Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit lehet csinálni az anyámmal?

Mit lehet csinálni az anyámmal?

Figyelt kérdés

Nem képes felfogni az anyám, hogy én nem az vagyok akit ő elképzel bennem. Tehát én nem az a fajta lány vagyok aki imád egész nap itthon ülni és azt hallgatni, ahogy kritizál apámmal együtt. Van egy húgom is, ő akármit megtehet, mindent megkap, és ha valami rosszat csinál akkor is engem vernek meg. Szinte sehova nem mehet el mert akkor egyből azt mondja anyám, hogy biztos b*szni megyek, mert én vagyok a falu k*rvája. Ha el is enged mindig azt mondja, hogy többet haza ne merjek menni, mert annak olyan következményei lesznek amit megemlegetek. Apám minden kis dologért megver, és ő azért nem egy gyenge ember. Anyám folyamatosan ordibál velem, hogy miért is lakom még velük meg ehhez hasonló kedves dolgokat szokott a fejemhez vágni. A szemembe mondta már 1000x, hogy utál és ha meghalnék hófehérben jönne el a temetésre és végig röhögné az egészet. Egyszer nagyon elborult az agya akkor nagyon meg is vert mert kerek 3 percet késtem és rám vártak, hogy menjünk nyaralni akkor megmondtam neki, hogyha hozzám mer nyúlni még egyszer elmegyek és többet nem lát. Amikor ezt elmondtam neki 2-3 napig teljesen normális volt velem is, de aztán újra folytatta úgy mintha ez meg se történt volna. Volt egy eset amikor a baráti körömmel a falunkban voltunk a játszótéren bandázni és odajött adott egy pofont azzal az indokkal, hogy miért kell nekem léteznem és mindennek elmondta a barátaimat. Ott én is elmondtam neki, hogy többet nem tekintem őt anyámnak és én is utálom. Akkor azt mondta, hogy ezt örömmel hallja.

Már kezdem unni, hogy amikor hazajön a munkából egyből a szobámba jön és elkezd kritizálni, hogy én, hogy nézek ki, miért vagyok itthon stb. Itt hozzátenném, hogy az elmúlt 1 hónapban SEHOVA nem mehettem el minden indok nélkül hozták otthon ezt a szabályt.

Próbáltam már velük külön-külön és együtt is beszélni erről többször is, teljesen nyugodtan, de 5 percnél tovább nem bírták ki, hogy ne ordibáljanak velem. Az biztos, hogy betervezett gyerek voltam, tehát ez sem lehet a kiváltó ok, és az is biztos, hogy lányt akartak.

Mit csináljak, hogy végre hagyjanak?

16/L

2011. júl. 16. 01:56
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Hát végigolvasni is szörnyű,nemhogy átélni!

Én a helyedben már rég elhúztam volna otthonról,és szerintem te is tedd azt!

2011. júl. 16. 02:05
 2/12 A kérdező kommentje:
Én is elmennék, de sajnos nincs hova. Rokonok kizárva mert a felét nem ismerem, a másik fele meg nem olyan, hogy bárkit is befogadna.
2011. júl. 16. 02:08
 3/12 anonim ***** válasza:
Menj el egy pár napra rokonhoz/ismerőshöz. Talán hiányozni fogsz nekik. Ha nem, akkor ne is menj haza többet.
2011. júl. 16. 02:09
 4/12 anonim ***** válasza:
Hopp, egyszerre írtunk. Ismerősöd, barátod sincs, akinél eltölthetnél pár napot?
2011. júl. 16. 02:18
 5/12 anonim ***** válasza:
47%

Hát, ha így minden megtörtént, amit leírtál, és tényleg nem vagy hibás, akkor neked benne vannak szüleid a legrosszabbak top 10-es listájában! >:O De ezzel szerintem, te is tisztában vagy.

Írtad, hogy már beszéltél velük a tarthatatlan állapotokról. Előre vetítem, én a szüleidet mélyen megvetem és feltétel nélkül hibásnak találom, 100%-osan. De akkor most mérlegelj: mennyire vagy te hibás? Racionálisan, elfogulatlanul gondold végig a helyzetet, és a te részed benne. Időben haza szoktál érni? Biztos, hogy a barátaid megbízhatóak és nem csak előlük próbált megvédeni? Mindig tudatod otthon, hogy hova mész és hányra érsz haza? Miután átbogarásztad a dolgokat, ülj le velük ismét beszélni, és ezúttal légy türelmes, ne szólj flegmán és maradj megértő, átgondolt.

Még fiatalkorú vagy, a gyerekkor végén jársz egyelőre, így elköltözni nem hinném, hogy el tudnál. Ha tényleg nem működik, még a beszélgetés sem, akkor addig, amíg végzel a sulival maradj otthon, és húzd ki valahogy. Lehetőleg keveset érintkezz velük, ha teheted, legyél a barátaiddal, de ne diszkóba meg ilyen igénytelen helyekre mászkálj. Aztán, ha megvan a suli, elmész dolgozni valahova, és így el tudsz majd költözni. Egyelőre nem hinném, hogy jobbat tudnál cselekedni. Barátnőhöz-baráthoz pedig erősen kétlem, hogy jó megoldás lenne menni lakni...úgyhogy kitartás, és gondold végig a helyzetedet!

2011. júl. 16. 02:19
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem lazán gyám
2011. júl. 16. 02:34
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Én a helyedben azt csinálnám, hogy fognám magam egy alapos verés után, elballagnék a dokihoz, és látleletet vetetnék, aztán azzal be a rendőrségre meg a gyámhatóságba, és szépen feljelenteném őket. Biztos félsz megtenni ezt a lépést, de hidd el, még egy nevelőotthonban is jobb lenne neked, mint otthon. Ilyen emberekkel nem lehet együtt élni. Ha még most nem is, de egy idő múlva az egészségedre is rámehet ez az állapot. Ne fenyegesd őket ezzel, mert akkor csak még agresszívabbak lesznek, hanem menjél szépen egyedül. Mondd meg, hogy nem szeretnél hazamenni többet, mert félsz, hogy ezért is megvernek. Főleg ha van látlelet is, akkor nem fognak félvállról venni.
2011. júl. 16. 02:36
 8/12 anonim ***** válasza:

Fognám magam, és elmennék a gyermekvédelmishez. Vagy ha más nincs, a rendörségre. Ha így megy, nem éred meg normálisan a felnőtté válást, se lelkileg, sem testileg. Ennyit nem ér, ők nem igazi szülők...

[link]

2011. júl. 16. 06:15
 9/12 anonim ***** válasza:

Keresd meg az ofődet, neki kötelessége segíteni.

[link]

2011. júl. 16. 06:16
 10/12 anonim ***** válasza:

Ezeket a telszámokat meg lehet, hogy nem árt tudnod, ha ilyen gáz a helyzet:

[link]

2011. júl. 16. 06:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!