Mit gondolsz arról ha egy szupermarketben látod, hogy a szülő odaadja a gyerekének a még ki sem fizetett kaját?
"ennyit arról, hogy a kóla meg az ilyenek nem csillapítják a szomjat és hogy aki ilyenbe iszik bele, az nem is szomjas..."
A kólában a koffein vízhajtó, ami kiszáradást okoz. Tehát nem, nem csillapítja a szomjat.
Ami pedig a "víziszonyodat" illeti... ne haragudj, de szerintem ez csak hiszti. A víz íztelen és szagtalan, nem olyan, mint egy kaja, amit nem bírsz elviselni. Nem mérgező, tehát igazából rosszul lenni tőle csak mentális alapon lehetsz, hisz a bolygónkon ez az élet feltétele. Én mindent tolerálok, elhiszem, hogy az emberek ezt vagy azt nem szeretnek, de hogy a sima vizet... ne haragudj, de ez csak finnyáskodásnak hangzik.
Ha finnyáskodás lenne, akkor a szénsavas víztől is rosszul lennék, de nem vagyok, mert abban már van buborék, csak az se egészséges, mert a gyomornak nem tesz jót. Ha hiszti lenne, nem próbálkoznék meg azzal, hogy hozzászoktassam magam. Amúgy nincs víziszonyom, mert zuhanyozni, lubickolni, stb. mindent szeretek, csak meginni nem.
Nekem akár hiszed akár nem, a jéghideg, picit felvizezett, jó erősen szénsavas kóla szokta a szomjamat a leginkább elmulasztani. Íze is van, de annyira töményen, és az csillapítja a szomjamat leginkább, ahogy a buborékok szó szerint végigmarják a számat és a torkomat, én attól már teljesen boldog vagyok.
Amúgy tudom, hogy elvileg nem csillapítja a szomjat, de ez van, nekem igen.
Nem muszáj elhinni, elég ha én tudom, hogy sajnos nem szeretem a sima vizet.
Teljesen felesleges, hogy ki szereti, ki nem szereti a vizet.
Én sem ettem, ittam soha fizetés előtt, gyerekként sem, és most sem, ezt már leírtam.
A vizet pedig semmilyen körülmények között nem iszom meg, soha nem is ittam, tudom, hogy íztelen, gondolom nekem pont ez a problémám vele, én csak és kizárólag üdítőt iszok (tonic, apenta málna), akár egészséges, akár nem, vizet nem bírom meginni, mert inkább nem iszok, vagy innék egész nap tejet, nekem elveszi a szomjam az üdítő is. (A colát utálom.) Ez ízlés kérdése.
Akkor valószínűleg gyümölcslevet innék, ahogy most is teszem, mert hiába a kóla csillapítja legjobban a szomjamat, el akarom kerülni. Ha egy dzsungelbe kerülök, akkor megpróbálok kókusztejen, gyümölcsökön élni.
Amúgy nyilvánvaló, hogy ha olyan helyzetbe kerülök, akkor megiszom a vizet, de akkor is inkább orvosságnak fogom fel, nem szomjoltónak! Pl. a köptetőt se szeretem, néha öklendezek tőle, de mégis megiszom, szóval a kivételes szükséget ne keverjük össze a normális esettel -.-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!