Mit gondolsz arról ha egy szupermarketben látod, hogy a szülő odaadja a gyerekének a még ki sem fizetett kaját?
"A legtöbb helyen már jogszabályi hivatkozással ki van írva, hogy lopásnak minősül, ha azelőtt fogyaszt valaki, mielőtt fizetne. Nyilván nem azért, mert csődbemennek ettől a multik, de az is lopás, ha egy kiflit fogyasztasz el, mielőtt kifizetnéd, meg az is, ha egy kereskedőtől elviszel egy autót, és furikázol vele. Miért is ne, hiszen érvelhetsz azzal, hogy majd egyszer kifizeted. Pusztán értékbeli különbség van, nem erkölcsi."
Azért az autót, meg a bugyogót ne tedd már ide. Ruhanemüből is felpróbálhatod az adott darabokat, és a kocsit is mindenhol elviheted próbaútra.Sőt! Ősszel leszakadt a leánykám cipőjének a talpa. Semmi előjele nem volt, csak úgy elengedte magát. Felkaptam, és ölben vittem be a legközelebbi cipős boltba, és ott vettem neki másikat. De mivel elég nehéz már nekem őt cipelni, a kasszához már az új topánban slattyogtunk fel. Megkérdeztem az eladót, hogy nem okoz-e ez gondot, és mosolyogva közölte, hogy semmi probléma nem lesz belőle, sőt, ő maga vágta ki belőle a műanyaggal rögzitett papirokat.
Én már jártam úgy, hogy +45C-ban bementem egy élelmiszerüzletben, kosár nélkül lekaptam egy fél literes ásványvizet a polcról, és megittam a felét. A biztonsági őr csak mosolygott rajtam :) és csak azt vettem meg, nem szólt, bár lehet hogy a lenge öltözetem miatt nem szólt?! Fene tudja, de vannak olyan helyzetek, ahol engem baromira nem érdekel más véleménye.
NEM FOGOK CSAK AZÉRT ÖSSZEESNI AZ UTCÁN, BOLTBAN ...STB MERT VALAMIT NEM ILLIK. HA LEESIK A VÉRCUKROM ÉS MÁR ZÚG A FÜLEM, LESZ@ROM, HOGY 15-EN ELŐTTEM VANNAK MÉG A SORBA, FELBONTOM a csokit, MEGESZEM MAJD UTÁNA FIZETEK. HA BAROMIRA SZOMJAS VAGYOK (PL.: NAGY MELEGBEN) AKKOR SEM ÉRDEKEL, HOGY KI MIT SZÓL HOZZÁ. MERT UGYE HA ÖSSZEESEK AZ UTCÁN, SENKI SEM FOG NEKEM SEGÍTENI, ÁTLÉPNEK AZ EMBEREN, ÚGY CSAPJÁK EL A FEJÜKET, HOGY AZ IHAJ.... HA ENNYIRE LESZ@RJÁK AZ EMBEREK EGYMÁST, FŐLEG HA AZ UTCÁN ELESIK, VAGY ROSSZUL VAN ÉS ÖSSZEESIK, AKKOR NEM ÉRTEM MIÉRT ZAVARJA ENNYIR, HA VALAKI IGENIS BELEISZIK, BELEESZIK A KAJÁBA ÉS UTÁNA FIZETI KI....
a középső részt azért emeltem ki, hogy legalább ezt olvassátok el, hátha eljut pár embernek az agyáig az üzenet: miért van az hogy valami kiszúrja a szemeteket (pl az anya odaadja a kifli csücskét a gyerekének) és valamin meg átléptek ( pl: ha valaki elesik az utcán, vagy rosszul lesz)??? Az egyik zavar a másik meg nem?? Kérem szépen, hogy is van ez???? Szelektív látás????
12.39.es
Osztom a véleményed, de csak részben. Egy felnőtt ember, ha tudja, hogy hajlamos összeesni, vagy 45 fok van kin, hát hordjon magával enni és innivalót, eltekintve egy-két extrém esettől, amikor a körülmények összejátszanak, és véletlenül nem úgy jön össze.
De amúgy én is megteszem, bár belátom, nem illik, viszont nagy ívben szar.ok rá, én már csak ilyen bunkó vagyok...
(multiknál, nem kisboltban)
Itt, ami felháborít engem, hogy neveletlenségnek tartják, vagy inkább rossz nevelésnek a szülőtől, ha odaad valamit a 2 év alatti gyereknek, amit utána kifizet.
Ha rámszólnak, próbálnám kimagyarázni, de nem háborodnék fel, hisz, szabályellenes, de, ha ilyen ritkán, NAGYON ritkán előfordul, akkor remélem, hogy kijátszom ezt a szabályt, és akik ezt ellenőrzik, talán nem ilyen hozzáálásúak.
"Nyilván. Valóban pitiáner hülyeség azon fennakadni, hogy valaki lop a boltban, meg nem tarja be a kulturált viselkedés alapvető normáit."
Nem lopok,ugyanis kifizetem, és nem ez a kulturálatlan, hanem az, ha valaki ott hagyja a nyálas papírt a polcon ÉS nem fizeti ki.
"Ha meg nekem kerekem lesz, én leszek a villamos. Mivel írtam, hogy négy gyermekem van, nem nehéz kitalálni, hogy már felnőtt vagyok. Amikor egy gyerek nem azt látja, hogy az anyja zabál a boltban, meg győzikesókat néz, hanem azt, hogy kulturáltan viselkedik, meg olvas, akkor a gyerek is ilyen lesz, mert ez a példa van előtte. Így nem nehéz bekerülnie egy olyan iskolába, ahol megfelelő, sőt kiváló az oktatás színvonala. Ahol meg nem megfelelő, kérd meg a kedves tahó szülőket, hogy neveljék meg a kölykeiket, hogy az órák fele ne fegyelmezéssel teljen el, a többiek rovására."
1.: Miből gondolod, hogy Győzikesót nézek és nem olvasok? Olvasó, diplomás ember vagyok (ráadásul bölcsész), bár ezt kár volt mondani, most most jön a "Hahahaa íme a bizonyíték, hogy a diplomások parasztabbak, mint a szakmunkások", pedig ez egyik irányba sem igaz.
2.: Akármilyen gazdag leszek, nem fogom magánsuliba íratni a gyerekeimet, mert az nem tanít meg az életre. Az egy buborékba zárja a gyerekeimet, és elhiteti velük, hogy a szegény emberek gusztustalan tahók, akiket le kell nézni. Az állami iskolában viszont rendes színvonalra van szükség. Ne aggódj, az én gyerekeim meg lesznek nevelve, nem fognak pofázni órán, és nem fognak 100.000 forintos mobillal flangálni már elsősen. Tudni fogják, mi az az érték, hogy kell rá vigyázni és megteremteni, és igenis erkölcsösek lesznek, mert nem fognak lopni, ahogy én teszem (lásd feljebb).
3: KIKÉREM magamnak, hogy zabálok a boltban. Egyrészt az az évi 3-4 pogi meg fél liter üdítő nem zabálás, másrészt én kulturáltan eszek, nem csámcsogok, ahogy a mostani gyerekek 90%-a, nem morzsálok össze vissza, mert tudok a zacskó fölött enni. Nem bontok fel mindent, amit megkívánok, és mint már ezerszer elmondtam, tudni fogja a gyerek, hogy a dolgokat ki kell előbb fizetni, de azt is, hogy ha már rosszul vagyunk az éhségtől, eltérhetünk ettől a szabálytól, feltéve, ha utána BECSÜLETESEN KIFIZETJÜK.
Foglalkozz inkább azokkal, akik ki sem fizetik, akkor majd a pártodon állok.
"Senki sem írta, hogy menj étterembe."
De írta, feljebb néhány kommenttel, de az tudom, hogy nem te voltál, csak te magadra vetted a sznobos beszólásomat, holott nem is neked szólt, ezért is írtam, hogy te nem az vagy, hanem sz@rrágó.
"Én egy alapítványnál tanítok hátrányos helyzetű gyermekeket, hogy egyetemre kerülhessenek, havi 90-ért. Mehetnék máshová is, ennek a sokszorosáért, de nekem ez az életcélom, és hivatásom."
Ez nagyon tiszteletre méltó, akkor visszaszívom, hogy jobb ember lennék, mert te is jó ember vagy emiatt, de akkor például foglalkozhatnál azzal, hogy te és a kollégáid jobban meg legyetek fizetve. Ez ugyanis egy sokkal fontosabb probléma. Te lehet, hogy nem a pénzért csinálod, de azért te sem levegőn és napfényen élsz.
"A kulturáltság nem jövedelemmfüggő. Ha neked társadalmi tevékenység az, hogy lopsz a boltban, tedd, a többi hozzád hasonlóval. Esetleg kakilj a buszon, ha rádjön, elvégre az is egy természetes dolog, és azt sem lehet visszatartani, ugyanúgy, mint a zabálhatnékot."
Vissza lehet tartani, de a rosszullétet nem lehet. NEM LOPOK, EZT MÉG EGYSZER, UTOLJÁRA LEÍROM NEKED. M I N D E N T K I F I Z E T E K. ÉÉÉÉRTEEED? Egyébként tényleg nem jövedelemfüggő a kulturáltság, de nem is kulturálatlan dolog évente 3-4x beleenni a boltban valamibe, HA kifizeted.
,,Nem tudom minek soroltál fel csomó ilyen dolgot. Az a téma, hogy a boltban helyes-e enni.A kutyát nem érdekli, hogy te még előtte 50 helyre mész."
Netán azért soroltam fel mert közbejátszó tényezőkről beszélünk.Mert oké ,hogy vásárlás fél vagy egy óra ,de elötte lehet még az embernek 100 külömb dolga.Ha a kutyát nem érdekli,hogy elötte 50 helyre kell menni csóri csöpp gyerekekkel akkor a kutyát se érdekelje,hogy épp a gyermek elkezdi leenni a magvakat a zsemléről,vagy,hogy eszik egy pogit.
Tök,jó,hogy egyes anyukák is feltudnak háborodni,hogy lehet elötte venni meg csomagolni.Nem lesz attól neveletlen az a csöpp gyermek mert odaadok neki egy innivalót mert a tetves klímától kiszárad a torka ect. . .
És kikérem magamnak büdös ganés proli barmaként,hogy udorító ha megéhezik az ember és inkább egy pizzára vagy bármi másra adja ki a pénzt,minthogy szendvicset csináljon amivel nem lakik jól.Vannak kúltúrálatlanok prolik és értelmiségek között is,de ne vegyünk már mindenkit egy kalap alá!Igen is értelmiség is tud gusztustalanul enni.De a proli nem zabál hanem ESZIK-ÉTKEZIK.Aki szerint zabál az egy ló!Mert ember az eszik nem zabál!És igen nőkét olyan szakmám van ,hogy olykor tiszta gané vagyok földes stb. . (kertész-parképítő)nem fogok azért hazamenni átöltözni full parfümösen(nehogymár a szappan érződjön mert az cink) szinte már bűzölögni,hogy egyeseknek kellemesebb legyen.Örülök ha meló tán vásárolok és gó haza!Akinek nem tetszik nagyivbe leszarom,tehet egy szívességet.
20/N
Na meg azért nem mindegy hogy egy anya a gyerekével teszi-e ezt vagy csoportos (családi) evés és ivászat folyik-e?!
Engem még mindig jobban zavarnak a lakótelepen a kutyás gazdák, mint ez...hiszen ha a kutya pottyant és senki sem néz a gazdira akkor ott hagyja a sz@rt aztán jön a fűnyíró és apró darabokra szabdalja, amelyet egy száraz napon a szél csak úgy széjjel visz... és ezért van egyre több bélférges ember! A másik meg a kutya vizelete... odavizel amerre csak lehet, AZ NEM GUSZTUSTALAN? BEZZEG HA EZT EGY HAJLÉKTALAN VAGY EGY KISGYEREKES ANYUKA TESZI A PICIVEL AZ MÁR AZ?! HÉÉÉ EMBEREK!!!
12:53-AS
"Osztom a véleményed, de csak részben. Egy felnőtt ember, ha tudja, hogy hajlamos összeesni, vagy 45 fok van kin, hát hordjon magával enni és innivalót, eltekintve egy-két extrém esettől, amikor a körülmények összejátszanak, és véletlenül nem úgy jön össze. "
Hidd el nálam is szokott lenni innivaló főleg melegben, de akkor épp egy napra mentem fel Pestre, és max 0,5L palackot vagyok hajlandó magammal vinni (nem vagyok teve, és nem is vagyok öszvér), az meg kb 1 óráig volt elég. Bementem a mekibe és nem fogod elhinni, a WC-BEN CSAK A MELEGVÍZ VOLT BEKÖTVE!!!!! Megnéztem alul is és ott csak a meleg víz csöve volt bevezetve! csak azért hogy kb 2,5x-s árért kelljen venni vizet vagy kólát... Na ehhez mit szólsz??? Ezeket a dolgokat észrevetted már? Gondolom nem... De kipróbálhatod a Moszkva téren a mekiben a női mosdóban!!!! Hajrá! Szóval szerintem érthető, hogy ezek után felb@szott agyvízzel nem fogom nézni hogy mit illik vagy mit nem illik. De az tény hogy ILLENE A MOSDÓBA NEM CSAK A MELEG VIZET BEVEZETNI, HANEM A HIDEG VIZET IS.... egy nyugati kultúrájú üzlettől ez elvárható lehetne... DE EZ MEGINT CSAK A MARKETINGESEK FOGÁSA...
Ha éhes, üljön le egy padra, vagy fáradjon be egy étterembe.
Hát b*szki nnem mindenkinek van pénze étteremre,meg ideje padon üldögélni, a buszon hazafelé igenis eszek,ha éhes vagyok.A tinik b*sznak a tömregközlekedési ezsközökön alkoholizálnak stb,azon nem höbőrögtök igy,érdekes...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!