Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tudnék csinálni anyámmal?

Mit tudnék csinálni anyámmal?

Figyelt kérdés
Sosem szerettem tanulni, szakképzőben már annyira, hogy a 3 év alatt minden év végén 3-ból buktam, de a pótvizsgán átmentem nehezen. Minden egyes nap ezen veszekszünk anyámmal, nem érti meg, hogy nem akarok tanulni. A sok veszekedés már az agyamra megy, képes vagyok 2 órát az ágyon ülni, és nézni a falat, miközben szét vet az ideg. Azt tudom, hogy velem van a baj, nincs semmi életcélom, az egész életemet haszontalannak érzem. De ha anyám nem csesztetne emiatt, legalább nem lennék ennyire ideges tőle. Reggel örülök, hogy végre elmehetek otthonról, normális emberek társaságában lehetek, amikor már megyek haza, meglátom a házunkat, hányingerem van. Sokan nem értik miért vagyok ilyen nemtanulós, mert soha nem járok bulizni, nem voltam még részeg, nem vagyok egy nagypofájú verekedős alfahím, mint az iskolámban tanulók nagy része. Legszívesebben most kiiratkoznék az iskolából, és mennék akár hova segédmunkásnak, kukásnak, mindegy csak dolgozhassak. Dolgozni szeretek, 15 éves korom óta minden nyaramat végig melózom, és iskolaidőben is szombaton meló van. Munkában szorgalmas vagyok, szeretem is, csak a tanulás:( Tudnátok segíteni, mivel győzhetném már meg anyámat, hogy haggyon békén? A másik, a leírtak alapján nekem mi lehet a bajom? Mert azt tudom, hogy nem vagyok 100-as. Előre is köszi a válaszokat. Kommenthuszárok kíméljenek. 18F
2011. okt. 19. 22:38
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
38%

bajod nem neked van, hanem a magyar oktatásnak, leginkább...

egyetemista vagyok, szóval jó sokat voltam oktatási intézményekbe, de jó tanárom összesen egy volt... ráadásul maguk az oktatási tervek is borzalmasak...

amit javasolni tudok, az az önképzés...válassz ki egy területet, amivel majdan sok pénzt kereshetsz..(az is jó ha egy olyan céget alapítasz mint a mcdonald's vagy bármi...)és onnantól a google a barátod, wikipédia a barátnőd...sztem jobban meglessz mint sulival, és még az életkedved is viszajön....

ha teheted, és van rá keret költözz el, ha nem akkor a látszat kedvéért tanulj valamenyit a kötelező szarból, legyen ott a cél hogy csak azért hogy bizonyíts hogy : meg*szhatjátok f*szikáim 5ös lettem, de a tudás nem onnan van XD...

minden jót.

2011. okt. 20. 00:16
 12/14 anonim válasza:
Azért egy szakmát mindenképpen ki kéne tanulnod, kőműves, burkoló vagy valami ilyesmi, ha ezt szereted, és akkor a megélhetésed is biztosítva lesz.
2011. okt. 20. 10:45
 13/14 anonim ***** válasza:

Továbbra is csak azt tudom mondani:

nagykorú vagy, ha gondolod, irány a munkásszálló, reggel meg mehetsz téglát talicskázni.

Amíg bele nem rokkansz....

2011. okt. 20. 12:09
 14/14 anonim ***** válasza:
Ha nem tanulsz nagyon nehéz lesz az életed, még azok is alig találnak munkát akiknek képzetségük van.Segéd munkával meg csak éppen keresel valamit ugy tejre kenyére elég lesz másra nem, és az ég adta világon semire nem fogsz az életben haladni. Dolgozol napi 12 orát már ha találsz enyi munkát és ugy a 45-50 éveideben rokant nyugdijas leszel és semid nem lesz,igy már pénzed sem nagyon. Továbbra is nézegeted a falat dühödben,hogy miért nem tanultam mikkor volt rá lehetöségem.
2011. nov. 1. 19:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!