Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondolsz arról ha egy...

Mit gondolsz arról ha egy szupermarketben látod, hogy a szülő odaadja a gyerekének a még ki sem fizetett kaját?

Figyelt kérdés
Múlt héten is láttam ilyet a Tescoban. Anyja odaadta a kb két éves gyerekének a túrós buktát a gyerek meg ette és morzsálta végig a bolton. Szerintem olyan tirpák dolog, hogy még ki sem fizette és ott eszi a gyereke a boltban. Etesse meg otthon a gyereket szerintem. Mit gondoltok erről?
2011. febr. 7. 18:53
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯
 131/233 anonim ***** válasza:
26%

"Az egyik válaszolónak meg mondom, hogy attól még, hogy más emberek milliókat ellopnak az nem jogosít fel téged, hogy te meg ellopj egy pogácsát."

De én nem lopom el, nem érted??

"Akkor van gáz ha az ellopott dolgot a dolgozón hajtják be. Nővérem régen Libriben dolgozott és ott olyan volt, hogy ha elloptak egy könyvet akkor az ott dolgozó 4 alkalmazott fizetéséből vonták le, mert nekik kellett volna figyelniük, hogy ne tűnjön el semmi."

Hát azért egy könyv nem egy pogácsa! És az én lelkiismeretem tiszta, mert az én pogácsám senki se lesz behajtva, ugyanis kifizetem, tehát ez nem érv, hogy szégyelljem magam a dolgozó miatt, én senkit nem károsítok meg. Az nézzen magába, aki tényleg megkárosít valakit!

2011. febr. 7. 21:40
 132/233 anonim ***** válasza:
30%
*senkiN
2011. febr. 7. 21:40
 133/233 A kérdező kommentje:

"Te hogy oldanád meg a 4 órás bevásárlás esetén azt, hogy ha lemegy a cukrod, ne ess össze."

Egészséges emberekről volt szó.

Aki beteg az csinálja úgy ahogy neki jó de ne mondja senki, hogy egy egészséges ember nem bír ki 1-2 órát kajálás nélkül. A gyereket meg úgy kell nevelni, hogy tanulja meg, hogy nem ehet a boltban.

Vagy például megeszik egy 90 Ft-os túrórudit és hopp eltűnik valahol a csomagolás tehát nem fizetik ki.

Ez mind mind veszteség a boltnak. Lehet, hogy mikor meglátja a cég a veszteséget mondjuk leltár után kiderül, hogy 1 év alatt 300.000 Ft értékű áru eltűnt akkor úgy dönt, hogy inkább kirúg valakit, hogy kompenzálja a veszteséget, főleg, most hogy válság van.

2011. febr. 7. 21:42
 134/233 anonim ***** válasza:
81%
A multi veszteségénél gázabb ez a neveletlen viselkedés szerintem.Fel nem tudom fogni,hogy valaki ezt természetesnek érzi
2011. febr. 7. 21:45
 135/233 A kérdező kommentje:

"De én nem lopom el, nem érted??"

Nem rólad van szó. Valaki írta, hogy a nagy emberek nagyban lopnak akkor ő is lophat kicsiben.

Meg valaki írta, hogy Németországban meg lehet kóstolni a szőlőt is. Na igen ám de ott van kultúra, ott tényleg csak 1 szemet kóstol meg és nem úgy csinálja mint a magyar, hogy 4-5 szemet is levesz róla. Meg hogy megeszik 1 szem szőlőt az nem nagy érték de ha valaki mondjuk fizetés nélkül eszik egy pogácsát az már 80-100 Ft és sok ilyen emberből könnyen gyűlik a kár.

2011. febr. 7. 21:47
 136/233 A kérdező kommentje:
Meg elhiszem én, hogy a nagy hatalmas multiknak úgyis milliárdjaik vannak de akkor is bunkó dolog úgy megenni valamit, hogy még ki sem fizetted. Szépen megveszed ami kell és majd utána a kassza után már eheted is. Úgy szabályos. Nem értem milyen jogon akartok ti megenni bármi olyat ami nem a tiétek még. De persze ha beszól a biztonsági őr akkor meg fel vagytok háborodva.
2011. febr. 7. 21:50
 137/233 anonim ***** válasza:
100%

"Semmi kaját nem vihetsz be, mert ha megtalálják nálad, akkor azt hiszik, loptál!"

De be lehet vinni, leragasztják a szőlőcukros zacsit vagy amit be akarsz vinni és kész.

Én idén karácsony előtt nyakamba vettem a város, először tescoba mentem bevásárolni, két szatyorral átbuszoztam a város másik végébe a sparba, ott bemutattam a két szatyrot, a biztonsági őr mindent leragasztott amit ott is kapni lehet, és kész, senki nem jött oda, hogy "loptá??".

2011. febr. 7. 22:08
 138/233 anonim ***** válasza:
93%

Komolyan nem hiszem el, hogy egyeseknek ez a világ legtermészetesebb dolga...

Ha úgy fogyasztasz el valamit, mielőtt kifizeted az ellenértékét, szabálysértést követsz el. Jó lenne ezt végre felfogni. Szerencsére már láttam egy-két boltot, ahol kitettek ilyen táblát is.

Ez nemcsak azokra vonatkozik, akik nem fizetik ki utólag a terméket (mert ilyen kulturált emberek is akadnak szép számmal), hanem azokra is, akik belakmároznak a boltban és odadobják a szalagra az üres flakont vagy azt mondják, hogy még egy kiflit írjanak hozzá. És ha nem egy kifli volt, hanem öt? Mégis honnan tudná biztosan a kasszás? Bárki bármit mondhat. Úgyhogy nehogy már ez legyen a normális.

Az pedig szintén szánalmas kifogás, hogy ha valaki cukorbeteg, jár neki, hogy zabáljon a boltban. Ha valakinek ilyen betegsége van, igenis gondoskodjon a kajáról és az innivalóról. Vagy ezek szerint a cukorbetegnek mindennap bolt közelben kell lenniük, mert ha rosszul vannak csak ott tudnak enni?

Ugyanez vonatkozik a kisgyerekekre. Nem az a megoldás, hogy ha hisztizik a gyerek, telenyomom a száját zsemlével, hanem elmagyarázom neki, hogy ahogy kifizettük, megeheti.

2011. febr. 7. 22:17
 139/233 anonim ***** válasza:
79%
igaz
2011. febr. 7. 22:27
 140/233 anonim ***** válasza:
26%

Na jó...kívánom nektek, hogy ez legyen életetek legeslegnagyobb problémája -.-

Az én lelkiismeretem tiszta. Előbb vagy utóbb mindent kifizetek. Annyiban értek csak egyet, hogy vannak, akik nem annyit mondanak be, mint amennyit valójában megettek, és ez tényleg parasztság, tehát max. ezért tartanám helyesnek, ha bevezetnének egy rendszert, hogy minden ilyet le tudjanak kapcsolni.

A matricáról csak annyit, hogy Auchanban akárhányszor mutattam meg valamit, sose matricázták le, csak legyintettek egyet, hogy "Jóvan mennyé" És utána ha egy másik meg lekapcsol, bizonygassam, hogy de hát én megmutattam...higgyétek el, hogy az a másik már nem fog rám emlékezni.

Egészséges emberrel (pontosabban olyannal, aki annak hiszi magát) is előfordulhat,hogy saját meglepetésére valami miatt hirtelen rosszul lesz, lemegy a cukra. Kezdjük azzal, hogy az ilyen boltokban mindig szörnyű a szellőzés, néha oxigénhiány van, ilyenkor egy idő után az embernek melege lesz, szédül, stb. Mivel erre nem mindig lehet számítani, nem visz magával semmit a táskában. De dögöljön meg, hogy megbontott egy szőlőcukrot, és úgy fizette ki...

2011. febr. 7. 22:39
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!