Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek gáz ha a férjem...

Szerintetek gáz ha a férjem naponta sört iszik?

Figyelt kérdés
Anyósomnak érdekes reakciója volt erre.
2011. júl. 11. 13:52
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/106 anonim ***** válasza:
92%
2 dl? Na akkor megnyugodhatsz. Annyitól tuti nem lesz alkoholista.
2011. júl. 11. 14:15
 42/106 anonim ***** válasza:
86%

Látom, lepontozzátok azokat a válaszokat, akik szerint ez alkoholizmus, pedig orvosi értelemben az.

Ennek ellenére én sem tartom annak, aki egész életében megiszik napi egy sört. (Egyet!) Ettől nem fog berúgni, nem lesz agresszív.

Viszont ha egyre többet iszik, ma még egy sör, jövőre már három, és ha nem kapja meg, szétveri a konyhát, az már gond. Ha a sört keveri ezzel-azzal, reggel egy feles, lefekvés előtt egy fél üveg bor - az már szintén probléma.

Mindez nem változtat azon, hogy nyilván nem mindegy az ember májának, hogy megissza-e 50 éven keresztül azt a napi egy sört vagy nem.

2011. júl. 11. 14:15
 43/106 anonim ***** válasza:
100%

Milyen mennyiség elfogyasztása jelentheti az alkoholizmus kialakulását?

Az első időszakban inkább pszichés indíttatású vágyat érez az ember az alkohol elfogyasztására. Ez még nem függőség, de nagyon hamar azzá vállat.

A WHO adatai szerint komoly károsodás és a függőség kialakulásának veszélye nélkül a felnőtt férfi napi 40 g tiszta alkoholnak megfelelő mennyiségű italt ihat meg, vagyis legfeljebb egy deci töményet vagy 3-4 dl bort vagy két üveg sört. A nőknél ennek fele, tehát 20 g a határ, amit nem szabad túllépni.

A franciák közismert mindennapi bor és vörösbor fogyasztása is e határ alatt marad. A napi 50100 g közötti fogyasztókat tekintjük nagyivónak, ami azonban szinte törvényszerűen alkoholizmusba torkollik.

Ezek az értékek azonban nem abszolút értelemben igazak. Azt az embert tekintjük ugyanis függőnek, aki ivása fölött elvesztette a kontrollt. Ez a mennyiség nem feltétlenül azonos azzal, ami az alkoholizmussal járó egészségkárosító hatást is kifejti. Van, akinek már az első lerészegedés elég ahhoz, hogy beinduljon a kontrollvesztéses öngyógyítási folyamat, ami végső soron alkoholizmushoz vezet. Ilyen értelemben tehát nem beszélhetünk kicsit vagy nagyon alkoholistáról, attól függően, hogy ki mennyit iszik. A kérdés ott van, beindult-e az önkontroll elvesztése, és a problémákon belül magának az alkoholproblémának a tagadása. Természetesen a társasági ivás eleve sokkal kontrolláltabb, mint a "magányos bútemető" fajta.

A lejtő az egyre nagyobb mennyiségű szer elfogyasztása felé halad, hiszen egyre többet kell inni ugyanolyan hatásnak, azaz a tudatos és tudatalatti világ határának elmosódásával járó kellemes állapotnak az eléréséhez. Egy tizennégy éves gyerek egy pohár sörtől is berúg, egy negyvenéves férfinak már öt üveg sör kell a mámoros állapothoz.

2011. júl. 11. 14:16
 44/106 A kérdező kommentje:

14:11

Szoptatás alatt alkoholmentes sört ittam,egy ideig több volt tőlle a tejem.utáloma sört de kiprobáltam hátha tovább tudok szoptatni.

2011. júl. 11. 14:16
 45/106 anonim ***** válasza:
88%
Aki minden nap sört iszik, az gondolom egyik sem vezet utána... Vagy úgy gondolja, ahogy itt is sokan: "Meg se érzek 1-2 sört."
2011. júl. 11. 14:17
 46/106 anonim ***** válasza:
86%

14:15-nek: "Mindez nem változtat azon, hogy nyilván nem mindegy az ember májának, hogy megissza-e 50 éven keresztül azt a napi egy sört vagy nem."

Az én apósom 70 éves, kb. 40 éves kora óta mondható rá, hogy alkoholista: napi 3 liter bor és kb. fél lityi pálinka, víz szinte ohne. Tökéletes a mája, a gyomra, tök egészséges. Néha úgy érzem, hogy az alkohol konzerválja.

2011. júl. 11. 14:18
 47/106 anonim ***** válasza:
24%

"E.ügyből régen azt tanultuk, hogy aki rendszeres, gyakori időközönként fogyaszt alkoholt, az annak számít. Szóval.. Igen Alkoholistának lehet titulálni az illetőt.."

Most akkor a szüleim a te álláspontod szerint alkoholistának számítanak, mert esténként, ketten (!) megisznak egy üveg (hozzáteszem, jó minőségű, tehát nem ilyen 500-600 Ft-os)bort.

Erre igazából nem tudok mit reagálni, mint hogy LOL...

Az egy dolog, hogy a suliban mit tanulsz, én tanítóképzőre járok és sok dolog elhangzik előadáson, ami egyébként a gyakorlatban teljesen másképpen működik, szóval erre azért nem feltétlenül alapoznék véleményt.

Én ismerek alkoholista embert és nem a napi egy üveg bornál, vagy 2-3 üveg sörnél kezdődik a dolog, hidd el.

L/24

2011. júl. 11. 14:18
 48/106 anonim ***** válasza:
86%
Bár az én családomban is ilyenek lettek volna az alkoholisták... Nálunk a felállás napi 12-15 üveg sör körül mozgott, vagy a tömény alkohol ment. Na, ez az alkoholizmus.
2011. júl. 11. 14:19
 49/106 anonim ***** válasza:
19%
2 dl sörért tetted fel a kérdést..(kár volt) Aki mindennap iszik az alkoholistának számít.1-2 sör is.. És kész ez be van bizonyítva.. Azt ne mondjátok hogy egy egészséges embernek szüksége van mindennap alkoholra.. Ne azzal gyertek hogy kevés az alkohol tartalma... Szóval látom sok itt az alkesz. Üdv.
2011. júl. 11. 14:20
 50/106 anonim ***** válasza:
22%

Szerintem meg gáz! Aki minden nap fogyaszt alkoholt, az bizony erős függőségre utal, függetlenül attól, hogy hány százalékos az ital alkoholtartalma. Ezt pedig alkoholizmusnak hívják, csak ez még nem a durva fajtája.

Tudom, hogy sokan nem így gondolják, de vetítsd át más élvezeti cikkre! pl. aki minden nap szív füvet, vagy fogyaszt drogot, az drogfüggő! Ugyanaz, csak sokan nem vallják be maguknak!Hiába ágálnak ellene, a tény attól még tény marad! Kérdezz csak rá egy detoxikálóban dolgozó orvostól, mi a véleménye! Ugyanezt fogja mondani!

2011. júl. 11. 14:21
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!