Mit lehet csinálni az anyámmal?
Nem képes felfogni az anyám, hogy én nem az vagyok akit ő elképzel bennem. Tehát én nem az a fajta lány vagyok aki imád egész nap itthon ülni és azt hallgatni, ahogy kritizál apámmal együtt. Van egy húgom is, ő akármit megtehet, mindent megkap, és ha valami rosszat csinál akkor is engem vernek meg. Szinte sehova nem mehet el mert akkor egyből azt mondja anyám, hogy biztos b*szni megyek, mert én vagyok a falu k*rvája. Ha el is enged mindig azt mondja, hogy többet haza ne merjek menni, mert annak olyan következményei lesznek amit megemlegetek. Apám minden kis dologért megver, és ő azért nem egy gyenge ember. Anyám folyamatosan ordibál velem, hogy miért is lakom még velük meg ehhez hasonló kedves dolgokat szokott a fejemhez vágni. A szemembe mondta már 1000x, hogy utál és ha meghalnék hófehérben jönne el a temetésre és végig röhögné az egészet. Egyszer nagyon elborult az agya akkor nagyon meg is vert mert kerek 3 percet késtem és rám vártak, hogy menjünk nyaralni akkor megmondtam neki, hogyha hozzám mer nyúlni még egyszer elmegyek és többet nem lát. Amikor ezt elmondtam neki 2-3 napig teljesen normális volt velem is, de aztán újra folytatta úgy mintha ez meg se történt volna. Volt egy eset amikor a baráti körömmel a falunkban voltunk a játszótéren bandázni és odajött adott egy pofont azzal az indokkal, hogy miért kell nekem léteznem és mindennek elmondta a barátaimat. Ott én is elmondtam neki, hogy többet nem tekintem őt anyámnak és én is utálom. Akkor azt mondta, hogy ezt örömmel hallja.
Már kezdem unni, hogy amikor hazajön a munkából egyből a szobámba jön és elkezd kritizálni, hogy én, hogy nézek ki, miért vagyok itthon stb. Itt hozzátenném, hogy az elmúlt 1 hónapban SEHOVA nem mehettem el minden indok nélkül hozták otthon ezt a szabályt.
Próbáltam már velük külön-külön és együtt is beszélni erről többször is, teljesen nyugodtan, de 5 percnél tovább nem bírták ki, hogy ne ordibáljanak velem. Az biztos, hogy betervezett gyerek voltam, tehát ez sem lehet a kiváltó ok, és az is biztos, hogy lányt akartak.
Mit csináljak, hogy végre hagyjanak?
16/L
Hát végigolvasni is szörnyű,nemhogy átélni!
Én a helyedben már rég elhúztam volna otthonról,és szerintem te is tedd azt!
Hát, ha így minden megtörtént, amit leírtál, és tényleg nem vagy hibás, akkor neked benne vannak szüleid a legrosszabbak top 10-es listájában! >:O De ezzel szerintem, te is tisztában vagy.
Írtad, hogy már beszéltél velük a tarthatatlan állapotokról. Előre vetítem, én a szüleidet mélyen megvetem és feltétel nélkül hibásnak találom, 100%-osan. De akkor most mérlegelj: mennyire vagy te hibás? Racionálisan, elfogulatlanul gondold végig a helyzetet, és a te részed benne. Időben haza szoktál érni? Biztos, hogy a barátaid megbízhatóak és nem csak előlük próbált megvédeni? Mindig tudatod otthon, hogy hova mész és hányra érsz haza? Miután átbogarásztad a dolgokat, ülj le velük ismét beszélni, és ezúttal légy türelmes, ne szólj flegmán és maradj megértő, átgondolt.
Még fiatalkorú vagy, a gyerekkor végén jársz egyelőre, így elköltözni nem hinném, hogy el tudnál. Ha tényleg nem működik, még a beszélgetés sem, akkor addig, amíg végzel a sulival maradj otthon, és húzd ki valahogy. Lehetőleg keveset érintkezz velük, ha teheted, legyél a barátaiddal, de ne diszkóba meg ilyen igénytelen helyekre mászkálj. Aztán, ha megvan a suli, elmész dolgozni valahova, és így el tudsz majd költözni. Egyelőre nem hinném, hogy jobbat tudnál cselekedni. Barátnőhöz-baráthoz pedig erősen kétlem, hogy jó megoldás lenne menni lakni...úgyhogy kitartás, és gondold végig a helyzetedet!
Fognám magam, és elmennék a gyermekvédelmishez. Vagy ha más nincs, a rendörségre. Ha így megy, nem éred meg normálisan a felnőtté válást, se lelkileg, sem testileg. Ennyit nem ér, ők nem igazi szülők...
Keresd meg az ofődet, neki kötelessége segíteni.
Ezeket a telszámokat meg lehet, hogy nem árt tudnod, ha ilyen gáz a helyzet:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!