Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért gondolja azt sok ember,...

Miért gondolja azt sok ember, hogy csak két opció van? Megszülni egy gyereket, vagy elvetetni.

Figyelt kérdés

Az talán nem emberibb, hogy igenis szülje meg, aztán adja örökbe?

Sok olyan ember szeretne gyereket, akik nem tudnak szülni.

S egy emberéletet sem etikus elvenni. Hiába mondják sokan, hogy "de hát még nem is él", stb. Nézzetek meg egy abortusz-filmet a néma sikolyról.

Ez embertelen!

Persze van, amikor elfogadott az abortusz. Pl ha olyan rendellenességgel születne, amivel nem tudna élni.

De mostanában olyan sok kérdést olvasok, amiben az áll, hogy "xy korban teherbe estem, elvetessem-e?" De miért is ne szülhetné meg, és adhatná örökbe? Talán a tanulás miatt? Mert ezt nem tudom elfogadni. Már nagyon sok iskolában tolerálják a terhességet, nem túl nehéz találni egy olyat, ahol támogatják az embert.

Mit gondoltok?

CSAK NORMÁLIS VÁLASZOKAT VÁROK, vagy az ellenkező esetben bejelentem a válaszadót.

2010. dec. 27. 23:10
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/120 anonim ***** válasza:
56%

Nekem is ez a véleményem,mint Neked.Talán azért választják sokan az abortuszt,mert a saját gyereküket nem látnák szívesen másnál,és késöbbiekben fájdalmat,gondot okozna nekik,pláne ha utána megbánják,hogy örökbe adták...De én semmi pénzért nem vetetném el a gyermekemet! Lenne egy kérdésem,ha nem gond. A néma sikoly miről szól?Mert már annyit hallodtam róla,de egyszerűen mindig elmarad a tartalma :)

21N

2010. dec. 27. 23:24
 12/120 anonim ***** válasza:
65%
Az emberek többségének márpedig ez a két opció létezik. (nekem is). Tedd fel azt a kérdést legközelebb, hogy ki az, aki örökbe tudná adni a megszült gyerekét? Meglepő válaszokat fogsz kapni... mert szinte senki.
2010. dec. 27. 23:24
 13/120 A kérdező kommentje:

De az örökbeadás sem úgy zajlik jobb esetben, hogy odaadom az első csövesnek az utcán, oszt' had élje az életét tudtom nélkül.

Ráadásul manapság sok család tartja a kapcsolatot az örökbeadóval.

2010. dec. 27. 23:25
 14/120 A kérdező kommentje:

Egyébként ki pontozza le itt az embereket? Főleg az értelmesebbeket. Pl a 23:21-est.

Véleményt mondanak el, mindegyik hasznos! Húzzon el innen, aki csak lepontozgat!

2010. dec. 27. 23:26
 15/120 anonim ***** válasza:
32%
Aki nem akar gyereket, az védekezzen! Én nem igazán hiszek abban, hogy "véletlenül terhes maradtam....". Persze ilyen is van, de az abortuszosok nagy része nem ilyen. Több ismerősöm van, akik átestek rajta. Egyik sem védekezett normálisan. Ez alatt értem a megszakításos, a lejárt gumival történő védekezést, vagy az elfelejtettem bevenni a fogamzásgátlót. Senki nem esett teherbe az ismerőseim közül úgy, hogy normálisan védekezett volna.
 16/120 anonim ***** válasza:
73%
Ez hülyeség. Az a magzat még nem érez, de a fiatal, gyerek anya (16,17 éves) majd lehet, hogy 10 év múlva borzalmas fájdalmat érez, hogy odaadta másnak a gyerekét. Ilyen fiatal anyák vetessék csak el.
 17/120 A kérdező kommentje:
A néma sikoly az abortuszról szól. S arról, hogy a baba bizony érzi. :(
2010. dec. 27. 23:27
 18/120 anonim ***** válasza:
24%
Örökbe fogadot gyereknek lenni nem olyan mint a tv-ben mindig is egy plusz teher leszel a család nyakán ha nem vagy tökéletes vagy az egyetlen gyerek. A való életben sose leszel igazából elfogadott családtag ritka hogy teljesen elfogadják az ilyen gyereket.
2010. dec. 27. 23:28
 19/120 A kérdező kommentje:
Én nem a tv-ből szedem azt, amit tudok. De úgy látszik, hogy te onnan szeded. Csak a rosszabb fajta műsorokból.
2010. dec. 27. 23:29
 20/120 anonim ***** válasza:
40%

Fogalmatok sincs, mennyi normális, rendes házaspár van, akik bármennyire is vágynak gyermekre, nem adatik meg nekik. Ezért boldogan fogadnának örökbe olyan gyereket, akit a szülei nem tudnak megtartani. Imádnák, szeretnék, és mindent megadnának neki.

Én személy szerint önzésnek tartom, amikor valaki nem adja meg a gyermekének azt az esélyt, hogy boldog családban éljen, inkább elveteti, hogy senki másé ne legyen.

Sajnálom. Ha át tudnátok élni azt az érzést, amikor évtizedeken keresztül orvosról orvosra jártok, hogy babátok lehessen, közben pedig végigmentek azon a megalázó örökbefogadási procedúrán, ami ilyenkor szokásos, állítom, másképp gondolnátok.

2010. dec. 27. 23:30
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!