Mit gondolsz arról ha egy szupermarketben látod, hogy a szülő odaadja a gyerekének a még ki sem fizetett kaját?
Az én fiam egy éhenkórász.Ha lehet,nem is viszem magammal ilyen helyre,mivel a kocsiban ül,szemmagasságban van neki az összes finomság.Ha éhes,én is szoktam adni neki,amit kifizetek.Inni is adok neki újabban,mert amikor itthonról kubus üvegben vittem neki inni,KI KELLETT FIZETNEM,mert azt hitték onnan vettem el,csak nem akarom kifizetni.Miről beszélünk?
Nem beszélve arról,hogy hosszú órákba telik sokszor egy bevásárlás egy ilyen helyen,addíg sírjon,hogy éhes-szomjas?Inkább szóljanak meg az iylen emberek,de nem éheztetem a fiamat!
A fogyasztói társadalom már nem bír ki 30-60 percet étel nélkül! Gratulálok. Szerintem igenis taplóság, nem illik. Ezzel a mentalitással odaszellentesz az étteremben is az emberek orra alá, csak mert épp akkor kell? Nem primitív ösztönlények vagyunk, hanem elvileg civilizált emberek.
Ezzel a gyereknek sem azt tanítod, hogy várja ki a sorát, hanem elégítse ki minden szükségletét ott és akkor amikor az ösztönei súgják. Igazi proli viselkedés.
A válasz írója 83%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 19:06
Apám, te nem ebben a világban élsz!!
Ugyan hogy magyarázod el egy 1-2-3 éves gyereknek, hogy öcsi, akárhogy ordítasz, nem ehetsz és ihatsz, mert a néni szerint nem illik??
Ha 11-12-13 évesen nem bír ki még fél órát, az tényleg gond, de egy kicsivel egészen más a helyzet.
Egyetértek az első 19:06-ossal, én is ha tehetem a 14 hónaposom nélkül megyek bevásárolni.
És honnan vigyek magammal ?Meló után szerinted ha megyek érte én vagy bárki más az oviba és neadj bekel ugrani még pár helyre,majd következik a vásárlás akkor hadjam a gyereket nyűglődni mert egyesek szerint bunkóság?
Ugyan úgy kifizetem!Akkor meg?Akinek nincs gyereke az eltudja képzelni milyen ha megéhezik szomjazik vagy csak megkostólná a terméket?
Lehet lepontozni.
Nekem azzal, ha vki "útközben" eszi meg, nem az a bajom, hogy biztos lopna, mert a nagy többség ilyenkor rendesen kifizeti... hanem az, hogy nem így kéne a gyereket nevelni, hogy mindent megkap amikor csak akarja. Az nekem nem indok, hogy elkezd hisztizni-kínosnak kínos, de hát minden felnőtt tudja, hogy milyenek a gyerekek (főleg a dackorszakban), aki emiatt kinézi a másikat, meg azt hiszi, hogy nem rendesen neveli, az hülye... van ismerősöm, aki szintén ilyen típusú gyerek volt, anyuka persze odaadta neki a kaját a boltban, hogy hallgasson el "szegényke"/ne legyen rossz a kedve... el lehet képzelni, milyen követelőző, hisztis kamasz lett belőle. Az meg a másik része a dolognak, hogy sztem elég gusztustalan és megalázó a pénztárosnak egy csokipapírt vagy egy üres, láthatóan felbontott dobozt odarakni a szalagra (tudom, ezzel a véleménnyel valszeg egyedül vagyok).
(ha meg szomjas a gyerek, akkor igyekezném lerövidíteni a vásárlásra szánt időt... persze, órákig ne szomjazzon a gyerek, de talán ilyenkor az ilyen többórás nagybevásárlásokat el lehet halasztani).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!