Szerintetek gáz ha a férjem naponta sört iszik?
"Az alkoholizmus azt jelenti, hogy valaki mindennap iszik valamilyen alkohol tartalmú italt. A köztudatban inkább azt nevezik alkoholistának, aki töményet iszik, mértéktelenül."
Nem ez az alkoholista. Elég szomorú, hogy ezt tényként adod el, miközben fogalmad sincs róla, pontosan mi a jelentése.
Anyosomék voltak nálunk és a párom megkinálta az apját sörrel,erre anyosom tágra nyilt szemekkel kérdezte hogy Sööört??mintha ez akkora nagy baj lenne hogy van itthon.
Aztán kijöttem a szobábol igy nem hallottam a továbbiakat,de remélem nem hiszi azt anyosom hogy alkoholista lett melletem a fia.
Naponta egy pohárral azaz 2dl-ert iszik meg evés után,csak nyáron.
Alkoholistának tekintjük az olyan embert, aki függőségi viszonyba került az alkohollal szemben és akinél a mértéktelen és huzamos alkoholfogyasztás miatt kezdenek jelentkezni a testi, szellemi és szociális tönkremenés jelei.
Kicsit szabadabban tolmácsolva, alkoholista az az ember, aki olyan függőségi viszonyba kerül az alkohollal szemben, hogy nem tud nélküle élni és ezért elveszti az ellenőrzést saját maga felett az ital miatt.
Ez a függőség lehet szellemi és/vagy fizikai.
A szellemi függőség az elfogyasztott italmennyiség feletti ellenőrzés elveszítését jelenti. Az illető személy, ha elkezd inni, nem állhat meg amíg be nem rúg. Ennél a függőségnél lehetséges rövid ideig tartó absztinencia néhány hétig vagy hónapig. De a következő alkalommal, amikor ismét megiszik egy italt, ugyanaz a helyzet történik: nem tud megállni addig, amíg nem lesz részeg.
A fizikai függőségnél az egyén rövid ideig sem lehet alkohol nélkül. Az illető személynél, ha abbahagyja az ivást, rögtön fellépnek az elvonási tünetek. A szervezet hozzászokott az alkohol bizonyos szintjére a vérben. Ha létrejön a szint csökkenése, akkor a szervezet absztinenciális válsággal reagál. Így figyelmezteti a szervezet az illető személyt, hogy ki kell egészítenie az alkohol szintet.
Az alkoholista az ivás megszállottja és mindig jó oka van az ivásra: születésnap és névnap ünneplése, születés, a sportklub győzelme vagy veresége, valaki halála, betegállomány vagy szabadság befejezése, a házastárssal való veszekedés, a szülők betegsége, a rossz politikai vagy gazdasági helyzet, stb. Nem tud rendesen működni amíg nem issza meg az italát.
Az alkohol miatt az ilyen ember elhanyagolja a családi és munkahelyi feladatokat, még a hobbijait is. Mind kevesebbet és kevesebbet jelentenek a számára a család is, a barátok is, a kollégák is, valamint a különböző tevékenységek (például a mérkőzések közvetítése, a társasági élet, a tévénézés, a különféle javítások otthon, stb.) amelyeket régebben csinált. Lassan, de biztosan rossz lesz az élete, mert lassan arra a pontra kerül, amikor az italon kívül az égvilágon többet semmi sem jelent a számára semmit, és nem akar semmi mást. Végezetül, az ilyen személy az érezhető, sőt még diagnosztizált mentális és fizikai nehézségek és betegségek létezése ellenére is tovább iszik alkoholt. Többet nem érdekli sem önmaga, sem az egészsége.
Az alkoholizmus egy több, sokszor ellentmondó jelentéssel bíró kifejezés. Az orvosi definíciók az alkoholizmust olyan szenvedélybetegségként írják le, mely az alkohol kitartó fogyasztásával jár a negatív következmények dacára.
Míg az alkohol fogyasztása szükséges az alkoholizmus kialakulásához, nem jelzi előre az alkoholizmus kialakulását. Az alkoholizmus kialakulásához szükséges mennyiség és gyakoriság mindenkinél különbözik. Lényege az alkoholtól való testi - lelki függőség kialakulása, adott esetben - az alkohol hiánya esetén - elvonási tünetek megjelenése jelzi ezt a függőségi állapotot. Továbbá, bár az alkoholizmussal járó biológiai mechanizmusok még nem teljesen ismertek, több rizikófaktort azonosítottak már, köztük a társadalmi környezetet, érzelmi egészséget és genetikai hajlamosságot.
Azért ez tényleg cuki, napi 1-2 sörért már az ember érezze magát alkoholistának? Én lány létemre nem érzem meg, ha megiszok 2 sört, tehát valszeg nem is az alkoholért iszom , ergó nem vagyok alkoholista (amúgy nem iszok minden nap, nyáron 1-2-3 naponta). Az viszont szerintem is elgondolkodtató, ha valaki NEM BÍR KI egy napot sem sör nélkül, tehát nem bír helyette mást inni, ideges, stb.
De ha az év összes napján meginna egyet, szerintem az sem ártana, csak ne emelkedjen az adag..
Szóval a lényeg, nyáron, munka után 1-2 sör nem nagy durranás, főleg a fiúknál ez megszokott dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!