Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondolsz arról ha egy...

Mit gondolsz arról ha egy szupermarketben látod, hogy a szülő odaadja a gyerekének a még ki sem fizetett kaját?

Figyelt kérdés
Múlt héten is láttam ilyet a Tescoban. Anyja odaadta a kb két éves gyerekének a túrós buktát a gyerek meg ette és morzsálta végig a bolton. Szerintem olyan tirpák dolog, hogy még ki sem fizette és ott eszi a gyereke a boltban. Etesse meg otthon a gyereket szerintem. Mit gondoltok erről?
2011. febr. 7. 18:53
❮❮ ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... ❯❯
 171/233 A kérdező kommentje:

"Otthonról eljutni a ,,városközpontba" (21 ker) büdös proli módra bkv-volán -al. Kb 1 óra(forgalom függő)

Pósta,elmű,önkormányzat isten tudja mi még ami lehetséges. . . plussz idő.Várakozás kb egyes esetekben lásd bármely szolgáltató ami nagyobb 1-3 óra (elműnél simán ültem 3,5-4 óraát!)Utána még ügyintézés + 20-40 perc -mert vannak sügér nem odavaló ügyintézők akik a rosebért se értik meg mint szeretne mondani a büdös natúr okj-s proli barma (ami logikus a józan paraszti ésszel az nekik órák kérdése felfogni)

Üzlethez eljutni kb onnan 30 perc + besétálás 10-15 perc.

Bevásárlás kb 1 óra,ha nem egy napra szeretnék(márpedig nem!).

De csóri gyerek persze bírja ki.Mert nevelés kérdése!Mert különben egy hisztis büdös kölke mi? "

Nem tudom minek soroltál fel csomó ilyen dolgot. Az a téma, hogy a boltban helyes-e enni.A kutyát nem érdekli, hogy te még előtte 50 helyre mész. Nyilván ha postán várakozik valaki és szomjas a gyerek akkor adni kell neki de az már ki van fizetve. Vagy ha sétál valaki a gyerekkel akkor etesse meg itassa, mert azt már kifizette.

De a boltban nehogy már mindenki fizetés nélkül kajáljon. Azt az 1 órát kibírja bármelyik gyerek, nem fog éhen halni.

2011. febr. 8. 09:21
 172/233 anonim ***** válasza:
91%
Nekem élelmiszer boltom van. Isten bizony ha valakit meglátnék hogy beleeszik az árumba (amit én már kifizettem a szállítónak), hát mit ne mondjak, kirúgnám az üzletből az biztos. Mit szólnátok ha valaki bemenne a lakásotokba, és kizabálná a hűtőt, mert épp akkor és ott lett éhes? Ugyanúgy az áruház terméke az ő tulajdona. Ezért is csinálta, úgy emlékszem az Auchan, hogy a grill csirkét már bent ki kell fizetni, mert régen a sok b*zi még mielőtt odaért volna a kasszához megette... Én már láttam is erre vonatkozó kiírásokat pár üzletben, hogy ha fizetés előtt fogyasztják el a terméket az lopásnak minősül, és feljelentést von maga után.
2011. febr. 8. 09:53
 173/233 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem minden ember visszataszító, aki utcán/tömegközlekedési eszközön/szupermarketben stb. eszik. Hányinger (attól függetlenül, hogy kifizette-e vagy nem). Ha éhes, üljön le egy padra, vagy fáradjon be egy étterembe, és egyen ott. De undorítónak tartom más ember csámcsogását és kérődzését hallgatni és nézni, főleg, hogy a nyilvános helyen zabálók nagy része proli, így enni se tud kulturáltan (böfög, csámcsog, habzsol, nyáladzik, kérődzik, öklendezik stb. evés közben). Engem nem az zavar elsősorban, hogy esetleg nem fizetnek érte, hanem hogy bámulnom kell a gusztustalankodásukat.

Kisgyerekkel viszont tényleg gáz lehet vásárolni, mert a gyökér marketingesek az összes egészségtelen dolgot (csipszek, szénsavas üdítők, édességek stb.) odarakják a gyerek szemmagasságába, hogy kiverje érte a hisztériát. Ha jót akarnának a gyerekeknek, akkor zöldséget meg gyümölcsöt raknának a szemmagasságukba, hogy azt kívánják meg. Én mindenkit nagyon súlyosan megbüntetnék, akik a tudatosságra még képtelen kisgyerekeket használják fel arra, hogy a felnőtteknek (szülőknek) eladjanak minden sza.rt. A megoldás az lenne, ha benn a szupermarketekben lenne külön pékség, ahol lehet kapni innivalót is, ahol egyből lehet fizetni (amilyen a grillcsirkés). Csokit, túrórudit tényleg hül.yeség és taplóság felbontani a gyereknek, de ha éhes, legyen ott egy rögtönfizetős pékség, ahol meg lehet etetni.

2011. febr. 8. 10:32
 174/233 anonim ***** válasza:
17%

Te vagy az undorító. Arra esetleg gondoltál már, hogy a szerencsétlen prolinak nincsen pénze étteremre, és nincs ideje arra, hogy leüljön egy padra, de még arra sem, hogy otthon megreggelizzen? Én amíg gimis voltam, minden reggel a buszon ettem meg a reggelimet, mert 5kor leltem, hogy elérjem azt a buszt, amivel épphogy beértem az első órámra. Az első szünetig pedig nem tudtam várni, mert én eleve gyomorégéssel ébredek, amire nem a tabletta a megoldás, hanem az ennivaló!

Azt még értem, ha valaki csámcsog, és zavar, de hogy valaki csak simán eszik, és az zavar....sznob p*csa lehetsz te is.

2011. febr. 8. 10:43
 175/233 anonim ***** válasza:
100%
Én is ettem már buszon,mikor A hetem volt, mindennap nulladikom volt, nem volt időm reggelizni,pont úgy volt buszom,hogy negyed 8-ra értem be. Elővettem a kajám, hogy pár falatot egyek, de tanár rámszólt, hogy tegyem el.Akkor letojtam, hogy buszon vagyok, szépen megettem.
2011. febr. 8. 10:54
 176/233 anonim ***** válasza:
76%
A csöppnyi eszünkkel már rég felfogtuk, hogy aki nem lop a boltban, nem zabál a buszon, nem vesz fiktív számlákat, illemre neveli a gyerekeit, az mind csak sznob p.csa lehet. Nem döngetem a mellem, de sosem követtem el bűncselekményt, morális téren sem találna bennem kivetnivalót senki. Rendesen fizetem az adót, a számláimat, nem trükközök, nem csalok, hű vagyok a férjemhez, nem lopom ki a vak koldusok kalapjából a pénzt. Mindez valószínűleg az ideírók nagy többségéről elmondható. Aki nem tudja elképzelni, hogy mások rendesek, becsületesek, kulturáltak, azzal önmagát minősíti. Magyarázni kár is, mert különböző szinten vagyunk, én pusztán a véleményemet írtam le. Egy csapat kopasz biztonsági őrt sem állnék neki meggyőzni, hogy egy fingóverseny nem szórakoztató, és menjenek inkább színházba, ugyanis mindenki csak a saját értelmi, erkölcsi szintjéig képes felfogni bizonyos dolgokat.
2011. febr. 8. 11:04
 177/233 anonim ***** válasza:
14%

Itt nem gondolom, hogy egy kis vegyesboltról lenne szó, hanem Tesco, Auchan.

Amikor vásárolni megyünk, leülünk előtte, hogy együnk, igyunk, úgy megyünk be, viszek be innivalót, lecímkéztetem.

Aztán odabenn minimum egy órát töltünk, ha nagybevásárláson vagyunk.

Megyünk a mosóporhoz, ugyanabból a fajtából van 4 és 6 kilós kiszerelés. Az emberek többsége egyből rakja be a nagyobbat, hisz általában az szokott olcsóbb lenni, de mi már megtanultuk, hogy mindent vissza kell számolni egységárra, mert átvágnak, az Auchanban legalább alá van írva kis számokkal, de máshol nem. Aztán megyünk tovább a vízhez, ki van írva: "a legolcsóbb termék", na, ez nem az, mi nem ennyiért szoktuk, nem ezt venni. Rákérdezünk, a raktárban van, kihoznak nekünk két kartonnal, na, biztos azért nincs kitéve, mert épp imént érkezett, sok ember meg megy, és hisz a kiírásnak.

Akkor hányszor van, hogy nem tudhatod, a termék mennyibe kerül, még akkor sem, ha épp a kiírás szerint meg is találod, de ha elviszed az árleolvasóhoz, amit soha nem hagyunk ki, akkor ott már magasabb összeg szerepel. Soha nem alacsonyabb.

Félrevezetően pakolnak ki átvágnak, ahol lehet, és akkor arról tényleg nem is beszéltem, hogy a gyerekeket használják fel tényleg, mert nagyon ügyesen úgy pakolnak.

Igazság szerint kur.vára nem érdekel, hogy akkor én betartsam a szabályokat, és ha meglátja a gyerek a túrórudit, odaadom neki minden lelkiismeret furdalás nélkül, és az sem érdekel, hogy sokan gusztustalannak tartják azt, hogy a gyerekem eszik, pfff...

Azt hiszik itt sokan, hogy egy gyerek már 0 éves korától szoktatható a szabályokra és igenis, tartsa be azokat. Nem, egy 1-2 éves gyerek ezt még nem érti.

Akkor majd, ha lesz gyereketek, legyetek már szívesek pár hónaposan, vagy egy évesen szobatisztává szoktatni, mert igenis értse már meg az a gyerek, hogy nem illik bekakálni-bepisilni, mert az zavaró, na meg hát micsoda dolog az!

Értse már meg otthon is, hogy ne üvöltsön, amikor öltözteted csecsemőkorú gyerekedet, mert ez egy csúnya, akaratos viselkedés és elfogadhatatlan..

Aztán meg már ennyi marha hozzászólás után nem is lehet erről érdemben beszélni, pont nem ez az szerintem, amiről vitát kéne nyitni, hogy a gyerek eszik az Auchanban... Annyi más bunkóság van a világon, amikor terhesen szaladok a villamos után és röhögva hagy ott a vezető, vagy fenn a száz egészséges fiatal közül a 80 éves nénike akarja csak átadni a helyét, vagy tolja valaki a babakocsit, és ott ordítják el magukat mellette, vagy beszáll valaki az autójába, és nem vár 10 mp-et, hogy elhaladjon a babakocsis, hanem akkor indítja be az autót, amikor pont mellette jár, vagy az élelmiszeripar minden sza.rt megetet velünk, amitől később halálos kórokat kaphatunk....

Kvára nem érdekel az ilyen pitiáner dolog, amiről itt szó van, hihetetlen, hogy az emberek ennyire unatkoznak, hogy ilyen dolgokon idegesítik magukat! Nem kellene ezt inkább letojni, és fontos dolgokkal foglalkozni?

2011. febr. 8. 11:30
 178/233 anonim ***** válasza:
100%

Éppen ma mondta ismerősöm, aki a 3 c-ben dolgozik, hogy múltkor is ezt csinálták,hogy a boltban hisztizett a gyerek a csokiért. De olyan is van, aki nem fizeti ki

és hogy a boltnak az veszteség mert van aki kevesebbet diktál be. Pici korban kell a gyereknek mondani,hogy nem szabad ha hisztizik majd abbahagyja..Ha sír, meg kell mondani neki, hogy csak megmondani neki h a néninek kifizetjük és utána megkapja. Unokahúgom négy éves,sosem volt vele ilyen probléma.Sógornőm kislánya 2 vele sem.

Én írtam azt, hogy ettem már buszon. Egész nap jöttem mentem és marha éhes voltam... és elővette az otthonról hozott pogit és megettem útközben.

2011. febr. 8. 11:46
 179/233 anonim ***** válasza:
90%

"Igazad van, más szinten állunk, csak szerintem én állok magasabb szinten, mert én ennél 100x fontosabb, 100x életbevágóbb problémákon akadok fenn. Olyanokon, amik ellen van értelme kiállni, nem pedig ilyen pitiáner hülyeségeken."

Nyilván. Valóban pitiáner hülyeség azon fennakadni, hogy valaki lop a boltban, meg nem tarja be a kulturált viselkedés alapvető normáit.

"Kezdjük az oktatás színvonalával...ha anyuka leszek, azt hiszem félhetnek tőlem az iskolák, és nem fogok átallani petíciókat benyújtani, aláírásokat gyűjteni, amit már jobban átlátom a rendszert, mint anyuka és felnőtt."

Ha meg nekem kerekem lesz, én leszek a villamos. Mivel írtam, hogy négy gyermekem van, nem nehéz kitalálni, hogy már felnőtt vagyok. Amikor egy gyerek nem azt látja, hogy az anyja zabál a boltban, meg győzikesókat néz, hanem azt, hogy kulturáltan viselkedik, meg olvas, akkor a gyerek is ilyen lesz, mert ez a példa van előtte. Így nem nehéz bekerülnie egy olyan iskolába, ahol megfelelő, sőt kiváló az oktatás színvonala. Ahol meg nem megfelelő, kérd meg a kedves tahó szülőket, hogy neveljék meg a kölykeiket, hogy az órák fele ne fegyelmezéssel teljen el, a többiek rovására.

"Te nem vagy sznob pi*csa te sz@rrágó vagy. Az előbbi kifejezés azt illeti, aki egy tök normális, sokszor társasági tevékenységet undorítónak tart, és étterembe akarja küldeni a szegény szakmunkást, csak mert azt hiszi, hogy ő is megteheti... ha neki annyi pénze van, biztos mindenkinek annyi van."

Senki sem írta, hogy menj étterembe. Ha a posta, ügyintézések etc közben megéhezel, lehet enni egy lángost, vagy egy perecet, blablabla. Nem kerülnek többe, mint a kóla, amibe az üzletben beleszlopálsz. Egy "szegény szakmunkás" kőműves simán megkereshet párszázat havonta. Én egy alapítványnál tanítok hátrányos helyzetű gyermekeket, hogy egyetemre kerülhessenek, havi 90-ért. Mehetnék máshová is, ennek a sokszorosáért, de nekem ez az életcélom, és hivatásom. A kulturáltság nem jövedelemmfüggő. Ha neked társadalmi tevékenység az, hogy lopsz a boltban, tedd, a többi hozzád hasonlóval. Esetleg kakilj a buszon, ha rádjön, elvégre az is egy természetes dolog, és azt sem lehet visszatartani, ugyanúgy, mint a zabálhatnékot.

2011. febr. 8. 12:24
 180/233 anonim ***** válasza:
20%

"Ja és az egy dolog, hogy a húgoddal sokat utaztok, de ahogy már leírták többen is, vihetsz magaddal szendvicset és innivalót. Senki nem tiltja meg. Úgyhogy ez elég rossz kifogás."

Tehát a bevitt szendvics morzsája nem számit? Csak a helyben vásárolandó pogié? Érdekes meglátás.

2011. febr. 8. 12:29
❮❮ ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!