Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondolsz arról ha egy...

Mit gondolsz arról ha egy szupermarketben látod, hogy a szülő odaadja a gyerekének a még ki sem fizetett kaját?

Figyelt kérdés
Múlt héten is láttam ilyet a Tescoban. Anyja odaadta a kb két éves gyerekének a túrós buktát a gyerek meg ette és morzsálta végig a bolton. Szerintem olyan tirpák dolog, hogy még ki sem fizette és ott eszi a gyereke a boltban. Etesse meg otthon a gyereket szerintem. Mit gondoltok erről?
2011. febr. 7. 18:53
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯
 151/233 anonim ***** válasza:
100%

"De amég a kasszát nem hagyod el,illetőleg a szeku kaput addig nem minősül lopásnak csak ha ezt megtetted kifizetted amit vásároltál és tovább álsz.Addig az őr se tud mit kezdeni veled ha van felvétele,hameg nincs mégúgyse."

Ebben tévedsz, mert igenis lopásnak számít és simán feljelenthetnek, ha épp felveszi a kamera, vagyis rajtakapnak, hogy bezabálsz valamit és utána nem fizeted ki. Szép is lenne, ha ezt nem büntethetnék, mert az emberek oda járnának reggelizni, ebédelni, vacsorázni és 1 hét alatt csődbe menne a bolt.

Ja és az egy dolog, hogy a húgoddal sokat utaztok, de ahogy már leírták többen is, vihetsz magaddal szendvicset és innivalót. Senki nem tiltja meg. Úgyhogy ez elég rossz kifogás.

2011. febr. 7. 23:52
 152/233 anonim ***** válasza:
95%
Én nem a Tescoról írtam,hanem egy nagy puccos drogériáról,ahol kötelező a tiszta köpeny,ápolt megjelenés.És nem szeretm fogdosni idegenek gyerekeinek a nyálas dolgait.
2011. febr. 7. 23:54
 153/233 anonim ***** válasza:
7%
Munkából hogy a francba vigyek pl neki kaját?Meg ne is haragudj de gyorsétterembe nemviszem,300 ft meg egy natúr szendvicsért nemadok ki ,mert ha összeszámolod egy hóban az mennyi lenne egy anyagi csőd.Jó hogy megél az meber.
2011. febr. 8. 00:02
 154/233 anonim ***** válasza:
95%
Akkor bementek egy pékségbe út közben, ott tényleg 2 perc alatt végezni lehet. Ez nem megoldhatatlan probléma.Meg kisbolt is van majdnem minden sarkon.
2011. febr. 8. 00:04
 155/233 anonim ***** válasza:
10%
Hiába írja az ember ,tényleg akinek nincs gyereke nem érti meg,hogy gyermek mindent megkíván ami szépen a szeme elé raknak a globál áruházak.
2011. febr. 8. 00:07
 156/233 anonim ***** válasza:
93%
Persze, hogy megkívánja épp ez az áruház célja, hogy vegye meg a gyereknek a szülő, de nem az,hogy ott egye meg. Én is meg szoktam kívánni sok mindent, de ameddig nem fizetem ki nem eszem meg és egy gyerek is kibírja azt az időt, ameddig kifizetik. Ha meg nem akarja a szülő megvenni akkor végképp. A gyerek mindent megkíván, de mindent nem kaphat meg. Ha ezt meg lehet értetni egy gyerekkel akkor azt is, hogy majd ha a néninek odaadtuk a pénz akkor megesszük mert onnantól a miénk.
2011. febr. 8. 00:10
 157/233 anonim ***** válasza:
96%
Hiába írja az ember, mások meg azt nem értik meg, hogy nyilván mindenki volt is gyerek, ahogy én is, mégse fordult ilyen elő sohasem nálunk, mert anyámék meg tudtak nevelni, ellenben a mai szülőkkel, ennyi.
2011. febr. 8. 00:12
 158/233 anonim ***** válasza:
89%

Félreértések elkerülése végett, a másik 76%-os nem én vagyok

Én nem mondom,hogy baj van a neveléssel, mert valószínű nekem is feladná a leckét,ha meló után még a gyerek üvöltését kellene a boltban hallgatnom, de ezt akkor is tiszteletlennek érezném.

2011. febr. 8. 00:15
 159/233 anonim ***** válasza:
22%
Ne fogjuk már, hogy a szülő nem tud nevelni, mert ember és ember között is van különbség. Az én anyukám legnagyobb gaztette egész életében az volt, hogy ha vett valamit a nagyimnak akkor 30 Ft helyett csak 20-at kért vissza. Ebben a szellemben nevelt bennünket is és elég szigorúan. Ehhez képest az egyik tesóm nem mindenben tartja be ezeket az erkölcsi morálokat, amit ide leírtok a másik igen. Nekem két gyerekem van, az egyik már két éves korában megértette, hogy nem szabad megenni a dolgokat, amíg ki nem fizettük, míg a kisebbik csak 3 évesen ért meg rá. Pedig csak nagyon végszükség esetén engedtem nekik, hogy esetleg megegyenek egy fél kiflit, vagy kibontsák az innivalót, de soha nem bontottunk meg csokit, vagy kekszet, mert azt soha nem engedtem. De valóban nem indulhatok neki egy bevásárlásnak kétnapi hideg élelemmel. Nem tudom kiszámolni, hogy mikor mennyire van szükség és igen is a szükség törvényt bont és alkalmanként megkapták még a fizetés előtt.
2011. febr. 8. 00:49
 160/233 anonim ***** válasza:
24%
Előző vagyok, ja és nem lettek rosszabbak, vagy elkényeztettek, attól, hogy néha engedtünk a szabályokból. Hiszen mindegy, hogy milyen közösségbe viszem őket még sehol nem vallottam velük szégyent, se erkölcsileg, morálisan se viselkedésükben.
2011. febr. 8. 00:52
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!