Mit tudnék csinálni anyámmal?
Anyukád csak azt szeretné, hogy ne egy segédmunkás legyél, akinek 40 évesen tönkremennek az ízületei, aztán tengődik a rokkant nyugdíjon, hanem legalább egy szakmád lgyen, amivel el tudsz majd helyezkedni.
Bár ha ennyire rohadtul nem érdekel a dolog, iratkozz ki az iskolából, keress munkát, és költözz el édesanyádtól, állj meg a saját lábadon 8 általánossal, akkor majd talán észreveszed, hogy csak jót akar neked.
Az a baj, h a hozzád hasonló 'nemtanulósok' későn kezdenek el azon gondolkozni, h bakker, de jó is lett volna anno kicsit erőlködni a dolgon.
Amúgy megsúgom, h a legtöbb ember nem szeret tanulni, tehát ez nem fura. Csak sokan tisztában vannak vele, h mennyi haszon származik belőle (először is az, h nem maradsz primitív, tájékozottabb leszel, s jó esetben később a fizetésedet is ez fogja meghatározni).
Nem születik mindenki atomfizikusnak, ez kétségtelen. Anyukád sem azt várja el tőled, h egyetemre menj (esélyed sincs nagyon rá), hanem, h szerezz egy tisztességes szakmát, amihez jól értesz, s el tudj azzal helyezkedni.
Manapság egy jó (és tisztességes) szakember aranyat ér, és ha valaki saját vállalkozásba kezd igen jól is lehet keresni vele.
Szóval nem az a lényeg, h az összes történelmi évszámot tudd fejből, v verseket tanulj meg (bár ezek sem ártanának) hanem, h a leendő szakmádhoz kapcsolódó tárgyakhoz érts.
Ja, és a segédmunkás dolog kb 40 éves korodig fog tartani, mert addigra belerokkansz, ráadásul egy árva filléred sem lesz semmire.
Én fősulis vagyok)nyügve nyekerve megy!),de ha meghallom anyám hangját a telefonba,ahogy elkezd papolni a sok agyával a tanulástól,hát szabályosan öklendezni kezdek.Ahányszor ilyet mond,úgy kikapcsol az agyam,hogy tuti nem tudok tanulni.Így volt ez mindig is,amióta iskolába járok.
Nem veled és az eszeddel van a baj.Próbálj meg elmenni otthonról nyugodt körülmények közé,pl könyvtárba,és ott olvasgass bele a tananyagba!Lehet ott 10perc alatt megtanulnál 50 oldalt...
És mindenképp iratkozz be valahova sportolni,az is nagyon jót tenne mind a lelkednek,mind pedig a testednek!Járj el rendszeresen sportolni!
És persze nemárt 1-2 jóbarát,akiknek kiöntheted a lelked,akiket elhívhatsz ide-oda,s tán még tanulni is segítenének neked!
Valaki kérdezte apámat, ő külföldön dolgozik, csak hétvégén van otthon, ő akkor prédikál.
23:35: a sportolás az nem fog menni, mert dohányzom, és sosem szerettem futni:D Nem tudom, lehet e sportnak nevezni a krosszmotorozást, én annak nevezem, és imádom:)
(mielőtt még valaki pampogna, hogy apuciék tömik a zsebem, a cigit, a benzint, a motort is és a jogsit is saját keresett pénzemből veszem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!