföldi munkát illeti, telibe találtál. Mostanában erősen gondolkodom rajta és valószínűleg meg is teszem. A nyelvekkel nincs gondom, szerencsére.

Nagyon rendes lány vagy, ha mind ilyenek lennétek, szerintem soha nem írtam volna ki ezt a kérdést.

2011. szept. 21. 23:52
 52/91 A kérdező kommentje:

12.50, 83 %

Ezeket a könyveket még nem olvastam, de kíváncsivá tettél. Valószínűleg tényleg írok majd privát üzenetet, ott részletesen kifejtek majd mindent! Minden jót addig is!

2011. szept. 21. 23:55
 53/91 A kérdező kommentje:

14.56, 93 %

Ne hülyéskedj már, dehogy terheltél a történeteddel!

Nagyon komor és durva, ami történt veled. Sajnálom, tényleg.

Nem tudom, milyen lehet elveszíteni az embernek a gyerekeit, nekem még nem volt és mint írtam, most barátnőm sincs. Leírásokban tényleg a legrosszabb dologként emlegetik, ami történhet.

Bizonyos értelemben valóban segítettél te is, mert őszintén szólva egy lyuaks garast nem tettem volna arra a mélypontodon, hogy valaha is felállhatsz.Ehhez nagyon komoly erő kellett!

Tudod, az utóbbi időben egy kissé, vagyis nem kissé, hanem nagyon erősen besokalltam. Sok kudarc ért és mindez nem volt elég, hanem még itt a Gyakori Kérdések-en is megkaptam a magamét. Gyakran olvasom a "Szerelem, szex" rovatot, bár tudom, hogy nem kéne. Ott az én fajtámat semmirekellő, trágya emberként jellemzik és nagyon sokan. Persze olyanok, akik soha nem küzdöttek párkapcsolati nehézségekkel.

Tisztában vagyok vele, hogy a te problémád az enyémhez képest sokkal súlyosabb volt. Éppen ezért te is adtál egy reménysugarat és ezért neked is hálás vagyok. Legyen szép életed!

2011. szept. 22. 00:07
 54/91 anonim ***** válasza:
53%
szex/szerelem témakörben mindenkit leszólnak azokkal nem kell foglalkozni!
2011. szept. 22. 08:29
 55/91 anonim ***** válasza:
8%
Kérdező, ez elég hülye kérdés szerintem. Kösd meg a legnagyobb összegű életbiztosítást, amit csak fizetni tudsz, és várj két évet és egy hónapot minimum. Ezalatt az idő alatt fizesd a biztosítást, megszakítás nélkül. Utána fizet a biztosító.
2011. szept. 24. 23:50
 56/91 anonim ***** válasza:

23.50-esnek:

egyik biztosító sem fizet öngyilkosságesetén, azt pedig nagyon nehéz úgy összehozni, hogy ne derüljön ki

A kérdezőnek:

Elolvastam a kommenteket, és örülök, hogy ilyen sok támogató hozzászólást kaptál. Szerintem érdemes lenne ebből a szempontból is végiggondolnod az önértékelésedet :-) Mi nem ismerünk személyesen, csakis az itt leírtak alapján tudunk véleményt alkotni - és látod, sokan vagyunk, akik nem ítélünk el, nem tartunk trágya embernek, meg nemtom minek aminek jellemezted magadat. Tudod, szerintem egyetlen dologból indul ki minden: ameddig nem tudod elfogadni magadat, addig ez maximálisan átjön és a személyes kontaktusok során óhatatlanul is megnehezíti a dolgodat, ergo, másoknak is nehezebb elfogadni téged. Miért vagy ennyire szigorú magadhoz? Hmmm? Miért ne várhatna rád valahol egy nekedvaló huszonéves? Miért ne várhatna rád még a szerelem, kedvesség, boldogság????? Persze ha eleve elutasítod a lehetőségét is, akkor tényleg nem fogod megtalálni...

Szerintem válts dokit, esetleg egyből módszert is! Én a kineziológiát javaslom, a drámaterápiát és a Hellinger-féle családállítást. De azzal is kezdheted, hogy elhatározod, mostantól másképp állsz hozzá az életedhez. Próbálj meg nyitni: ömnagad felé elsősorban és ez hozta majd magával azt is ,hogy mások felé is új lehetőségek nyílnak. járj el olyan programokra ahová korábban nem, pl könyvtári felolvasóestekre, iratkozz be tánciskolába.

Ha az elhatározás megvan, akkor igenis tudsz majd változtatni magadon. De anélkül nem megy. Márpedig a menekülés nem megoldás, és neked is kijár a boldogság, mert miért ne járna?!?! Hát tégy érte... csak rajtad múlik

Sok sikert, és drukkolok! :-)

30/L

akinek 12 év után ment tönkre a házassága, és maradt egyedül a létminimumon két kicsi gyerekkel, és egy rakás eü-i problémával - ennek már másfél éve és mostanra sikerült nagyjából rendbe tennem lelkemet.

2011. okt. 18. 22:48
 57/91 A kérdező kommentje:

Örülök neki, hogy rendbe jöttél!

Elmesélnék még valamit: a múlt hétvégén, okt. 8.-án többen si elmentünk kicsit kikapcsolódni és megint ugyanazzal kellett szembesülnöm ,mint mindig-egyszerűen észre sem akartak venni a csajok. Rendre ez emgy, már évek óta. Teljesen bele vagyok betegedve...

2011. okt. 18. 22:54
 58/91 anonim ***** válasza:
j
2011. okt. 18. 23:07
 59/91 A kérdező kommentje:

Még valami.

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__mentalis-egeszseg__2..

Egyre többen veszik észre sajnos.

2011. okt. 18. 23:13
 60/91 anonim ***** válasza:
100%

A férjem 12 évvel idősebb nálam, soha senki nem botránkozott meg rajta. Az mindenkit jobban érdekelt, hogy véletlenül két nap eltéréssel van a szülinapunk.

Egyetértek azzal, aki írta, hogy a kisugárzásban benne van az ember önképe - ha negatív, más is ezt látja.

Ugyanebben a cipőben jártam, csak lányként. Senki nem vett komolyan, max egy órára lett volna rám igény (sunyin hozzánőttem a lyukhoz szindróma).

Aztán valaki szólt nekem is, hogy lerí rólam, hogy mennyire kétségbeesett vagyok és mennyire akarom, ezért menekülnek tőlem.

Akkor vettem egy nagy levegőt és úgy döntöttem, hogy a kedves királyfi majd szól, ha ideért, addig nem foglalkozom a témával. Ehelyett tanultam, dolgoztam (enyhe pénzfüggőség), sportoltam. Kezdtem jobb kedvű lenni az eredményektől (jobb jegyek, sikeres vizsgák, növekvő összeg a bankszámlán, sikeres üzletek, az izmaim fejlődése, stb). Alig két hónapja kezdtem el ezt az életmódot, pasizást teljesen kizárva az életemből, amikor egyszercsak elkezdtek többen is hevesen udvarolni, hirtelen tömegével tapadtak a pasik és még a sokadik randin sem a szexre mentek, hanem engem akartak megismerni. A férjemet is ekkor ismertem meg. Három hét után hozta futó említés szintjén szóba a szexet - pedig mint utólag kiderült, akkor már hónapok óta a jobb keze volt a barátnője. Mondta, hogy meg akart ismerni és természetesen a szex is érdekelte, de nem akarta ezzel elrontani.

Tökéletesen az ellenkezője történt mindennek, mint korábban.

Akkor értettem meg, hogy a korábban kapott jószándékú tanács milyen hihetetlen változást hozott az életembe.

A barátaim is egyre sűrűbben jegyezték meg, hogy kivirultam, még a testtartásom is más, tele vagyok pozitív energiával és meglepően sokat mosolygok. Ennyi volt a kulcs. Én se hittem, hogy ilyen egyszerű, de tapasztalatból mondom, hogy tényleg ennyin múlt.

2011. okt. 19. 00:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!