Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondolsz arról ha egy...

Mit gondolsz arról ha egy szupermarketben látod, hogy a szülő odaadja a gyerekének a még ki sem fizetett kaját?

Figyelt kérdés
Múlt héten is láttam ilyet a Tescoban. Anyja odaadta a kb két éves gyerekének a túrós buktát a gyerek meg ette és morzsálta végig a bolton. Szerintem olyan tirpák dolog, hogy még ki sem fizette és ott eszi a gyereke a boltban. Etesse meg otthon a gyereket szerintem. Mit gondoltok erről?
2011. febr. 7. 18:53
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/233 anonim ***** válasza:
88%

Nem olvastam végig a kommenteket, de NÉZD MÁSKÉNT:

Lehet hogy az anyja csak azért "tömte" be a gyerek száját, hogy végig tudjon szaladni a boltba, úgy hogy a gyerek nem üvölt és nem nyavajog csokikért (mert persze azokat is direkt úgy helyezik ki, hogy a gyerek testmagasságában illetve szeme magasságába legyenek - ez meg gec_iség), ameddig evett egy szem zsemlét (vagy bármi mást) addig lefoglalta a gyereket (ügyes technika) az viszont tényleg TIRPÁKSÁG, ha:

- vissza b@ssza fizetés nélkül a csokis papírt a többi közé

- ha a pénztárosnak nyálasan adja oda a papírt, hogy le tudja húzni

- ha pl 6 zsemlét vesz, egyet megesz a gyerek és csak ötöt mond a pénztárosnak

Bár SZERINTEM ilyen esetre is fel lehetne készülni - ha vásárolni megy a gyerekkel valaki - pl: otthon elkészített cukros teával, vagy feladatot adni a gyereknek: hozzon ezt vagy azt (ha nagyobb) vagy megmondani neki hogy egy dolgot választhat csak....stb

Egyébként én azt nagyobb bunkóságnak tartom, ha valaki csupasz kézzel nyúl a pékárukhoz (főleg így influenza szezon közepén) és visszateszi.... (én mindig zacskóban teszem ezt: leszakítom a zacsit kifordítom beleteszem a mancsom, és úgy nyúlok a zsömléhez.... na mindegy...)

-

2011. febr. 7. 19:37
 62/233 anonim ***** válasza:
25%

A válasz írója 76%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 19:34

Tényleg, most hogy mondod, milyen gusztustalan is egy, éppen fogzással kínlódó, nyálcsorgató kisgyerek! Pfuj!!

Szerintem 14 év alatt ki kéne tiltani a büdös kölköket az üzletekből!

Na, mindjárt fel is teszek egy kérdést erről itt!

2011. febr. 7. 19:40
 63/233 anonim ***** válasza:
93%
Érdekes a felvetés. Én a magam részéről soha nem adom oda a gyereknek a cuccokat csak akkor, ha már kifizettük. Viszont, mindig van a táskámban innivaló és abból adok nekik ha szomjasak lesznek vásárlás közben, sőt eleve megetetve viszem el vásárolni őket. Én egyszerűen így lettem nevelve. Soha nem cirkuszolnak a gyerekeim a boltban.
2011. febr. 7. 19:40
 64/233 anonim ***** válasza:
13%
utolsó,mekkora paraszt vagy!
2011. febr. 7. 19:41
 65/233 anonim ***** válasza:
59%

Szerintem is gusztustalan, ha telemorzsázza a boltot a gyerek, vagy ha a kibontott papírt a kezébe adom a pénztárosnak, illetve azt se szeretem, hogyha felnőttek beleesznek, vagy isznak a termékekbe. Az meg hogy a koszról beszélgetünk, hát mondjuk ha hazamegyek megmosom a kezem, de például megfogom a zsemlét, vagy kiflit, vagy csak kibontom a csokit, rudit és máris koszos lett megint a kezem.

Arról pedig, hogy néha odaadok valamit a gyereknek nem mondom, hogy helyes, de vannak esetek, amikor elkerülhetetlen. Az enyémek amikor kisebbek voltak megkapták, ha éhesek, vagy szomjasok voltak, de aztán elértek egy bizonyos kort (3 évesek voltak kb.) és nem volt tovább ilyen, mert megértették, hogy most már elég nagyok, ahhoz, hogy kibírják. És most már ők maguk mondják, hogy kérnek valamit, de csak fizetés után lehet kibontani. Szóval minden korosztálynak megvan a maga szellemi kapacitása ahhoz, hogy megértsen és elfogadjon dolgokat.

2011. febr. 7. 19:42
 66/233 anonim ***** válasza:
36%

Lehet,hogy kifizetik!

Nem lehetsz biztos benne,de velem is sokszor előfordult kiromban az,hogy megettem a tescoban 1 zsemlét,1 buktát ,de anyukám mindig mondta a kasszáná,hogy számolja hozzá azt is!:)

Szerintem mi becsületesek voltunk

67/233 anonim ***** válasza:
84%

Hát milyen felháboríó is hogy a te gyerekedtől nem ájul el senki rajtad kivül... -.-' Azért mert kisgyerek még nem tökéletes és ugyanúgy lehet visszataszító...

Arra meg még mindig nem válaszolt senki hogy miért kéne másoknak azt elhinni hogy ti ki akarjátok fizetni vagy hogy annyit mondotok be a pénztárnál amennyi tényleg volt... Már nem abban a korban élünk...

68/233 anonim ***** válasza:
35%

Sziasztok. Érdekes ez a kérdés, jól megosztja a népet :)

Azért arra kíváncsi lennék, hogy azoknak a válaszolóknak van-e gyereke, akik itt pörögnek, hogy mire kell/ene tanítani egy gyereket.Meg hogy ne álmodozzak órákat, hagyjam otthon és társai. Feltételezem, nincsen. Akkor nem látnák ennyire szögletesen a dolgokat.

Az én lányom másfél éves múlt. Kibírja úgy a vásárlást, hoyg nem éhezik meg, de egy valamit nem vesztek figyelembe: a gyerekek ösztönlények, amit meglátnak, akarják és kész. AZONNAL. Főleg az ügyesen elhelyezett túrórudikat és egyebeket. Direkt nem is megyek a túrórudik felé, mégis találkozom vele a mirelitrészen, meg még itt-ott, ügyesen kihelyezve, hoyg a sok szülő megvegye, mert agyerek kikönyörgi. Az enyém sincs máshogy vele, meglátja messziről és teli torokból követeli. Ilyenkor jön a mentő dolog, csípek neki az egyik zsömléből és azzal csöndben elvan amíg keresztülviharzok abolton.

Én nem érzem magam sem parasztnak, sem tolvajnak emiatt. Egyszerűen szeretnék nyerni még 5 percet, amit a gyerek ordítás nélkül kibír, mert akkor ha rázendít, jön a másik tábor, aki meg azért szól meg, mert a gyereked nincs csendben. Az a baj, hogy túl sokat foglalkozunk mások dolgával. Szerintem.

Viki

2011. febr. 7. 19:43
 69/233 anonim ***** válasza:
89%

Egyetértek a kérdezővel. Igenis bunkóság. Nyugodtan tanítsuk arra a gyereket, hogy már akkor használhatsz, elfogyaszthatsz valamit, ha az még nincs a tulajdonodban...

Nem hiszem el, hogy nem lehet kibírni a 30 perces, max. egy órás vásárlást, anélkül, hogy belekóstoljanak valamibe. És mi van, ha valaki kártyával akar fizetni, de technikai okok miatt nem tudják lehúzni? Akkor mit mondanál, bocsi, megittam egy üdítőt, a gyerekem megevett egy kiflit, de sajna nem tudom kifizetni? Röhej.

Ha pedig valaki tudja a gyerekéről (vagy saját magáról), hogy ennyit nem bír ki, vegye már a fáradtságot, készítsen fél liter teát, csomagoljon egy szendvicset és így menjen vásárolni.

2011. febr. 7. 19:45
 70/233 anonim ***** válasza:
91%

Addig nem a miénk,amig ki nem fizettük. Ordithat,ahogy akar (és meg is tette eleinte) ,de addig nem eszünk meg semmit amig ki nem fizettük,mert az lopás és parasztság.

A kisebbségieknek kedvelt délutáni elfoglaltsága ez,én meghagyom nekik..

egyébként az még elszomoritobb ,mikor látom,hogy a szülők is eszik a sajtoskiflit,túrórudit. Hát igen,ki mit hozott otthonról! De nekik nem fogod tudni megmagyarázni,hogy parasztság,látod ez kiderült a válaszokból is. Ők ilyen proli családból származnak talán,vagy a gyerek az úr és inkább engednek a hisztinek.

2011. febr. 7. 19:46
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!