Mit csináljak a mostoha anyámmal? Elviselhetetlen és ki akar minket semmizni az öcsémmel!
Elmennék családterápiára...de szerintem hülyének fognak nézni apámék és körberöhögnek,hogy mi az h 17 évbes koromra nemtudtam feldolgozni a múltat...:Sés ez nagyon elrettent a dologtól...anyum meg sajnos nem igazán ér rá arra,hogy még ilyenekkel foglalkozzon..egyedül meg..azt sem tudom,hogy hogyan működik ez az egész...
Érdekességnek írnám,hogy ugye említettem azt,hogy apummostanában állandóan telefonon zaklat,hogy miért nem megyünk le hétvégén..azt is említettem,hogy 2 hétig nagyon beteg voltam,és ezért nemtudtam lemenni,de megbeszéltük,hogy a mostani hétvégére lemegyek...ráadásul most lesz a névnapom is...nagyimékkal már most megünnepeltük,mert azthitték,hogy lemegyünk apuékhoz...
Anyukám felhívta aput,hogy feltudna-e értünk jönni kocsival,hogy ne ilyen hóban,fagyban kelljen átvonatozni meg sétálgatni az utat....erre apukánk közölte anyuval,hogy most hétvégén nem ér rá...
És még felsem hívott minket...pedig én már összekészítettem a cuccomat,hogy mit viszek le...
Anyut megkértem,hogy hívja fel megint,hogy megmondja neki,hogy a következő hétvégén viszont én nem érek rá,mert a barátom születésnapját ünnepeljük...Erre anyu azt felelte,hogy ő nem fogja hivogatni apámat..így kérdezte hogy : Nem veszed a lapot,hogy nem kíváncsi rátok??? Még arra sem képes hogy felhívjon titeket??
Jó..mondom.,..igazad van..és itt le is zártuk a témát..
Megsem merem kérdezni aputól,hogy mi az a fontos dolog,ami miatt nem ér rá...lehet,hogy csak lusta bejönni értünk :S sajnos kinézem belőle..volt már rá példa... És megintcsak köszönöm a segítéseged!!Sok hasznos dologra felhívod a figyelmem!!Pl hogy lehet,hogy csak blöfföl..
Nekem ez eddig nem jutott az eszembe,de most hogy így mondod..eléggé elgondolkodtató...majd ha valamikor esetleg találkozok apámmal és 4szemközt leszünk..felhívom rá a figyelmét!!
Köszönöm biztató szavaidat. Remélem sikerülni fog, amit megpróbálsz. És boldog névnapot kívánok Neked. Sajnálom a fájdalmas élményeket, amikről írtál.
Ami a felvetett kérdést illeti:
Nem hiszem, hogy Rajtad kívül bárkinek is ott kellene lennie a szakembernél. A pszichológus valószínűleg az élményeid életszerűségét fogja vizsgálni, meg esetleg a rajzaidat. Esetleg gyermekkori rajzaidat, festményeidet is. Mindehhez elég vagy Te egyedül is. Ha tényleg abúzus történt, akkor szerintem annak legalábbis a gyanúját már a Te önálló látogatásodból is meg lehet sejteni, mert egy évtizedes abúzus feltehetőleg nyomot hagy. A végeredmény, amit megtudsz, csak a Tiéd lesz, csak Te rendelkezel vele, saját belátásod szerint osztod meg valakivel vagy tartod meg Magad számára. Végülis tényleg elég bizalmas dolog ez.
Lehet, hogy nem is kell tudnia arról sem senkinek, hogy egyáltalán elmész szakemberhez. Azt nem tudom, hogy törvényes képviselődtől (aki feltehetőleg Édesanyád) kell-e valami hozzájárulás. Szerintem furcsa lenne, ha ez megkerülhetetlen feltétel lenne, hiszen jellegüknél fogva éppen a családi kapcsolati problémák azok, ahol szerintem fontos lenne a teljes ,,anonimitás'' lehetősége. Mindenesetre az, hogy nincs ideje Édesanyádnak, önmagában semmiképp sem lehet baj, ha egyébként hozzájárul (szinte biztos, hogy személyesen nem kell eljönnie), de talán még csak a hozzájárulása, tudomása sem kell. Ennek a kérdésnek megpróbálok utánanézni, ha kívánod.
Feltételezem, az lenne kényelmes, ha profi szakember lenne, meg fővárosi, meg lehetőleg olyan időben, amikor amúgy is a fővárosba mennél (más miatt is), stb., szóval, ha maga az ötlet egyébként tetszik, akkor szívesen megpróbálok utánanézni minél több részletnek, ha úgy kívánod.
Édesapád várható gúnyolódása tehát nem annyira akkor jelent majd gondot Számodra, amikor felkeresed a szakembert (hiszen az úgyis bizalmas dolog, tulajdonképp csak Rád tartozik, valószínűleg csak Te fogsz tudni róla), hanem inkább akkor, amikor úgy döntesz esetleg, hogy a végeredményt megosztod a családdal.
Mostantól egy pillanatra tegyük fel, hogy már meg is van az eredmény, és mondjuk tényleg abúzusnak bizonyult. Tegyük fel azt is egy pillanatra, hogy úgy döntesz, megosztod az eredményt az érintettekkel. (Ezeket persze csak most azért feltételezem itt, hogy le tudjam írni ide, amit ki akarok fejezni most, szóval nem azért feltételezem most ezeket, mintha sugallni vagy erőltetni akarnám.)
No, ez tényleg fájó menet lesz. Édesapád erősen ÉRINTETT a dologban. Óhatatlanul felvetődik a kérdés mindenkiben, akivel csak megosztod az eredményt: hogyan is történhetett abúzus olyan időpontokban és helyszíneken, amikor Te az Édesapád felügyeletére voltál bízva? Miért hagyta? Mennyiben FELELŐS? Ő tehát ebben a kérdésben nemigen fog tudni elfogulatlan maradni (ha mégis, ahhoz hatalmas emberi erő kell), talán nem is lehet elvárni Tőle. Valószínűleg jól sejted tehát, hogy gúnyolni fogja dolgot, de ez nem szabad, hogy lelkileg érintsen Téged, külön szorongást, félelmet okozzon.. Ő csak a HELYZETÉNÉL FOGVA, személyes érintettségénél fogva lesz kénytelen támadással védekezni, nem pedig azért, mintha Neked szégyellned kellene bármit is. Sokat egyébként úgysem tud majd tenni, hiszen nehéz is lenne mit tennie mondjuk egy nevesebb, esetleg országosan is ismert hírű pszichológus szakvéleményével szemben. Nem lehet a szél ellen pisilni.
Inkább az lesz fontos szerintem, hogy a család egésze hogyan reagál. Talán előzetesen felkészíted Őket, előbb, mint Édesapádat értesítenéd. Ha a családdal előbb jól át tudod beszélni, akkor meg lehet ejteni ezt a szembesítést úgy, hogy minél fájdalommentesebb legyen. Nyilván teljesen fájdalommentes nem lehet: valószínűleg mindenképpen érdemes szembesíteni Édesapádat a hibájával. Ettől a részétől talán nem is szabad Őt ,,megkímélni''. De azt meg lehet tenni, hogy utána valahogy ,,visszafogadni'', ,,elfogadni'' Őt a családnak. Esetleg ez lesz az a pont. ahol Ő el fogja fogadni a családterápiát vagy egyéni terápiát Maga számára.
Ami szerintem a legfontosabb az egészben, ami tényleg gondos munkát igényel: annak a szakembernek a gondos kiválasztása, ahova Te (valószínűleg egyedül) elmész majd. Olyan kellene, aki tényleg jól és biztos szakmaisággal felismeri az abúzust (ha tényleg az volt). Nem is kell feltétlenül pont családterapeutának lennie, lehet akármilyen pszichológus, akinek olyan a szakterülete, gyakorlata, hogy számítani lehessen rá, hogy hitelesen tud szakvéleményt mondani ebben a kérdésben. Legyen elfogulatlan is. No, meg legyen emberi hitelessége is, ne moralizáljon, ne hibáztasson Téged az ő saját esetleges személyes érintettsége miatt, és az igazságot legyen képes elkülöníteni az ő saját személyes beállítottságától, meg merje szakvéleményként is fölvállalni, ha kéred. Itt is szívesen megpróbálok a lehető legtöbb részletnek utánanézni, ha kívánod.
Ne ijedj meg ettől az abúzus dologtól, nem akarom azt mondani, hogy a rossz emlékek feldolgozása majd lehetetlen lenne, meg hogy rányomná örökre a bélyegét az egész életedre. Inkább azt akarom mondani, hogy amit eddig leírtál, az elég soknak és életszerűenek tűnik ahhoz, hogy ezt valahogy a gyökerénél fogva tisztázni lehessen és valahogy véget lehessen vetni. Nehogy ilyen dolgok miatt a tehetségeid felőrlődjenek. Mert azt sokszor csak utólag veszi észre az ember, nem akkor, amikor éppen történik vele. És akkor már, amikorra úgy magától is kiderül, mennyi a tényleges roncsolás, akkor utólag már nagyon nehéz visszaszerezni az addigra észrevétlenül felőrlődött tehetségeket.
Kedves 14:47....!
Olvasni fogom az eseményeket,és le fogom írni a tapasztalataimat a kérdésben ,ha akár a kérdező akár te vagy bárki más előrébb tud menni ezáltal a dologban!Köszönöm a válaszaitokat!Véleményem,hogy szerintem a kérdező túl érzékenyen reagál a mostohaanyja piszkálódásaira!Az én mostohám is állandóan kiemelte a saját gyerekét velem szemben,kritizált,méregette magát hozzám,apámat próbálta eltávolítani a közelemből fenyegetőzött stb...... Pszichológus nem vagyok,csak aszisztens,és több könyvet olvastam ebben a témában melyek szerint a mostoha ez irányú viselkedése normálisnak mondható a féltékenység és az őt ért sérelmek miatt!
Kedves Kérdező!
Úgy érzem,hogy még mindig nem vagy nyitott a válaszaimra!Nagyon meglepődtem volna azon,ha az lettél volna!Szerintem ez a problémád idővel magától meg fog oldódni,akkor amikor már más szemszögből tudod majd nézni ezeket az eseményeket!Én azt tanácsolnám neked,hogy addig is tarts ki édesapád és a testvéreid mellett,mert később nagyon fognak hiányozni,ha elszakadtok egymástól!Az én mostohám még ma is,ha odamegyek hozzájuk vendégségbe méreget,leszólja az alakomat,a tanulmányi teljesítményeimet,a pozíciómat!A különbség csak az hogy mostmár nem veszek fel semmit amit mond!Segítek neki kedves vagyok vele amíg ott vagyunk,és amikor hazamegyünk őszintén sajnálom az iszonyú féltékenység miatt amit irántam érez,sajnálom,hogy nincsen elég önbizalma és nem haragszom rá azért amiért ő sokkal gyengébb mint én!A húgom,pedig oda se megy ,mert ő haragszik rá és nem akar vele találkozni,mert róla a háta mögött azt mondta ,hogy kövér a barátjáról pedig,hogy férfiatlan!Az édesapám pedig gyengének tűnik mellette pedig garantáltan semmilyen mentális betegségben nem szenved,egyszerűen csak nem akarja a második családját is elveszíteni,úgyhogy azt csinálja amit a mostohám mond!!!!
Meddig és mit kell takarítanotok???Mit kell még megcsinálnotok amikor ott vagytok és mennyi időn keresztül????Pontosan mikkel szokott téged szóban megalázni????Mit mond????Pontosan!!!!Az ajándékozással kapcsolatban szerintem igaza van!
Légyszi válaszolj,mert szeretnék tisztábban látni!!!!!!:)
Ja még az ,ha a mostoha kegyetlen akkor verekszik ???Szidalmaz mondjuk ordibálva????Miért engedi apátoknak hogy odamenjetek hozzájuk,ha egyszer kegyetlen?????
Kedves Ma 19:42,
Fontos témát vetettél fel. Nekem is eszembe jutott még a topic legeslegelején.
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Ott (01-27 23:17) próbáltam megvizsgálni azt a kérdést: lehetséges-e, hogy a mostoha a gyerekek ,,elperelésével'' zsarol?
Most ugyanez a kérdés valóban új szempontból vetődik fel, szóval jó, hogy újra felhoztad.
Egy pillanatra TEGYÜK FEL, hogy tényleg ezzel zsarol.
Az abúzus bebizonyosodása felborítaná az egészet, gyökeresen új helyzetet teremtene. HA BEBIZONYOSODIK az abúzus, az sokban hozzájárulhat ahhoz, hogy a bíróság a féltestvéreket az édesapának ítélje, és ne a mostohának. Megszűnne a zsarolás alapja.
A bíróság a váláskor sok szempontot mérlegel. A korábbi egyoldalúan anyacentrikus gyakorlat változóban van (ma már nem feltétlenül ítélik automatikusan a gyerekeket az anyának), bár még mindig erősen érvényesül ez az egyoldalúság. Az mindenesetre fontos szempont, ha az egyik fél veszélyeztetheti a gyerekeket. Nagyon rosszakká válhatnak a mostoha esélyei egy esetleges váláskor, ha BIZONYÍTOTT ténnyé válik, hogy abuzív kapcsolatot tartott fenn valaha is gyerekekkel.
Szóval HA tényleg abúzusnak BIZONYUL a mostoha Kérdezővel való bánásmódja, akkor egyben ez a (csak feltételezett) zsarolási kérdés is könnyebbé válik: a mostoha esetleges ,,gyerek-elperlési'' zsarolása immár könnyen üres blöffé válhat. Ma még csak legfeljebb a családtagok szóbeli tanúskodára hagyatkozhatna a bíróság, amit gondolom elfogultnak tekintene, szóval ma még a mostoha jogosan érzheti magát nyeregben. De a pszichológus szakváleménye új helyzetet teremthet ebben a kérdésben is.
Milyen jó, hogy leírtad. Mert megválaszoltad egyúttal a Kérdező előző kérdését is (édesapa esetleges gúnyolodása). Szóval, az esetlegesen bebizonyosodott abúzus nemcsak az édesapa gúnyolódását válthatja ki, hanem lehetséges az is, hogy éppen ellenkezőleg: Ő Maga fog a legjobban örülni neki, ha az abúzus tényét hivatalosan bebizonyítva látja. Lehet, hogy Ő Maga szenvedett eddig a legjobban valami zsarolástól (,,elperelem tőled a gyerekeket''), és ettől most ezáltal hirtelen megszabadulhatna.
Kedves Ma 19:42,
Ugyenez, amit fent írtam, esetleg a Te helyzetedet is megoldhatná, legalábbis esetleg egy lehetséges kiindulási pontot nyújthat.
Elnézést,ha valamire nem válaszolok,az nem azért van,mert nem akarok,hanem mert nagyon sok segítséget kapok tőletek,és nehéz,az összes kérdésetekre választ adni!!Igyekszem azokra a kérdésekre válaszolni,amikre konkrétan rákérdeztek!!
Kérdeztétek,pl,hogy meddig,és mit kell takarítanunk?
Nincs időhöz kötve,a saját tehetségünkön múlik,hogy mennyi idő alatt tudjuk kitakarítani a lakást...általában a fürdőt kell kitakarítanunk,meg az egész nappalit..porttörölgetni,felporszívózni,felmostni,stb...és ez nem kis munka,mert,már írtam egyszer,hogy emletes ház.Elég sok időt igényel a kitakarítás.De már egyszer azt is írtam,hogy ezek alól a takarítások alól én már felmentettem magunkat,mert teljesen igazságtalannak éreztem,hogy ilyen szinten kihasználnak minket..és azóta már nem kell takarítanuk...csak pl segíteni a főzésben,babyszitterkedni...ja..azt elfelejtettem írni,hogy nyáron a kertimunkában is aktívan résztkellett vennünk...segíteni...Először csak arról volt szó,hogy ha akarunk..csak akkor kell segíteni...Aztán ebből az lett,hogy csak pár virágot kell elültetni..utána meg már egész nap dongoznunk kellett,és nem csak apámék kertjében,hanem kb 5 házzal lejjebb 1 másik kertnél...Elvileg azt a kertépítést apám vállalta el..szóval az az ő egyedüli munkája lett volna,meg a többi munkásé,de minket is "befogott" és öcsémmel már majd megszakadtunk a cipekedéstől,mert ilyen..,nem tudom mi a neve...fakérget kellett szállítanunk díszítéshez,meg lefedéshez,ilyen..hatalmas dézsába,amit egyedül elsem bírtunk,szóval ketten cipeltük.Meg még a saját kertünkben is felkellett ásni a kertet...azt a rengeteg növégyt elültetni...a gyomot kivágni összeszedni,eltalicskázni.Szóval..volt munkánk rendesen,és tökre úgyéreztük öcsémmel,hogy átlettünk verve...Mert csak annyiban egyezünk meg,hogy egy kicsit segítünk a kertben..pl növényeket elültetni..aztán abból lett még 1 csomó más munka...És ez sem időhöz volt kötve,hanem addig,ameddig apám aztmondta,hogy állj.,..vagy ha már elvégeztük a feladatot..inkább az utóbbi...
Volt egy olyan kérdés,hogy a nő mikkel szokott megalázni?
Ez bármihez köthető...Köthető a tanulmányaimhoz,ha azt mondom,hogy pl most csak jójegyeim vannak,akkor a hugom teljesítményéről kezd el áradozni,ha azt mondom,hogy most valamiből nem állok túl fényesen,akkor elkezdi mondani,hogy milyen hülye vagyok..1 senki lesz belőlem..meg hogy minek járok én abba az iskolába?Biztos semmitsem tanulok...csavargok...stb...bezzeg a hugom...ő milyen jótanuló...Állandóan azt bizonygatja,hogy milyen naív és "gyenge vagyok"...mindig közbevág a mondanivalómba,és kiforgatja a szavaimat..esetleg átfogalmazza és röhög rajta...eléggé irritáló...Minig azt bizonygatja,hogy én még hozzá képest mennyire gyerek vagyok,...és mennyire tudatlan...(valamilyen szinten igaza van...hiszen ez a normális....,de ő ezzel felvág)és mindig az életről hadovál..meg én jólérzem magam a barátommal,és állandóan azt mondja,hogy,,jajj..nem kell leragadni 1 pasinál...Én ezt úgy gondolom,hogy hagy döntsemén el,hogy kinél ragadok le.Nagyimék pl 14 éves koruk óta együttvannak ,és még mindig imádják egymást..és nagyon boldogok együt...
Ezzel most nem azt akarom mondani,hogy..majd biztos velem is ez lesz...De nem szeretem,ha beleszólnak a dolgaimba,úgy hogy szinte nem is ismernek...(öszintén szólva..nem merek nekik megynyílni)...meg ilyeneket mond,hogy nekem elég majd csak 40 évesen gyereketszülni...Aha..és akkor majd ha a gyerekem 20 éves lesz,akkor én meg már a 60at taposom?Vagy mire gondol ez?Miért nem szűlt ő 40 évesen,ha annyira tetszik neki ??Meg...ki tervez most gyereket??Én biztos,hogy nem.
Öcsémet még nem olyan rég,azzal piszkálta..és ezt még enyhén fejeztem ki..hogy..mennyire dagadt 14 évesen,bezzeg ő 2 gyereket szült..és még milyen jó az alakja..(hozzáteszem,hogy ha nem nézzük azt a 15 kg felesleget,akkor tényleg jó alakja van...kb mint 1 tehén)és,hogy minek zabál öcsém annyit?Fogyjon le,mert iszonyú dagadt...a másik családom,pedig mondta,hogy nem kell fogyóznia,fejlődésben lévő gyerek,majd úgyis megnyúlik...(hozzáteszem,hogy mondta a mostohám öcsémnek,hogy 10 után ne kajáljon,mert hízlal..és hogy vegyen róla példát..aztán még aznap este,amit mamám direkt nekünk pakolt almás rétest,kibontotta,és megette,tv-nézés közben)Öcsém,a sok piszkálás eredményeképp rászokott a cigire..és kb nem is evett,csak azt szívta...olyan szinten lefogyott,hogy kinntvannak a csontjai...és anyám,hiába mondja neki,hogy egyen valamit,mert rossz ránézni..nem eszik..mert ő inkább a mostohámat akarja "megalázni"vagy visszavágni...és amikor lemegyünk..most meg azzal piszkálja öcsémet,hogy milyen vékony...Engem azzal piszkál,hogy mennyire alacsony vagyok..kis szobacirkáló,meg..kertitörpe.....és emiatt az életben is hátrányosabb helyzetem lesz,mert ilyen alacsony vagyok..bezzeg ő 172 cm...milyen jó neki..És én már biztosan nemfogok nőni..mert már 17 vagyok..(hozzáteszem,hogy anyu is..és nagyi is eléggé alacsony...nagyinál nagyobb vagyok most kb fél fejjel...anyunál meg kisebb vagyok 5 cm-rel)szóval...erről nem én tehetek,de mégis ezzel piszkál...Arra gondoltam,hogy ezt azért mondja,mert iszonyú féltékeny rám..mert nagyon jó alakom van..annak ellenére,hogy alacsony vagyok..és az arcom is iszonyú szép...(legalábbis az ismerőseim szerint)mindig mondják,hogy milyen szép vagyok.meg milyen jól nézek ki...Régen nagyon csúnyák voltak a fogaim..szünetek voltak közte..és össze-vissza álltak...Régen ezzel is piszkált engem a nő...
Óvodás koromban,amikor kinőttek a fogaim,én azóta arról álmodoztam,hogy kapok fogszabályzót,és szépek lesznek a fogaim...9.ben megkaptam a fogszabályzót...iszonyúan örültem neki...pedig más kifejezetten utálja..megcsinálták a fogaim..és nagyon szép lett...mintha eredetileg úgy nőttek volna..és akkor ez a piszkálódás is befejeződött...Mivel az arcomba és az alakomba nem tud belekötni,ezért maradt a magasságom...
Mindig azt mondja a nő.hogy mi öcsémmel milyen hülyék vagyunk...Beszélgetéseknél öcsémbe is beleköt,pl ha apámék a lányokról beszélgetnek,és öcsém úgy fejezi kimagát,hogy nagyon csinos az a lány..akkor a nő kiröhögi..és beleköt..hogy jajj...most minek mondja igy,hogy csinos,ha meg azt mondja,hogy nagyon szexi..abba is beleköt..mindenbe beleköt,amibe csak tud..
Ha normálisan fejezzük ki magunkat,az a baja..ha szlengül..az a baja..neki minden problémát jelent...ezért is utálunk vele beszélgetni...
akkor..a hűtőbe csak engedéjjel nyúlhatunk be...meg van szabva hogy 1 kenyérre hány felvágottat rakjunk...rakhatunk-e arra a szendvicsre sajtot..vagy arra éppen nem rakhatunk..meg ilyenek...:S Még 1 tucat ilyen van..de azt mind felsorolni nagyon hosszú lenne :S
Úgy tűnik, ketten vagyunk itt válaszolók. Ami engem illet, ne érezd Magad úgy, hogy bármit is válaszolnod kellene nekem, vagy egyáltalán bármit is elvárnék. Éppen elég kimerítő lehet ezeket a dolgokat elviselni, nem akarom ezt tetézni is azzal, hogy még az én hozzászólásaim is valamiféle teherként jelenjenek meg.
Szóval ami engem illet, elég csak akkor írnod bármit is, ha amúgy is kedved lenne. Ezt az oldalt szoktam időnként figyelni, tehát nem kell attól tartanod, hogy csak úgy kilépnék. Bármikor, ha úgy érzed, hogy mással foglakozol, pihensz stb, szóval nem kell direkt idefigyelned rám, azt meg úgyis észreveszem, ha írsz ide, még ha hónapokat várnál, akkor is.
Mivel a Te világod más, mit az enyém, ezért a javaslataim egy része valószínűleg nehezen megvalósítható, vagy akár használhatatlan is. Szóval egyáltalán nem baj, ha ezt megmondod, alapvetően úgyis számítok rá. Remélem, képes leszek valamikor ráérezni a jó megoldásra.
Olvastam most a másik Válaszoló kérdéseire adott válaszaidat. Sokat segítettél ezzel nekem is, nagyon köszönöm őket. Szeretnék még gondolkodni rajta. Az első benyomásom az, hogy lesz megoldás a Számodra, de szeretnék mindenképp olyan megoldásokban gondolkodni, ami Számodra is jól megvalósítható, és a dolgot a gyökerénél fogva oldja meg. Azt hiszem, most várok egy kicsit, nem szeretnék most vaktában rossz tanácsokat osztogatni. Ha bármikor úgy érzed és kedved is van, írhatsz nyugodtan.
Már nem nagyon tudok mást írni még mindig ugyanaz a véleményem!Szerintem a mostoha pontosan úgy viselkedik ahogy a nagy könyvben meg van írva!Semmi különös nincs benne!
Úgy gondolom,hogy a kérdezőnek saját indulatain kellene úrrá lennie önbizalom fejlesztésre lenne szüksége ill. a kamaszkor kinövésére ahhoz,hogy megfelelően tudja kezelni érzelmileg a helyzetet!
Fizikálisan pedig a segítésnek is van határa amit meg lehet tagadni!
A leírás alapján a mostoha jó anyja a saját gyerekeinek!Ezért a bíróság,hacsak az anya el nem hagyja a gyerekeket nem fogja az apának ítélni őket,csak azért,mert a férje gyerekeivel nem bánik a legkedvesebb módon!!!!!!!!!!!!!!
Ezen kívül a leírás alapján ,én az összes igen kritizálós leégetős családtagomat köztük az édesanyámat is abúzussal gyanusíthatnám,és a mostohalányaim is ideülhetnének a géphez és panaszkodhatnának rám!Mert fegyelmezem őket,volt,hogy pofont is kaptak,mert segíteniük kell a házimunkában,mert kritikával illetem őket,mert én sokkal többet vagyok az apjukkal mint ők,mert nagyon elkényeztették őket és én folyamatosan csökkentem vissza a színvonalukat!
Gondoljátok szóljak nekik,hogy forduljanak a gyerekfelügyelethez,hogy eltávolítassanak a családból abúzus miatt??????
Szerintem csak annyi a különbség,hogy nekik gyakorlatilag nincsen édesanyjuk és teljesen más teljes anyaszerepben lenni amikor ez az én feladatom!Minden nap én vagyok anyaszerepben így rengeteg kellemes dologra is van időnk,ill csak néha kavar be az anyjuk!Teljesen más lenne a helyzet,ha az anyjuktól megérkezve a láthatáson olyan dolgokat kezdenének el mondani vagy mesélni ami nekem nem tetszik!De akár a más mosópor illata a másmilyen erkölcsi közeg amiből jöttek a hajviseletük stb.... minden irritálhat rajtuk,mert arra a másik nőre emlékeztet aki nekik az édesanyjuk,és a párom az édesapjuk!Vacak egy helyzet és tudod,hogy soha nem fogod tudni megszüntetni,ez pedig dühítő!!!!!!!!
Amikor a lányok hazajönnek tőle gyorsan megfürdetem őket,kimosom a ruháikat,mert zavar a másik nő!És amikor már itthoni illatuk van akkor tudom,hogy ők az én gyerekeim!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!