Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért gondolja azt sok ember,...

Miért gondolja azt sok ember, hogy csak két opció van? Megszülni egy gyereket, vagy elvetetni.

Figyelt kérdés

Az talán nem emberibb, hogy igenis szülje meg, aztán adja örökbe?

Sok olyan ember szeretne gyereket, akik nem tudnak szülni.

S egy emberéletet sem etikus elvenni. Hiába mondják sokan, hogy "de hát még nem is él", stb. Nézzetek meg egy abortusz-filmet a néma sikolyról.

Ez embertelen!

Persze van, amikor elfogadott az abortusz. Pl ha olyan rendellenességgel születne, amivel nem tudna élni.

De mostanában olyan sok kérdést olvasok, amiben az áll, hogy "xy korban teherbe estem, elvetessem-e?" De miért is ne szülhetné meg, és adhatná örökbe? Talán a tanulás miatt? Mert ezt nem tudom elfogadni. Már nagyon sok iskolában tolerálják a terhességet, nem túl nehéz találni egy olyat, ahol támogatják az embert.

Mit gondoltok?

CSAK NORMÁLIS VÁLASZOKAT VÁROK, vagy az ellenkező esetben bejelentem a válaszadót.

2010. dec. 27. 23:10
 81/120 anonim ***** válasza:
55%

ma 22:01

Ez egy nagyon ritka kivétel.

2010. dec. 29. 22:34
 82/120 anonim ***** válasza:
55%

Én is láttam már a videót a végtaghiányos srácról. Őszintén csodálom a kitartásáért, optimizmusáért. De biztos vagyok benne, hogy nem ilyen életet szeretett volna, még akkor is, ha megpróbálja kihozni a legjobbat abból, ami jutott neki. És ha az édesanyja előre látja, hogyan fog születni a fia, nem biztos, hogy életet ad neki..

Valamint nem szabad azt sem elfelejteni, hogy nem egy általános eset. Linkelj be még tízet, és akkor talán azt mondom, van halvány esélyük a teljes életre..

2010. dec. 29. 22:42
 83/120 anonim ***** válasza:
Ezen kívül nevetségesnek tartom a "Ne szüljünk, ha tolószékes lenne, ezek szerint aki lebénul, lőjük le?!" kirohanásodat, ugyanis itt egy érzéketlen, tudattalan embrióról beszélünk, nem pedig egy élő, lélegző emberről. Tudatosan félre akarod értelmezni amit mások írnak.. hát tedd azt, ha ezzel meggyőzöd magad.
2010. dec. 29. 22:44
 84/120 anonim ***** válasza:
52%

"itt egy érzéketlen, tudattalan embrióról beszélünk"

Akkor miért is csak akkor lehet elvetetni, ha MAJD ami LENNE belőle az nem lesz tökéletes. Itt is elismered, hogy egy érzéketlen, tudattalan embrió. Akkor miért is nem lehet elvetetni, ha MAJD a JÖVŐBEN, egészséges LENNE, csak épp senki nem várja, senki nem akarta, és csak egy véletlen baleset, hogy az az érzéketlen, öntudatlan sejtcsomó még épp ott van a méhfalán?

2010. dec. 29. 22:48
 85/120 anonim ***** válasza:
53%

[link]

Ez olvassátok el, pár perc az egész (2 oldalas!)

2010. dec. 29. 22:58
 86/120 anonim ***** válasza:
0%
Fuu.. jajj ne csináld már.. ezért kötekedsz velem? Az elejétől kezdve az abortusz mellett érvelek..
2010. dec. 29. 23:05
 87/120 anonim ***** válasza:
0%
Ha belenézel a 86%-os kommentekbe, rájössz, hogy ugyanarról beszélünk, csak te kb a közepétől olvasod, amit írtam..:)
2010. dec. 29. 23:08
 88/120 anonim ***** válasza:
73%
Elolvastam a házipatikás cikket. Azt írja, hogy a magzat már az 5-6-ik héttől magától mozog, külső ingerlés nélkül. Én nem vagyok vaskalapos, de ebből még nem látom igazolva azt, hogy öntudata is van: hiszen még az egysejtű életformák is mozognak, önállóan, anélkül, hogy bármi inger érné őket.. Hogyne mozoghatna véletlenszerűen?
2010. dec. 29. 23:17
 89/120 anonim ***** válasza:
0%

De ÉL!! És élőt megölni gyilkosság!!

Nézd, én nem ítélkezhetek a fölött, aki az abortusz mellett dönt, joga van hozzá, és a törvények is megengedik. DE legalább ne áltassa már magát és másokat, hogy ez teljesen normális, megölni egy magzatot??

2010. dec. 29. 23:26
 90/120 anonim ***** válasza:
100%
Azt nem tagadom, hogy él. Élő szövet, de az agya, tudata, ami értelmes lénnyé teszi, még nem működik. Az különbözteti meg egy szervtől, hogy egyszer ember lehet/lesz belőle. Ez nem önáltatás, csak más felfogás.
2010. dec. 29. 23:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!