Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért gondolja azt sok ember,...

Miért gondolja azt sok ember, hogy csak két opció van? Megszülni egy gyereket, vagy elvetetni.

Figyelt kérdés

Az talán nem emberibb, hogy igenis szülje meg, aztán adja örökbe?

Sok olyan ember szeretne gyereket, akik nem tudnak szülni.

S egy emberéletet sem etikus elvenni. Hiába mondják sokan, hogy "de hát még nem is él", stb. Nézzetek meg egy abortusz-filmet a néma sikolyról.

Ez embertelen!

Persze van, amikor elfogadott az abortusz. Pl ha olyan rendellenességgel születne, amivel nem tudna élni.

De mostanában olyan sok kérdést olvasok, amiben az áll, hogy "xy korban teherbe estem, elvetessem-e?" De miért is ne szülhetné meg, és adhatná örökbe? Talán a tanulás miatt? Mert ezt nem tudom elfogadni. Már nagyon sok iskolában tolerálják a terhességet, nem túl nehéz találni egy olyat, ahol támogatják az embert.

Mit gondoltok?

CSAK NORMÁLIS VÁLASZOKAT VÁROK, vagy az ellenkező esetben bejelentem a válaszadót.

2010. dec. 27. 23:10
 71/120 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az az egyik legrosszabb dolog a világon, örök bűntudat, hogy megszültél egy gyereket, de nem te gondoskodtál róla, pedig, neked kellett volna. Ergo, cserbenhagytad.
2010. dec. 28. 20:06
 72/120 anonim ***** válasza:
0%
Ha a beteg magzatot meg lehet ölni, az egészségeset nem, akkor mi van, ha később történik vele valami, gyerekkorában, vagy felnőttként esetleg valami betegsége lesz, vagy baleset éri, akkor is etikus megölni, elfogadott, csupán szeretetből, mert úgysem lenne boldog élete?
2010. dec. 29. 09:53
 73/120 anonim ***** válasza:
100%

A néma sikoly ott hibádzik, hogy egy 30éves felvétel, gyakorlatilag nem is így végzik el a terhességmegszakítást és főleg nem ekkorán.

Nézzük, egy hét alatt le lehet rendezni az ügyintézéssel együtt. Tegyük fel, hogy valaki akkor pont a ciklusa közepén megfogan, mire észreveszi legyen háromhetes. Akkor ha elmélkedik jobbra-balra is, mielőtt elmegy orvoshoz és elkezdi intézni a dolgokat, akkor, ha lassú, legyen mondjuk a hatodik hétben mire odajut. Ekkor még csak egy dudoros izé a "baba". Az ötödik héten egy pálcika alakú sejtcsomó. De a hetediken is még csak egy áfonyaszem méretű dudros izé..

A néma sikoly egy hülye kampány film. Na meg, most nem mindegy? Nem gondol, nem érez és főként nem is fog élni azzal a tudattal, hogy na most őt elvették.

És miért etikus egy végtaghiányost, vagy fogyatékost elvetetni akkor? Ha holnap elvesztenéd az egyik lábad már meg akarnál halni? Hány végtaghiányos él és virul? Miért van az, hogy a leglerottyantabb, legbetegebb, leg nagyobb szerencsétlen sőt még némelyik öngyilkos is azzal jön, hogy segítsen, nem akarok meghalni? Akkor te azt mi jogon nevezed etikusnak, hogy ha valami előreláthatóan nem tökéletes, akkor azt öljük meg? És az, akit rá akarnak beszélni, hogy vetessse el, mert ilyen-olyan beteg lesz? De még is megszüli és még sincs baja? Akkor egy egészségeset vetetett volna el, mert tévedtek?

2010. dec. 29. 20:46
 74/120 anonim ***** válasza:
25%
Komolyan mondom sírtok itt egy ilyen szar, agymosó, propaganda jellegű nyolcvanas évekbeli filmen, mert erre alapul minden mocsokság amit itt beszéltek. Néma sikolyra nyitja a száját, a lófaszt. Azon a filmen nem 12 hetes magzatot abortálnak ez az egyik, a másik meg az, hogy a magzat a 24. hétig nem is érez fájdalmat, nincs is tudatánál, akkor mire rinyáltok itt? Nem fog a magzat abban a tudatban élni, hogy jesszus engem abortálni akarnak. Hány ezer gyermek hal éhen nap mint nap? Értük miért nem kampányoltok?? Azok a gyerekek szenvednek csak igazán. Tudják, hogy éhesek, heteken keresztül érzik a fájdalmat, mire megváltja őket a kegyes halál. Saját célból Istent játszotok? Egészséges magzatot nem lehet elvetetni, de beteget igen? Milyen alapon? Mindenki döntse el, hogy akar-e egy nem kívánt terhességet magának, vagy sem, de ne törjetek pálcát felettük, ha mégis elvetetnek egy egészséges gyereket. Élhet bárki boldogan karok-lábak nélkül is, milyen alapon döntenétek helyettük? És még ti hiszitek magatoknak boldog, törődő anyukáknak? Hát az a kicsike akit most boldogan magatokhoz szorítotok hogy itt van az én kis drága gyermekem, és nem lett volna szívem elvetetni nem lenne veletek, ha mondjuk egy karral született volna? Rá bírtok még nézni egyáltalán? Ha betegen született volna, akkor nem is kellene? Mit csináltok ti egyáltalán itt?????
2010. dec. 29. 20:59
 75/120 anonim ***** válasza:
72%
Akinek nem lehet babája és mesterséges megtermékenyítéssel próbálkozik, annak egy kétsejtes embrió is Élet....
2010. dec. 29. 21:01
 76/120 anonim ***** válasza:
64%
Akkor próbálkozzon szépen tovább és hagyja azt békén, azt, akinek nem. AZ egy sejt csomó. Nem érez, nem gondol. Mint egy gomba az erdőben. Vagy akármi. Itt csak a cukormázas álom, hogy jaj hát egyszer valamikor majd LEHET belőle egy gyerek a szomorú. de nem lesz. Ennyi.
2010. dec. 29. 21:25
 77/120 anonim ***** válasza:
100%
Így van, nem érez, nem gondol és legfőképpen nem menekül.
2010. dec. 29. 21:34
 78/120 anonim ***** válasza:
30%

Az illetőnek, aki amellett érvel, hogy egy beteg gyereket is meg kell szülni, nyilván jó tapasztalatai vannak a dologgal kapcsolatban. Én személy szerint több olyan emberrel találkoztam már, akinek valamilyen fogyatékossága volt, de közülük egyetlen sem élt boldogan. Mind a sorsot okolta azért, amiért soha nem lehet olyan életük, mint a többinek, pedig pontosan ugyanarra vágytak.

Természetesen vannak olyanok, akik boldogan tudnak élni látáskárosultként, halláskárosultként, némán, de én nem ezekről beszélek, hiszen ezt nem is tudom tudják-e szűrni terhesség alatt. A súlyos rendellenességgel élőkről beszélek.. Aki egész életében tolószékhez van kötve pl, az egyáltalán nem hinném, hogy könnyen talál társat, pedig vágyik rá. Sok egészséges embernek ez már elég az öngyilkossághoz..

Úgyhogy igen, én elvetetnék egy gyereket, akiről az orvostudomány azt állítja, fogyatékos lesz. Ha születése után derülne ki, akkor minden tőlem telhetőt megtennék a boldogságáért, de nem kárhoztatom a saját gyermekemet ilyen sorsra. Aki másképp gondolja, azt is elfogadom, de engem meggyőzni senki nem fog az igazáról.

2010. dec. 29. 21:51
 79/120 anonim ***** válasza:
100%
2010. dec. 29. 22:01
 80/120 anonim ***** válasza:
0%

Tehát ne szüljük meg, ha tolószékhez lenne kötve, mert úgyis boldogtalan lenne. Hát akkor, aki lebénul, azt meg lőjük agyon, nem? És aki egészséges, csak épp verik otthon, meg tönkre teszik a lelkét? És egész életében nem lesz teljesen ép lelkileg és boldogtalan lesz és depressziós és a sorsot okolja, hogy neki nem olyan jó mint másnak, pedig ő is arra vágyna? Annak is kár volt megszületni?

Amúgy legyél biztos benne, hogy amelyik a sorsot okolja, abból alig lenne, aki olyan biztos benne, hogy szar neki az élet, ha ott lenne, hogy valaki ráfogja a nagykést, hogy na haver, akkor most könnyítek a szenvedéseiden.

2010. dec. 29. 22:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!