Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondolsz arról ha egy...

Mit gondolsz arról ha egy szupermarketben látod, hogy a szülő odaadja a gyerekének a még ki sem fizetett kaját?

Figyelt kérdés
Múlt héten is láttam ilyet a Tescoban. Anyja odaadta a kb két éves gyerekének a túrós buktát a gyerek meg ette és morzsálta végig a bolton. Szerintem olyan tirpák dolog, hogy még ki sem fizette és ott eszi a gyereke a boltban. Etesse meg otthon a gyereket szerintem. Mit gondoltok erről?
2011. febr. 7. 18:53
 211/233 anonim ***** válasza:
97%

Tudjátok a gond az, hogy egyesek olyan dolgot vélnek természetesnek és normálisnak, ami nem az. Szabályok vannak rá, hogy ilyet csinálni nem lehet, egyesek mégis büszkélkednek vele, holott az, ami a boltban van még nem az övéké és épp ezért van már több helyen is kiírva,hogy nem lehet bent elfogyasztani. Na most ha valamit nem lehet, akkor ne akarja már senki elmesélni, hogy ez teljesen normális. Ha normális lenne, akkor senkit sem zavarna és nem lenne figyelemfelhívó tábla ennek a tiltására. Már ez önmagában igazolja, hogy melyik viselkedési forma elvárható, de a többiek is felsorolták, hogy a boltba vásárolni, nem enni megy az ember.

Minden esetre, aki mégis eszik boltban, az ne csodálkozzon,ha a biztonsági őr odamegy hozzá, és a biztonsági őrnek lesz igaza. Senkire sincs ráírva, hogy ki fogja fizetni.

2011. febr. 12. 13:00
 212/233 anonim ***** válasza:
20%
Hű annyi a válsz hogy el sem olvastam. Nos én két véglet vagyok. Ha éhe a gyerek és tudom soká jut kajához megetetem. HA meg nem vagy csokit enne akkor rászólok, hogy addig ne bontsa ki míg nincs kifizetve, mert nem tudjuk van e elég pénz rá. Egyébként ez nem csak a gyerekre vonatkozik, ha én is éhgyomorra megyek, kajálok. Volt hogy a párom komplett vacsorát megevett. Senki nem szolt rá. JA a fizetés eszünkbe jut akkor kifizetjük, ha nem nos akkor el van felejtve. De volt, hogy a ciki érzés miatt, hogy üres a papír, begyömiszkéltük a zsebünkbe és nuku szó nélkül elmentünk. Én nem szégyelem ezeket a dolgokat, mert bennem ez már egy vásárlói kultúrához tartozik.Hát ez valóban lopásnak minősül, de ahol van pénz ott nem kell a 10 fillér miatt jajgatni.Durva tudom, de ez van.
2011. febr. 12. 13:05
 213/233 anonim ***** válasza:
97%

Tipikus irigy ember vagy utolsó! Ellopod akitől van és ilyen példát mutatsz a gyerekednek. Kívánom, hogy egyszer olyan fizetésed legyen, amiből ki fogja futni, amit kajálsz és lopják el tőled.

Tudod a gáz az,hogy amit te a famíliáddal megeszel a boltban, azt az ottani minimálbérért dolgozóktól vonják le. Szóval gratulálok..

2011. febr. 12. 13:10
 214/233 anonim ***** válasza:
27%

volt már hogy tesóm (3éves) megevett egy kiflit, mert cukros, és ennie kellett, de mondtuk a pénztárnál, hogy megevett egyet... kifizettük

akik így megeszik, legalább odaviszik a papírt, és kifizetik.

az jobb mikor a cigány népség becsempészi a kiflit a próbafülkébe, és megeszik ott? volt már rá példa...

2011. febr. 12. 13:44
 215/233 anonim ***** válasza:
100%

Én már válaszoltam, és bocs, hogy nem személyesen válaszolok azokra a kommentekre, amikre ezek az észrevételeim vonatkoznak, de lusta vagyok visszaolvasni :D

-ha vki ott helyben rosszul lesz, az más kategória

-aki tudja, hogy rosszul lehet, az igenis hordjon magával ételt-italt, még ha nehéz is... ha vki tud ellene tenni, az tegyen, és ilyenkor az nem mentésg, hogy "én nem vagyok málhásszamár" meg hogy "nem kényelmes"... gondolom, egész napos intéznivalós túra közben is meg lehet oldani, hogy ne az üzletben együk-igyuk az üzlet tulajdonát... akinek meg bizonyos időközönként kell gyógyszert szednie

-igenis, egy otthonról hozott szendvics elég, ha nagyon éhes vagy-ilyenkor ne az legyen már a cél, hogy jóllakjon az ember, hanem hogy ne égjen a gyomra az éhségtől... (pont ezért a max., amit én az értékerendem alapján el tudok fogadni üzletbenevés témában az az, ha vki lecsíp egy aprót a kenyérből, ha tényleg annyira nem bírja tovább).

-aki tudatos vásárló, és nem lófrál egész nap az áruházban, max. 2 óra alatt el tud intézni egy nagyobb bevásárlást is

-a gyereket nevelni kell, és az nagyon nem elegendő érv az nekem a gyerek benti etetésére áruházi tulajdonból, hogy "a csúúúúnya szupermarket gyerek szemmagasságába helyezi az akciós csokit színes standra"... ilyenkor meg kell mondani a gyereknek, hogy nem kapja meg, ha meg hisztizik, nem kell rá figyelni (még egyszer mondom, aki dackorszakos gyerekhiszti miatt lenéz egy szülőt, az hülye)

-igen, a multik szemétségei is durvák, de ez nem indok arra, hogy tegyünk az illemszabályokra

-a sáros lábra is háklis vagyok, csak most ez volt a téma... az is proli, aki nem törli le a lábát, mielőtt bemegy, sztem minden jobb helyen van lábtörlő...

-végezetül: azt elfogadom, ha vki azt mondja, ez meg az az illemszabály számára értelmetlen, ezért tesz rá magasról... de ezek után ne csodálkozzon, ha vki leprolizza, mert az, aki tojik az illemszabályokra, az az. Gondolom, más illemszabályokat letojókra meg ők fújnak... ugyanúgy illetlen az, aki farmerban megy a színházba, aki az asztal lapja alá ragasztja a rágót, meg az is, aki fizetés előtt eszi a kaját a szupermarketben.

2011. febr. 12. 15:04
 216/233 anonim ***** válasza:
88%
Ott a pont.És innen nem is érdemes tovább ragozni mert ez teljesen ígyvan ahogy leírta az elöttem szóló.
2011. febr. 12. 16:30
 217/233 anonim ***** válasza:
100%

Csak úgy közlésképpen:proli=kétkezü munkásember!Nem pedig az aki sz*rik mindenre,bunkó undorító illetlen ember!

KETTŐT NE KEVERJÉTEK MÁR ÖSSZE!

2011. febr. 12. 17:06
 218/233 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem paraszt dolog.

Rendszeresen szoktam látni, főleg középkorú pasasokat, hogy csokival meg jégkrémmel tömik a fejüket. Ez nem az éhségről szól.

De nem is a szomjúságról, hisz a kóla és társai nem csillapítják a szomjat.

Gyerekkorom óta mindig viszek magammal inni. Sima csapvizet rakok kólás vagy Ice Tea-s üvegbe, hogy még a gyanú se merüljön fel, hogy loptam. Akinek meg a szomjhalál közepette nem jó a csapvíz, csak az üdítő, az nem is szomjas.

2011. febr. 12. 18:00
 219/233 anonim ***** válasza:
22%

13,10-nek

Sosem voltam irigy.Nem is értem honnan veszed. Amit én írtam az közöny. Nos a rossz kívánságokat beteheted a fiókba, mert már éltem át ilyet, főleg a párom aki éhezett is. Ilyenkor nem veszünk luxus kaját. Sőt ilyenkor még boltba se megyünk így még ezeket a kis stikliket sem tudjuk elkövetni. Azzal meg nem foglalkozom, ki mennyit keres mert magánügy. Jajgatott már nekem 200000-es fizetéssel ember hogy egy hét után nincs pénze, más meg a nullából képes egy kis élvezetet teremteni. Hogy ki hogy oldja meg az anyagi problémáját az magánügy.

2011. febr. 13. 08:06
 220/233 anonim ***** válasza:
26%

sima csapvíztől hányingert kapok kicsi gyerekkorom óta, de még a mentes víztől is...igazából mindentől, amiben nincs íz és/vagy buborék. Pedig hidd el, édesanyám próbált rászoktatni a sima vízre, mert az az egészséges, volt hogy hónapokig direkt nem vett mást csak mentes vizet, én meg naponta 1 pohárral ittam csak meg, azt is úgy öklendezve diktáltam magamba. Anya rájött, hogy muszáj vennie gyümölcslevet vagy valami mást is, mert kiszáradok...ennyit arról, hogy a kóla meg az ilyenek nem csillapítják a szomjat és hogy aki ilyenbe iszik bele, az nem is szomjas...

A nő, aki mondta, hogy megvacsizott a férje és eldugták a papírt: rohadjanak meg! Komolyan, úgy ahogy van az egész família! Ez már lopás! Én is beleeszek fizetés előtt a kajába, de mindig kifizetem, és ezt a leírt viselkedést, hogy eldugja a papírt már borzalmasan undorítónak találom!

Akkor sem lopom el, ha éhes vagyok, és nincs pénzem!!!!!

2011. febr. 13. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!