Mit gondolsz arról ha egy szupermarketben látod, hogy a szülő odaadja a gyerekének a még ki sem fizetett kaját?
Egyébként miért háborodtatok fel ennyire a kérdésen?
Azért a többség el tudta mondani kulturáltan a véleményét, csak egyeseknek nem sikerül mellőzniük az ocsmány kifejezéseket.
Nem tudom hogy várhatjátok el, hogy mindenki egyetértsen és ha nem ért egyet akkor miért lesz rögtön idióta?
Látjátok ez a baj. Képtelenek vagytok tisztelni a másikat. Nem lehet normálisan megvitatni az érveket?
Nevetséges, hogy minden csak abból áll, hogy szapuljátok a másikat.
Nézi a fene a talajt, csak felfigyelsz rá, ha ropog a talpad alatt. És nem is az, hogy zavar, mert nem égbekiáltó probléma, sőt tényleg nem az, de ez elkerülhető lenne és mennyivel szebb egy tisztább bolt. Itthon sem morzsálok a kőre, pedig végképp nem érdekel, de akkoris, ha nem muszáj akkor miért kell koszolni?
Én mindig letörlöm egyébként a lábamról a sarat, ha van kint lábtörlő, meg ha látom, hogy valahol takarítanak,akkor próbálok úgy lépni, hogy a frissen mosott részbe ne lépjek bele, ez a morzsa dolog ugyanilyen.
Szerintem nem bunkóság. Persze, ha nem fizeti ki az illető, akkor nagyon is az, de nem értem, hogy miért ne "tömhetné be" az unalomban szenvedő gyerek száját a szülő, hogy nyugodtan tudjon vásárolni. Ha hisztizik a gyerek az jobb? Nem hiszem. A morzsákról meg annyit, hogy mivel eladóként dolgozom, tudom, hogy naponta többször is fel kell "nyalni" az üzletet. A nyálas csokipapir..... nos, én még soha nem adtam a gyerekem kezébe a csokit papirostól, mert az egy fogzó gyermeknél fulladásveszélyes. Gondolom ezt más szülő is tudja.
Amúgy meg, mikor a gyerekeim kicsik voltak, egy kicsi faluban laktunk, ahol mindig ugyanabba a kicsi boltba jártunk vásárolni. És, igen, a gyerekem unta a dolgot, pedig 10- azaz tíz- perc alatt végeztünk. 1 éves volt, és azt hitte, hogy a boltban is minden az övé, mint otthon. Az igaz, hogy ő nem csokit evett, hanem a paprikára járt rá. Szerintem 1x-2x volt olyan is, hogy nem vettük észre a dolgot. Viszont amikor le lett fülelve, mindig ki akartuk fizetni, de a legtöbbször azt a választ kaptuk, hogy ne, ennyibe még nem mennek tönkre. Persze, mikor nagyobbak lettek, megértették, hogy ez már nem nekik való dolog, és mivel egy gyermek mindig idősebbnek akar látszani, tartották is magukat ahhoz, hogy ők már nem kisbabák.
Nézzétek máshogy a kérdést:
Anyuka, apuka VS. Marketing eszközök
A szakemberek direkt úgy helyezik ki az édességeket hogy az a gyerek szemének magasságában legyen (hogy hisztizzen, és ha már hisztizik apuka majd megveszi a terméket, hogy ne nézzék ki őket a boltból), tehát ha az anyuka vagy apuka úgy dönt hogy inkább félbetép egy szem kiflit és azt adja a gyerekének, az egy üzenet, nem nekünk vásárlóknak, hanem a kamerával kémkedő szakembereknek (sok áruházba elemzik hogy a tömeg merre megy, milyen szokásaik vannak) hogy bek@phatjátok, akkor sem veszünk méregdrága csokit. Ilyen technika az is amikor hideg és meleg levegő befecskendezésével kvázi "irányítják" a birkanyájat (bocsi a kifejezésért) hogy merre menjen, illetve az , ha gyakran átrendezik a boltot, a lassú számok játszása, a pékárú illatának belevezetése a légkondiba, a húsok más lámpával való megvilágítása ( és most nem a piacos nagy piros égőre gondolok) stb....és még sorolhatnám. Meglepődnétek hogy mikre nem képesek az eladók, forgalmazók!!!!!
Nekem nincs még gyerekem, de van némi affinitásom a marketinghez, és a gyomrom fordul ki, mikor így akarják rákényszeríteni a szülőket ( a tiniket és minket felnőtteket IS ) a vásárlásra....
29N
Szerintem az elkényelmesedett, lusta, tapló emberek kajálnak, vagy kajáltatják a kölyküket az áruházakban. Így az egyszerűbb, mert égő ha hisztizik, vagy nem tudják őket megnevelni, vagy túl fárasztó velük megértetni, hogy nem kaphatnak meg mindent azonnal.
A termék csak azután lesz a vásárló tulajdona, hogy kifizette. Előtte nem. Ez van és kész. És ugyan már, mindannyian tudjuk, hogy simán vannak olyanok, akik nem fizetik ki utána...
A 3-4 órás vásárlás meg kamu, mi viszonteladóként 4 nagykereskedést is megjárunk kevesebb idő alatt, úgyhogy kizárt, hogy valaki egy üzletben töltsön el ennyi időt. 2 áruház közt pedig lehet enni adni a gyereknek. De nehogymár éhen haljon ha nem eszik másfél órán keresztül...
A három órába beleszámoltad az oda-vissza békávézást? Mert sok embernek nincs ám autója.
Azon kívül, az emberek igenis parasztok, és ha a gyereked megnyikkan a boltban, máris beszólogatnak, meg a szemüket forgatják. ez nem nevelés kérdése, egy egy-másfél évessel még nem lehet ilyesmit megértetni. Csak ekkor kezdik kapisgálni a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!