Miért gondolja azt sok ember, hogy csak két opció van? Megszülni egy gyereket, vagy elvetetni.
Az talán nem emberibb, hogy igenis szülje meg, aztán adja örökbe?
Sok olyan ember szeretne gyereket, akik nem tudnak szülni.
S egy emberéletet sem etikus elvenni. Hiába mondják sokan, hogy "de hát még nem is él", stb. Nézzetek meg egy abortusz-filmet a néma sikolyról.
Ez embertelen!
Persze van, amikor elfogadott az abortusz. Pl ha olyan rendellenességgel születne, amivel nem tudna élni.
De mostanában olyan sok kérdést olvasok, amiben az áll, hogy "xy korban teherbe estem, elvetessem-e?" De miért is ne szülhetné meg, és adhatná örökbe? Talán a tanulás miatt? Mert ezt nem tudom elfogadni. Már nagyon sok iskolában tolerálják a terhességet, nem túl nehéz találni egy olyat, ahol támogatják az embert.
Mit gondoltok?
CSAK NORMÁLIS VÁLASZOKAT VÁROK, vagy az ellenkező esetben bejelentem a válaszadót.
Nekem is ez a véleményem,mint Neked.Talán azért választják sokan az abortuszt,mert a saját gyereküket nem látnák szívesen másnál,és késöbbiekben fájdalmat,gondot okozna nekik,pláne ha utána megbánják,hogy örökbe adták...De én semmi pénzért nem vetetném el a gyermekemet! Lenne egy kérdésem,ha nem gond. A néma sikoly miről szól?Mert már annyit hallodtam róla,de egyszerűen mindig elmarad a tartalma :)
21N
De az örökbeadás sem úgy zajlik jobb esetben, hogy odaadom az első csövesnek az utcán, oszt' had élje az életét tudtom nélkül.
Ráadásul manapság sok család tartja a kapcsolatot az örökbeadóval.
Egyébként ki pontozza le itt az embereket? Főleg az értelmesebbeket. Pl a 23:21-est.
Véleményt mondanak el, mindegyik hasznos! Húzzon el innen, aki csak lepontozgat!
Fogalmatok sincs, mennyi normális, rendes házaspár van, akik bármennyire is vágynak gyermekre, nem adatik meg nekik. Ezért boldogan fogadnának örökbe olyan gyereket, akit a szülei nem tudnak megtartani. Imádnák, szeretnék, és mindent megadnának neki.
Én személy szerint önzésnek tartom, amikor valaki nem adja meg a gyermekének azt az esélyt, hogy boldog családban éljen, inkább elveteti, hogy senki másé ne legyen.
Sajnálom. Ha át tudnátok élni azt az érzést, amikor évtizedeken keresztül orvosról orvosra jártok, hogy babátok lehessen, közben pedig végigmentek azon a megalázó örökbefogadási procedúrán, ami ilyenkor szokásos, állítom, másképp gondolnátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!