Szerintetek gáz ha a férjem naponta sört iszik?
Nő létemre én is simán meginnék esténként egy sört (tavaly nyáron ittam is egy hétig minden este), csak hát már így sem pici a hátsóm, nem kell azt tovább növeszteni :)
Érdekes, hogy a sörre így ki tudnak akadni az emberek, hogy napontaaaa? Hát miért, más meg naponta kávét iszik, akkor az nem függőség? Amíg egészséges határokon belül marad, addig nincs vele semmi baj. Mondom, nekem egy bajom van a sörrel, hogy hízlal. Egy felnőtt ember egy doboz/üveg sört meg se érez, mármint olyan kevés alkohol van benne. Egyébként meg mértékkel fogyasztva még egészséges is, tisztítja a veséket. Amikor fel voltam fázva, még az orvos is mondta, hogy igyak sört, mert gyógyszert nem szívesen írna fel, annyira nem súlyos, de a sör kitisztítana rendesen.
De le vagytok ragadva a mennyiségnél, pedig ahhoz semmi köze. Ha valaki napi 2 órát a gép előtt ül és netezik vagy játszik, akkor szeret netezni és játszani. Ha nem képes másra, és kell neki a napi net és játék, ami nélkül ideges, tehetetlen és unatkozik, akkor net -és játékfüggő.
Ha valaki elszív 5 szál cigit naponta, akkor dohányos. Ha nem tudja elképzelni a napját az 5 szál cigi nélkül, akkor nikotinfüggő.
Ha valaki megiszik napi 2 üveg, azaz 1 liter sört, akkor az szereti a sört. Ha viszont a párja azt mondja neki, hogy nem tetszik neki, hogy ennyit iszik, és inkább igyon csak a páratlan napokon, mire az illető tiltakozik, kedvetlen, ideges, akkor alkoholista.
Minden független a mennyiségtől, csak a napi rendszeresség számít és az, hogy képes -e az illető szünetet tartani, vagy akár hosszabb időre leállni. Ha nem, vagy nehezen, akkor az már nem egészséges, mondjon bárki bármit.
Bármi, amit naponta fogyasztasz, ami nem kell a mindennapi élethez, függőségre utal. nem a mennyisége számít, hanem az, hogy képtelen vagy lemondani róla. Legyen ez egy pohár sör, kávé, csoki, kóla, akármi.
Vendéglátásban dolgozom, nem egy embert láttam alkesszé válni. A nap egy pohár sörtől szépen el lehet jutni a 2-3-5 pohárig, aztán jönnek a keményebbek.
Ha szereti a sör ízét, igyon alkoholmenteset. Normális emberi szervezetnek nincs szüksége alkohol bevitelre, pláne nem mindennaposra.
Az autóvezetést nem kéne belekeverni a témába. Attól, hogy nem érzem a sör, azaz az alkohol hatását, még nem fogok vezetni, mert tisztában vagyok azzal, hogy valamennyire akkor is hat az alkohol a reakcióidőmre, ha ezt durván nem is érzem.
Tehát attól, hogy nem érzem az alkoholt, még nem vagyok egy ostoba faszagyerek, aki bevágja magát a kocsijába.
Amúgy a jó bor és a jó sör egészséges, ha 2-3 decivel megiszik naponta az ember, az csak jótékony hatással lesz a szervezetére, az alkohol mértéke teljesen elhanyagolható.
Amúgy igen, a sör kiváló szomjoltó, ha 1-2 korsóról beszélünk.
Orvosi értelemben sem alkoholizmus. Nézd meg a DSM 4 diagnosztikai kritériumait a függőségre vonatkozólag. Sokkal több kell hozzá, mint naponta 1-2 sör.
Nem értem miért jönnek az emberek orvosi és pszichológiai diagnózisokkal, mikor fogalmuk sincs.
Szerintem itt nagyon sok marha józan életű ember van!
Akkor ezek szerint itt senki nem kávézik, nem dohányzik, nem szexel, nem nassol minden nap!?
Vagy akkor ti is függők vagytok?......
Hát nem tudom, én az alkohollal elég "rossz viszonyban" vagyok.
Utálom az ízét, és szagát. Apu alkoholista volt (már meghalt kb a pia miatt) ő 1 nap több dobozzal is megivott + hozzá töményet. Már annyira kivagyok a szagától, hogy ha a buszon valakin érzem hogy sörözött, akkor inkább odébb megyek. De tudom van aki ismeri a mértéket, van aki szereti, van aki toleráns (talán az akinek a környezetében nem volt alkoholista). Ha a férjed csak ilyenkor iszik a melegben (állítólag jó ilyenkor) akkor annyira sztem nem gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!