Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért gondolja azt sok ember,...

Miért gondolja azt sok ember, hogy csak két opció van? Megszülni egy gyereket, vagy elvetetni.

Figyelt kérdés

Az talán nem emberibb, hogy igenis szülje meg, aztán adja örökbe?

Sok olyan ember szeretne gyereket, akik nem tudnak szülni.

S egy emberéletet sem etikus elvenni. Hiába mondják sokan, hogy "de hát még nem is él", stb. Nézzetek meg egy abortusz-filmet a néma sikolyról.

Ez embertelen!

Persze van, amikor elfogadott az abortusz. Pl ha olyan rendellenességgel születne, amivel nem tudna élni.

De mostanában olyan sok kérdést olvasok, amiben az áll, hogy "xy korban teherbe estem, elvetessem-e?" De miért is ne szülhetné meg, és adhatná örökbe? Talán a tanulás miatt? Mert ezt nem tudom elfogadni. Már nagyon sok iskolában tolerálják a terhességet, nem túl nehéz találni egy olyat, ahol támogatják az embert.

Mit gondoltok?

CSAK NORMÁLIS VÁLASZOKAT VÁROK, vagy az ellenkező esetben bejelentem a válaszadót.

2010. dec. 27. 23:10
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/120 anonim ***** válasza:
95%
23:46.os. A 22:34-es vagyok. Mi biztosan sosem fogjuk egymás álláspontját megérteni, ámbár én közelebb vagyok a Tiédhez, mint Te az enyémhez. Bár Ti babára vártok, én már szültem, viszont 15 évet vártunk erre a gyerekre, tehát tudom milyen élni gyerekre várva, gyerek nélkül, másfél évtizedet. Éppen ezért nem tudnám a megszült gyerekemet örökbe adni.
2010. dec. 27. 23:53
 42/120 anonim ***** válasza:
32%

http://www.youtube.com/watch?v=WBFLJ_scGZM

Szép párok nem, boldog gyerek lesz meletük.

2010. dec. 27. 23:54
 43/120 anonim ***** válasza:
85%
Én megértem a Kérdezőt,mert ha az Ő szemével nézem,naná,hogy az örökbefogadásra szavazok.De ha egy anyáról,akit utána furdal a lelkiismeret,bizony hogy a az abortusznál döntenék.Mert azért csak tessék belegondolni.Ha egyszer örökbeadod a gyereked,utána SOHA nem jut eszedbe,hogy vajon milyen aaz élete,hogy néz ki,stb? Vagy ha meglátsz egy hasonló korú gyereket,nem ugrik doa rögtön,hogy Ő lehetne akár az enyém is? Ugye ez a kérdés,megint csak néző pont kérdése,és a válaszommal nem akarok sehol sem helyet foglalni,és nem ítélkezem senki feltt sem,mert mint mondtam megértem mint két oldalt,mivel sokan vágynak kisbabára,és Nekik jól jönnek a "lepaszolt" babák. Nézhetnénk ezt a magzat szemével is,nem csak az anyáéval,de ugye az megint emberfüggő,hogy valaki inkább a halált választaná,mint hogy egy idegen családban legyen a kakukktojás ilyet is ismerek speciel..
2010. dec. 27. 23:56
 44/120 anonim ***** válasza:
84%
23:56-os, asszem te fogalmaztad meg a legjobban. Mindkét szempontból jó az elgondolás. A kérdező felől is jogos a kérdés, de az örökbeadó anya szempontjából is más a válasz. És hát persze a gyerek, meg a kakukktojás hasonlat is találó. Az egész élet egy nagy szerencsejáték.. És van akinek sikerül nyerő lapokat húznia, van akinek sajnos nem. :( (ide most mindenki beleértendő, a megszületett baba és a meg nem született kis magzat is).
2010. dec. 27. 23:58
 45/120 anonim ***** válasza:
82%

ma 23:53

Persze, de TE AKARTAD a gyermekedet. Hogyne érteném meg, hogy nem akarnád odaadni senkinek?! Hát szerinted én odaadnám bárkinek, ha nekem lehetne végre??

Most - az én értelmezésem szerint - olyan nőkről beszélünk, akiknél "becsúszik" a gyerek, nem várják, és nem tudnak neki megfelelő körülményeket biztosítani.

Kegyetlenség az abortusz, de még kegyetlenebb egy - már meglévő - babát beadni az intézetbe, és nem mondani le róla, csak azért, hogy ne legyen másé, ne szeressen mást.

Azért sem lehet ezen vitatkozni, mert mindenki a saját élethelyzetéből indul ki. Akinek nincs, az bármit megadna egy gyermekért, aki meg attól is teherbeesik, hogy rádobnak egy gatyát, az meg sokszor azt sem tudja, hogyan szabaduljon meg a babától.

2010. dec. 28. 00:00
 46/120 anonim ***** válasza:
32%

Itt most mindenki azzal jön, hogy ha örökbe adjuk a babát és később megbánjuk, az milyen rossz. Akkor felteszem a kérdést: mi van akkor, ha az abortuszt bánod meg?

Ha örökbe adod a gyereket, akkor egy szerető családhoz kerül(nem, nem adják oda akárkinek, mindenféle feltételeknek meg kell felelni és számon tartják, hogy hogyan gondoskodnak róla), persze, nehéz, de legalább tudod, hogy megadatott neki az esély arra, hogy felnőjön, egy anyának el kéne legyen a legfontosabb. Talán egyszer még megkeres, vagy te őt, és újra találkozhattok.

Ha elveteted és később megbánod, utána életed végéig utálni fogod magad, amiért te magad vetted el a lehetőséget a gyerekedtől arra, hogy megszülessen, felnőjön és értékes ember legyen belőle.

2010. dec. 28. 00:01
 47/120 anonim ***** válasza:
65%

Bocsássatok meg, hogy ezt mondom, de én nem hiszek az ilyen filmekben, média erejében. Lehet, hogy érzi a magzat, de mivel az öntudata 6 hónapos korában fejlődik ki, nem fogja fel, mi történik vele. A belinkelt film a kereszténység nézőpontjából mutatja a dolgot, és számukra nem elfogadott az abortusz, ha jól gondolom, és így próbálnak meg hatni a nők lelkiismeretére.

Ezzel nem akarok abortuszra buzdítani senkit, félreértés ne essék. De szerintem lelki beállítottság kérdése, hogy ki képes örökbeadni a gyermekét, és nincs hozzá köze, hogy az emberben mennyi anyai ösztön lapul.

Egyébként nagyon kíváncsi lennék egy statisztikára, hogy hány szülő tartja meg mégis a babát, dacára a körülményeknek, mikor az a világra jön!

2010. dec. 28. 00:01
 48/120 anonim ***** válasza:
86%
Itt a statisztika : mivel nem tudtam szépen bemásolni,inkább belinkelem,és az oldal alján megtalálod. [link]
2010. dec. 28. 00:05
 49/120 anonim ***** válasza:
74%
Ja,bocsi én az abortuszról való statisztikát linkeltem be,de azért az is érdekes,szerintem.
2010. dec. 28. 00:06
 50/120 anonim ***** válasza:
30%
Nálam nincs két opció, csak egy: tudatos gyermekvállalás. Vagyis védekezés mindaddig, amíg anyagilag és szellemileg megérünk arra, hogy valóban készen állunk rá. Aki normálisan védekezik, annál egyszerűen nem lehet hiba! Aki pedigg erre sem képes, azt meg nem tudom sajnálni, legfeljebb a gyermekét. Lehet lepontozni.
2010. dec. 28. 00:07
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!