Mit gondolsz arról ha egy szupermarketben látod, hogy a szülő odaadja a gyerekének a még ki sem fizetett kaját?
Semmit,ilyenen fennakadni hülyeség...Én is ha szomjas vagyok simán beleiszok a "kólába" nem lopom, a kasszánál kifizetem,akkor meg fáj valakinek,halálos bűn?Nem.Az illemet meg leszarom ha szomjas vagyok,nem az illem irányítja az életem...Akinek meg nem tetszik kinyalhatja a seggem,vannak ennél rondább dologok is azon nem akadtok fenn érdekes,képmutató ez az ország sajnos...
28N
Én ezt úgy oldom meg, hogy még otthon rakok kis műanyag dobozba kekszet (így látszik, hogy nem a boltit bontottam meg), és mindig van nálunk üdítő csőrös pohárban. De őszintén mikor láttam, hogy egy anyuka kibontotta a nagy zacskó kölesgolyót, és abból adogatott a kicsinek nem zavart. Az viszont ritka mód irritál, mikor azt látom, hogy pl. az Auchanban felnőtt emberek, (akiken ráadásul látszik, hogy nem okozna problémát megvenni az üdítőt) isszák a kis üveges, vagy dobozos üdítőket, aztán lesik, hogy hol hagyják el az üres üveget. Ezen nagyon kiakadok. Főleg, hogy ott lehet pohárban venni üdítőt!!!
De vannak esetek, amik azért kivételek. Én pl. melegben sokszor elájulok, ami úgy kezdődik, hogy elmegy a látásom. Nem túlzok, szó szerint. Ha akkor gyorsan tudok inni pár korty vizet, és le tudok ülni, akkor megúszom ájulás nélkül. Ilyen esetben én is iszok pár kortyot, amíg a kasszához érek, de mivel csak rám kell nézni milyen pocsékul nézek ki olyankor, bízom benne, hogy nem ítélnek el emiatt.
Én vagyok a tegnapi 70%-os. Én is ezt magyaráztam tegnap, amit a 6:51-es, de senkit nem érdekelt. Mindenki úgy hőbörgött, mintha legalábbis egy TV-t loptam volna el, holott én mindig kifizetem, amit elfogyasztok, és azt is csak kínomban fogyasztom el, ha nagyon muszáj...
De mindegy, törődj bele, hogy a kis buzgómócsingok téged is le fognak pontozni :D
Aki szerint természetes belezabálni/inni a még ki nem fizetett áruba, az tolja le a gatyáját, vegyen fel egy új bugyit, majd pucsítson oda a pénztárnál. Miért ne, végül is kifizeti. A tiszta bugyira is ugyanolyan igény van, mint az ételre. Vagy mosson hajat a csapnál, majd csomagoljon ki egy hajszárítót, és kezdjen el hajat szárítani. Az odaérkező biztonságiakat meg küldje el melegebb éghajlatra, hiszen tök természetes, hogy valamit azelőtt használunk, mielőtt kifizettük.
A legtöbb helyen már jogszabályi hivatkozással ki van írva, hogy lopásnak minősül, ha azelőtt fogyaszt valaki, mielőtt fizetne. Nyilván nem azért, mert csődbemennek ettől a multik, de az is lopás, ha egy kiflit fogyasztasz el, mielőtt kifizetnéd, meg az is, ha egy kereskedőtől elviszel egy autót, és furikázol vele. Miért is ne, hiszen érvelhetsz azzal, hogy majd egyszer kifizeted. Pusztán értékbeli különbség van, nem erkölcsi.
4 gyermekem van, kb 6-7 hónapos koruktól megértették azt, hogy: nem szabad. Nem hisztiznek, nem fetrengenek a földön, és nem rugdosnak. Ha kérnek valamit, megkapják. (Nem bármit, valamit.) Megmutatják a pénztáros néninek, és otthon megehetik. Nyilván rendkívül frusztrált, depressziós felnőttek lesznek majd attól, hogy születésüktől fogva olyan súlyos terhek alatt kell nyögniük, mint az illem, és a kulturált viselkedés.
Én nem mondanám, hogy bunkóság, viszont azzal egyetértek, hogy meg kell tanítani a gyereket, hogy ne legyen egyből éhes, vagy szomjas, ahogy betettünk a lábunkat a bevásárlóközpontba! Mert azért valljuk be,hogy a gyerekre 95%-ban nem ott jön rá az éhség, vagy a szomjúság.
Van gyerekem, ő is próbálkozott ilyennel, ha nem adtam jött a hiszti. Na erről gyorsan leneveltük! Tudtam, hogy nem éhes, mert előtte kb. félórával evett otthon. Innivalót meg mindig viszek magammal. Szóval én inkább nem tartom jó dolognak,hogy a gyerek a boltban mindent ki tud hisztizni! Sőt az apja türelemre is neveli. Oké, megkapod a csokit, de meg kell várni, amíg kiérünk és csak akkor eheted meg! Tanulja meg,hogy a bolt nem kajálda. Oké, néha előfordul,hogy nem viszek magammal innivalót és szomjas lesz. Akkor nyilván megitatom és kifizetem a végén, de ez kb. 100 bevásárlásból 2szer van!
Fogd már fel a csöppnyi eszeddel, hogy a "muszáj valamit ennek, mert mindjárt rosszul leszek" és a "Hmm...próbáljuk ki a hajszárítót, mert de poén!" között ég és föld a különbség!!! Nem, nem csak értékbeli különbség van a kettő között! A gyerek pedig nem fog kapni se csokit, se kindertojást, se semmi hasonlót kifizetés előtt, de ha valamilyen oknál fogva elhúzódott a vásárlás, és urambocsá' elfelejtettem vinni neki piknikkosarat, akkor igenis meg fogja kapni azt a fél kiflit, amit én becsületesen be fogok vallani a pénztárosnak.
Érdekes módon, ha büntetendő lenne mindenhol, akkor szerintem a pénztáros mindig szólna a biztonsági őrnek, valahányszor valaki ilyet mond neki, hogy plusz egy pogi, vagy odaad neki egy csokipapírt üresen. DE NEM TESZIK! Ha szerintetek ez akkora erkölcsi probléma, sőt! emberiség ellenes bűntett, akkor írjatok petíciót, hogy vezessék be a pénztárnál: mindenkit elvisz a biztonsági őr, aki bevallja, hogy egy csokit megevett mielőtt kifizette.
Annyira kétszínűek vagytok mind! Fogadjunk, hogy ha végignézzük mindegyikőtöket tüzetesen, valamilyen morális gixert mindőtöknél találnánk! Ebben az országban elég nehéz becsületesen élni...pl. hányan vesznek közületek fiktív számlákat, hogy ne csődöljön be az adóbevallásnál az egyéni vállalkozása? Na? Jaaaaaa...az már nem morális kérdés, hanem túlélési? Hoppá! Mert az a csúnya zsarnok kormány így meg úgy, mi? Ugyanmár...
Majd akkor verjétek a melleteket, ha az élet semmilyen területén nem követnétek el apróbb morális vagy törvényellenes hibát. Aki meg azt mondja, hogy márpedig ő tiszta, akkor az hazudik. Az ember észrevétlenül is tud elkövetni amorális tetteket, de van hogy az élet rákényszeríti arra, hogy tudatosan tegye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!