Mekkora összegre van szükség ahhoz, hogy ne úgy menjek el, hogy pénzügyi csődbe taszítom a családot?
Szeretném, ha valaki válaszolna a kérdésre, bár nem biztos, hogy megtörténik majd.
Bizonyos problémák miatt azt tervezem, hogy kilépek az életből. Tudom, ez nem hangzik túl jól, de így gondolom a legjobbnak. Tisztában vagyok vele, hogy egy ilyen esemény komolyan levág anyagilag egy átlagosabb családot, ezt pedig nem akarom, szóval érdekelne, hogy mekkora pénzösszeget kell felhalmoznom, hogy ezzel ne okozzak anyagi csődöt a többieknek?
Ha meg akarsz halni, halj meg, de ne szívasd itt az embereket! Ha meg akarsz halni, mit számít, hogy mi marad utánad és kinek mennyi pénzt kell fizetnie utánad? Úgyis csak magad számítasz magadnak - mert te meg akarsz halni. Ugye?
De mindig van jobb megoldás is. Rossz pszichológust le lehet cserélni, rossz pszichiátert le lehet cserélni. Lehet környezetet váltani, tanulni, fejlődni - ha akarsz.
Ps: a helyesírást TUDNI kell, nem pedig programokkal ellenőriztetve azt elhitetni másokkal, hogy te tudod, amit valójában nem tudsz. Az egyik a valódi tudás, a másik a fölpolírozott majdnem semmi. Szépen fejtett tojáshéj.
Na sezedd szépen össze magad és állj a talpacskáidra! Igaz, hogy minden embernek a maga keresztje a legnehezebb és a keresztjéhez van mérve az ereje, cipleni azt - de az is igaz, hogy náladnál százszor, ezerszer nehezebb sorsokból is felálltak emberek.
Szia!
Én 22 éves vagyok, a párom 37. Úgyhogy ez nem csak álom,hogy fiatalabb barátnőd legyen,hidd el :) Egyszerűen csak össze kell szedd magad. Hidd el, mi fiatal lányok bukunk az idősebb férfiakra :)
Kösözönm, kedves utolsó!
Bár igazából, ha a tükörbe nézek, még nem érzem magam olyan idősnek, inkább akkor, amikor megkérdezik. Én pedig mellébeszélek, nem válaszolok és szerintem tudod, hogy miért.
"Neked már családod kellene , hogy legyen!" "Beteg vagy!"
és a többi... Az már senkit nem érdekel, hogy mennyi évem ment veszendőbe, mert egyszerűen nem volt társaságom, akikkel kikapcsolhattam volna. Nagyon nehezen fogadnak el az emberek, pont a kissé különc természetem miatt, pedig elvileg nem vagyok olyan nehéz eset, de valami furcsa mégis van bennem ezek szerint. Most van néhány; igaz hogy kevés; barátom, akikkel már jól kijövök, de nem volt könnyű ezt sem összehozni, meg is becsülöm őket.
A másik: anyámékra nagyon haragszom, mert komoly részük volt benne, hogy ilyen önbizalomhiányossá és magatehetetlenné váltam. Jobbára csak azt tanultam tőlük, hogy mit nem tudok és mire nem vagyok alkalmas. Innen kell felállnom.
Nem vagyok egyébként állandó jelleggel ilyen, mint most, szoktam jókedvű is lenni, de nagyon erősen hullámzik a kedélyállapotom és a múltkor, illetve tegnap is ez volt, azért írtam be. Igen, sokszor tényleg ennyire ki tudok bukni. Tudom, hogy ez nem jó.
Köszönöm mindenkinek, aki segített, jó tudni, hogy vannak még jó emberek!
Aki a helyesírásomat említette: a suliban mindig jó voltam belőle, itt inkább az a baj, hogy túl gyorsan akarom leírni, amit gondolok és emiatt hibázok. A legtöbb bakim egy-egy betű felcserélése, ezt némi odafigyeléssel megelőzhetném és néha kisbetűvel kezdem a mondatokat. Ez kizárólag figyelmetlenség, majd igyekszem gondosabb lenni.
Kedves kérdező!
Szentül hiszem, hogy nincs az életben olyan probléma, akadály, megoldhatatlannak tűnő helyzet, amiből az egyetlen kiút a halál volna. Írásaidból, megfogalmazásodból arra következtetek, hogy intelligens ember vagy és az előbb leírtakkal biztosan Te is tisztában vagy.
Szerintem érdemes lenne elolvasnod a többiek által ajánlott könyvek bármelyikét is, tanulságokak.
Pár éve vége lett egy kapcsolatomnak, hetekig a padlón voltam utána. Mély depresszió, suicid gondolatok, stb. Akkor olvastam el Csernus: "A nő", majd "A férfi" című könyveit. Elsőre tömény volt, másodikra érthető, harmadikra volt valójában gondolatébresztő. Rengeteg erőt adott az, hogy a könyveket olvasva a példákon át szembesültem a saját baklövéseimmel, és megértettem, hogy bizonyos helyzetekben mit hibáztam. Ez kellett ahhoz, hogy hibáimat felismerve változtassak a szemléletemen, a hozzáállásomon, az önbizalmamon. Szívből ajánlom Neked is!
Hajrá! : - )
Kedves Kérdező!
Sok minden újat nem tudok hozzáfűzni a dolgokhoz, mert már szinte mindent leírtak előttem. De ha szükséged van rá, akkor szívesen beszélgetek veled, írhatsz nyugodtan privátot. Bár nem vagyok minden nap gépnél, de amikor tudok, szívesen írok neked.
24L
Össze tudnád foglalni nekem, hogy szerinted miért nincsenek sikereid a lányoknál?
Mert úgy vettem ki a szavaidból, hogy külsőre nincs semmi "ijesztő" benned, és értelmes is vagy.
Egyébként az én sztorim is ugyanaz, mint annak a feleségé, aki 12 éve házas.
Sokáig soha semmi nem jött össze, 14től 21 éves koromig 3szor voltam nagyon szerelmes, mind reménytelen volt, ebből kétszer csúnyán pofára is ejtettek.
Igaz, nekem nem egy tanács, hanem egy utazás kellett egy messzi csodás országba, hogy minden negatívum kiszálljon belőlem, és megváltozzak. Azóta sokkal jobban ment a tanulás, sportfüggő lettem, ami rengeteg örömet adott, azóta sokkal jobban nézek ki, vagyis jobban érzem magam a bőrömben, és ez látszik. Pár hónap múlva megismerkedtem a mostani barátommal, akivel már 3 éve vagyok együtt.
Ezzel én is csak azoknak a táborát akarom erősíteni, akik azt mondják, hogy az életmódváltás csodákra képes.
Inkább egy álmod megvalósítására gyűjts, ami boldoggá tesz. Hidd el, csak úgy lehet hosszútávú, jól működő párkapcsolatod, ha te is egészséges vagy belül.
Szóval találd meg azt az életformát, ami boldogabbá tesz.
24L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!