Mit gondolsz arról ha egy szupermarketben látod, hogy a szülő odaadja a gyerekének a még ki sem fizetett kaját?
Szerintem az már komoly nevelési probléma ha csak az az alternatíva van, hogy ki kell bontani a gyereknek az árut a boltban, különben hisztizik. Ki kell ábrándítsam a kedves szülőket, ezt nem fogja kinőni a gyerek. Gyakorlatilag egyet nyekken a gyerek és mindent megkap, miért akarna ezen a helyzeten bármikor változtatni? Megjegyzem, hogy a gyerekeimet már 3-4 hós koruktól 4 óránként kellett etetni. Ne mondja nekem senki, hogy 3-4 óra alatt nem lehet elérni a boltig és bevásárolni. Én 2 egykorú gyerekkel járok bevásárolni és mégis meg tudom oldani, pedig nem vagyok szuperanyu.
Igen, az én fiaim is hisztiztek az elején 1-2 alkalommal, hogy most azonnal ezt és ezt akarják, de nem csomagoltam ki nekik semmit és megtanulták, hogy csak akkor ehetnek meg bármit, ha kifizettük. Én mindig viszek nekik valami kisautót vagy kütyüt, amivel elvannak vásárlás közben. Végső esetben pedig kitalálok valami vicces mondókát, ha már nagyon nem bírják a várakozást. De mondjuk legtöbb 1 órát voltunk bent egy üzletben. Amit 1 óra alatt nem tudok összeszedni, arra nincs is szükség.
Ha megeszed vagy megrágod a kaját az áruházi rongálásnak minősül és jogosan csinálhat belőle cirkuszt a biztonsági őr. Ő azt honnan tudná, hogy te majd ki akarod fizetni?
Egyébként hülye haverommal esett meg, hogy úgy ment be a Tescoba, hogy a kezében volt egy fél literes Pepsi Cola. A kasszánál nem hitték el, hogy nem ott vette és nem is akarta kifizetni és bevitte a biztonsági őr motozásra, még örülhet, hogy rendőrt nem hívtak.
A hozzászólókat meg nem én pontozom le. Se fel se le nem pontoztam senkit.
Mi az édesanyámmal az Auchanban simán eltöltünk 3-4 órát a havi nagybevásárlással! Simán volt már olyan, hogy 7-re mentünk reggel, és 11-re értünk haza (autóút oda-vissza fél óra) Hogyan? Írunk mi listát! Csakhogy minden terméknél végigböngésszük a kínálatot, és kiszámolgatjuk, hogy ugyan mégis hogyan jönnénk ki jobban, melyik lenne nekünk gazdaságosabb úgy, hogy ne menjen a minőség rovására se. Ezen felül szeretjük végignézni a ruhakínálatot, akkor is, ha épp nincs pénz, vagy nincs szükség rá, de ez max fél óra, a fennmaradó idő arra megy el, hogy ne 70.000 forintba kerüljön a havi kajánk, hanem "csak" 50.000-be. Utána amúgy 1 hónapig nem megyünk boltba, szóval gondolhatjátok, mennyi cuccot veszünk.
Eközben előfordul, hogy lecsúszik egy pogácsa, amit MINDIG kifizetünk. Fel nem foghatom, hogy mi a parasztság abban, ha valamit, amit MINDENKÉPPEN kifizetek, megeszek/megiszok.
Mi is családostul járunk nagybevásárolni, úgy is de. 10-11-től du. 3-4 mire bejárjuk az összes boltot (Metro, Tesco, Lidl) /ha ketten megyünk anyámmal, akkor csak egy bolt 3-4 óra, mert mi még nézelődünk is/, és mégse ettünk még soha semmit benn az áruházban, mert civilizált emberek vagyunk.
18:58, 19:05, 19:54, 20:01 vagyok 23N
Az,hogy amig nem fizetted ki addig nem a tiéd !!! Addig jogtalanul bontod fel/döntöd magadba,ráadásul egy bevásárlóközpontban mindenki potenciális tolvajnak minősül (tetszik nem tetszik,de így van-még a dolgozók is,tudom mert dolgoztam multinál) ,és nem muszáj elhinnie a biztonságiőrnek a 2 szép szemedért,hogy de te tényleg ki fogod fizetni,vagy tényleg csak egyet ettél meg.Tudod messziről jött ember bármit mondhat,te lefogadom felháboritonak találnád ha rendőrt hivnának rád a pogácsás akciód után (ami nem fog megtörténni,egyébként).
Kiváncsi vagyok,ha tegyük fel egy bolttulaj lennél és hozzád állna úgy valaki oda a pénztárba,hogy "és még lesz egy pogácsa is,de az már a vékonybelemben tart" ennyire jóhiszemü lennél-e,hogy tényleg csak egy volt,etényleg csak pogácsa (mert aki egy pogácsát megeszik,az megehetetett bármi mást is) .És lehet mondani,hogy nem rokkan bele az osan a pogácsádba,de mivel rengeteg ilyen ember jár oda mint te ..tudod,sok kicsi sokra megy.
Ez egyébként annyira szánalmas csöveskedés,hogy én nem is tudom ,hogy tudja valaki ezt közölni a pénztárossal ,úgy hogy ráadásul a sütemény után még vonalkód vagy csomagolás sem marad...nekem rohadtúl nem hiányozna,hogy meggyanusitsanak bármivel ,ezen kivül meg leégne a pofámról a bőr. Ezt nem sértésképp,hanem válaszoljatok őszintén: ti nem érzitek égőnek ezt közölni a kasszánál? Vagy odab@szni a pénztárosnak az üres csokispapirt?..
Szerintem ez iszonyatosan égő ,prosztó viselkedés....
Előző vagyok, 70%-os
Ja és hiába vinnénk elemózsiát, mert épp úgy járnánk, ahogy a kérdező barátja.
Szerintem inkább az a ciki, ha valaki azért ad a gyerekének csokit, hogy befogja a száját. Ez a tökéletes módja a gyerek elkényeztetésének. Ha majd lesz gyerekem, és hisztizni kezd egy csokiért, az arcom meg se fog rezzenni, mert ha látja, hogy nem figyelek rá, úgyis abba fogja hagyni. Ha 1 óra múlva, hát 1 óra múlva. Ha meg valaki emiatt megbámul akkor közlöm vele: Mit bámulsz? Az én gyerekem legalább nem lesz egy elkényeztetett, akaratos idióta!
Kivételt képez, ha (ismerve a gyerekem bioritmusát) tudom, hogy nem csak hisztiről van szó.
Ja és miért is kéne otthon hagyni a gyereket, ha nincs kire hagyni? Vagy úgy eleve...a gyerek ismerje meg a világot, és a napi rutint. Ezekbe a bolt is beletartozik, és remek alkalom a nevelésre: hogy működik a bolt/vásárlás, és nem kaphatunk meg mindent, amit csak akarunk.
Nem, nem érzem égőnek. Nem mellesleg volt már, hogy biztonsági őr is látta, hogy megeszem, de nem szólt rám. A pénztárosok pedig általában mosolyogva beütik a plusz egyet. Sose éreztem, hogy ciki lenne, és nem is éreztették velem.
Parasztságnak az számít, ha megeszem és NEM fizetem ki! Na az parasztság!
Mit szólnék ha boltvezető lennék? Magamból kiindulva semmit.
Az én pogácsámba meg a hozzám hasonlók pogácsájába tényleg nem hal bele az Auchan, ugyanis én és ezek szerint a hozzám hasonlók is mind kifizetjük. Annak a pogácsájába hal bele, aki nem fizeti ki.
Mellesleg ti úgy beszéltek, mintha azt írtam volna, hogy minden ilyen 3-4 órás vásárlás során 5 kiló pogit, meg 10 liter üdítőt magamba nyomnék, pedig ez évente 2-3 pogácsa meg max fél liter víz, ami - mint már mondtam - ki is van fizetve!
Egyébként ha ez tényleg egy ekkora probléma lenne, akkor nem gondoljátok, hogy már rég tettek volna ellene? Annyi biztonsági kamera és őr van...nem igaz, hogy nem vesznek észre legalább 10 ilyen embert naponta, de mégse fülelnek le senkit ilyenek miatt. Ha akkora veszteség lenne, tuti hogy annyi ember csücsülne miatta dutyiban, hogy már senki nem csinálná...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!