Mit gondolsz arról ha egy szupermarketben látod, hogy a szülő odaadja a gyerekének a még ki sem fizetett kaját?
Hát ha nem érzed égőnek,akkor nincs több kérdésem.Erről beszéltem,ki mit hoz otthonról,kinek mit takar a kúltúrált vásárlás és viselkedés fogalma.
Nem az osan megkárosításán volt a hangsúly,mivel nincsen saját osanom nem érint személy szerint:D :)
Én meghagyom a kisebbségnek az osanos lakomákat,és inkább kibirom hazáig:D Ezennel részemről le is zárva ez a téma,mert teljesen lesokkolt egy-két válasz,főleg az ,hogy vannak akik nem is érzik égőnek ezt a viselkedést.De ez már az én bajom:D:D:D
Az, hogy nem szólnak érte azért van, mert úgy vannak vele, hogy ha több ezer Ft-ért vásárolsz akkor már van nekik hasznuk még ha a pogácsát nem fizeted ki akkor is de nem örülnek a dolognak.
De én már láttam olyat, hogy egy csávónak csak egy fél literes üdítő volt a kosarában amit fel is bontott és már rögtön ment oda a biztonsági őr, hogy ez mi volt.
Most gondolj bele, megissza félig és mikor nem figyel senki akkor visszarakja a polcra, megtörténhet.
Azért látok ennyi dolgot, mert közvetlen suli mellett van a Tesco és kb 1-2 naponta járunk oda.
A legnagyobb gond az, hogy sokan azt hiszik, hogy nekik alanyi jogon jár az, hogy ehetnek-ihatnak a boltban úgy, hogy még ki sem fizették.
A normálisabbja legalább belátja, hogy ez tirpák dolog de néha megesik vele.
Meg ha minden ilyen esethez rendőrt hívnának akkor a rendőröknek sok munkája lenne.
Most volt a TV-ben, hogy Bakács Tibort 1 rúd szalámi miatt előállították a rendőrök.
Jah, hozzátenném: nem vagyok kisebbség, fehér magyar vagyok ;) És ha a pénztároskisasszony azt mondaná: "Nem szégyelli magát? Hogy tehet ilyet?!" Meg emellett mindenki csúnyán nézne rám, mikor azt az évi 3-4 pogácsát megeszem, lehet, hogy kínosan érezném magam, és többé nem tenné. De se a pénztáros, se a vásárlók nem teszik egyiket se, szóval lehet, hogy még a társadalom is szemet huny felette, nem?
Nem értem, miért kell úgy csinálni, mintha egy pogácsa utólagos kifizetése egyet jelentene azzal, hogy éjjel betörök az Auchanba és ellopok 10 TV-t...
Annyira sok dolog van az életben, ami ennél sokkal fontosabb!!! Mi lenne, ha te és a sok házsártos társad inkább azzal törődne, és akkor sokkal szebb lenne a világ!
Én a helyedben inkább azon akadnék ki, hogy tele van a világ felesleges háborúkkal, erdőirtással, és a cigányok például képesek hagyni, hogy a gyerekük éhen haljon, mert fontosabb nekik a 150.000 forintos segélyt eljátékgépezni, mint enni adni a szerencsétlennek.
De nem baj, te csak foglalkozz nyugodtan ilyen pitiáner hülyeségekkel, én pedig tudom, hogy 100x jobb ember vagyok nálad, amiért nem ezen akadok fenn, hanem sokkal fontosabb dolgokon.
Mennyi paraszt gyűlt itt össze :). Ide ezt feltétlen le kell írnom. Pennybe állok a gyerekemmel 38 hetes terhesen, lányom akkor volt kb 20 hónapos, tehát még 2 éves sem. Meglátta a kinder tojást, hogy kell neki olyan. Jó valaki szerencsétlenkedett elől, sokat kellett sorban állni. Odaadtam a tojást a kezébe, de a lelkére kötöttem, hogy a szalagra feltesszük, néni megnézi és kibothatja. Sokat várakoztunk valamiért, vagy 2x ki is akarta bontani, de nem engedtem. Egy nő állt a férjével mögöttünk és kiszúrta magának a szőke kék szemű lányunkat és elkezdte, hogy jaj de cuki, meg ...stb. Gyerekem csak állt és szorongatta a tojást. Mikor kifizettük, a nőci kikapta a kezéből és egem lehordott minden szarnak, hogy milyen szemét vagyok, hogy nem engedtem neki hogy kibontsa. Kibontotta és úgy adta oda neki. Úgy ledöbbentem, meg persze a vérnyomásom is felszaladt, hogy ha akkor ott nem vagyok 38 hetes terhes tuti leverem.
Most az a módi, hogy a gyereknek mindent lehet. Ez az tanítsátok meg arra, hogy mindent lehet, meg semmi sem tilos... BIRKÁK!! Aztán meg írjatok ki még egy kérdést, hogy a gyerek miért rúg fel és sz@rja le a fejedet...
A gyereknevelés nem abból áll, hogy munka után hazamegyek és megsimogatom a kis fejét, hogy milyen szép gyereket csináltam.
De hogy felnőtt embernek nem evidens, hogy míg nem fizetek ki valamit nem barmolom szét/eszem meg és társai...
"Az, hogy nem szólnak érte azért van, mert úgy vannak vele, hogy ha több ezer Ft-ért vásárolsz akkor már van nekik hasznuk még ha a pogácsát nem fizeted ki akkor is de nem örülnek a dolognak."
Az előbb még mindenki, aki a te pártodon áll, azon volt kiakadva, hogy az az 1-2 pogácsa mekkora veszteség a multiknak, jaj szegény multik.
"Most gondolj bele, megissza félig és mikor nem figyel senki akkor visszarakja a polcra, megtörténhet."
De ez tényleg parasztság!! Én ilyet sosem tennék, és ez távolról sem hasonlítható össze azzal, hogy utólag fizetem ki, mert az enyém nem lopás, a te példád viszont igenis az. Szóval legyél szíves ezeket nem összehasonlítani!
De oké, mondjuk hogy bunkó vagyok. Te hogy oldanád meg a 4 órás bevásárlás esetén azt, hogy ha lemegy a cukrod, ne ess össze. Semmi kaját nem vihetsz be, mert ha megtalálják nálad, akkor azt hiszik, loptál! Na? Erre varrjál gombot akkor! Az ugyanis előfordul életében mindenkivel, hogy hiába reggelizett, lemegy a cukra 2-3 óra múlva, mert mondjuk épp betegségből lábal ki, és még gyenge, vagy nyár van és meleg, stb. Ezer oka lehet...Te mit csinálnál?
"Istenem! Ezért tetted fel a kérdést?"
Ja azt most csak mellékesen említettem meg. Mikor kiírtam a kérdést még nem tudtam, hogy mit tett.
"Én a helyedben inkább azon akadnék ki, hogy tele van a világ felesleges háborúkkal, erdőirtással, és a cigányok például képesek hagyni, hogy a gyerekük éhen haljon, mert fontosabb nekik a 150.000 forintos segélyt eljátékgépezni, mint enni adni a szerencsétlennek."
Azokon nem tudok változtatni hiába fáj. A sok állatkínzás is felháborít de nem tudok mit csinálni vele.
Ellenben lehet, hogy 1-2 ember elgondolkozik majd, hogy tényleg helyes-e a boltban enni a még ki nem fizetett kaját.
Az egyik válaszolónak meg mondom, hogy attól még, hogy más emberek milliókat ellopnak az nem jogosít fel téged, hogy te meg ellopj egy pogácsát.
Akkor van gáz ha az ellopott dolgot a dolgozón hajtják be. Nővérem régen Libriben dolgozott és ott olyan volt, hogy ha elloptak egy könyvet akkor az ott dolgozó 4 alkalmazott fizetéséből vonták le, mert nekik kellett volna figyelniük, hogy ne tűnjön el semmi.
Figyelj már 81%-os! Evidens, hogy neked volt igazad, de nem ugyanaz a kindertojás meg a fél kifli!
A kidertojás soha nem lesz létfontosságú, a néni meg egy hülye pi*csa volt, mert neked van igazad: nem szabad így elkényeztetni a gyereket.
Viszont ha a gyerekemről tudom, hogy tényleg éhes, és nem jutunk haza még jóideig egyéb okokból, akkor igenis azok neki egy fél kiflit, megmagyarázva neki, hogy ebből nem csinálunk rendszert, ez csak vészhelyzet, és KI LESZ FIZETVE, vagy meg lesz mutatva a néninek, mindegy. A kettő nem ugyanaz!
Engedd meg,hogy a kérdező helyett válaszoljak -be lehet vinni a kaját,mindössze egy matricát kell rárakatni a biztonsági őrrel. Én is volt olyan,hogy a pénztárnál álltam,meghúztam a spriteomat,persze a biztonságiak kiszúrták és kifelé szóvá is tették,hogy jó lenne kipakolni a táskám. Kiraktam,rajtavolt a matrica,tehát nem loptam.
Ennyi a bonyolult művelet,kivitelezhető feltéve ha neked nem muszáj kakóscsigát zabálnod a 12 órás vásárlásod alatt,mert értelemszerűen akkor becsomózzák a nylonzacskót és úgy teszik rá a matricát (gyengébbek kedvéért,hogy a pogácsákat az osanban ne tudd a matricázott kakóscsigád mellé begyömöszölni) .
Vagy kajálsz mielőtt bemész.Vagy miután kijösz. Van opció bőven a csöveskedésen kivül..engem anyám arra tanított,hogy előbb fizetünk és aztán zabáljuk meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!