Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért gondolja azt sok ember,...

Miért gondolja azt sok ember, hogy csak két opció van? Megszülni egy gyereket, vagy elvetetni.

Figyelt kérdés

Az talán nem emberibb, hogy igenis szülje meg, aztán adja örökbe?

Sok olyan ember szeretne gyereket, akik nem tudnak szülni.

S egy emberéletet sem etikus elvenni. Hiába mondják sokan, hogy "de hát még nem is él", stb. Nézzetek meg egy abortusz-filmet a néma sikolyról.

Ez embertelen!

Persze van, amikor elfogadott az abortusz. Pl ha olyan rendellenességgel születne, amivel nem tudna élni.

De mostanában olyan sok kérdést olvasok, amiben az áll, hogy "xy korban teherbe estem, elvetessem-e?" De miért is ne szülhetné meg, és adhatná örökbe? Talán a tanulás miatt? Mert ezt nem tudom elfogadni. Már nagyon sok iskolában tolerálják a terhességet, nem túl nehéz találni egy olyat, ahol támogatják az embert.

Mit gondoltok?

CSAK NORMÁLIS VÁLASZOKAT VÁROK, vagy az ellenkező esetben bejelentem a válaszadót.

2010. dec. 27. 23:10
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/120 anonim ***** válasza:
72%

Sajnálom, én is inkább azt mondom, hogy abortusz (nem csak a 12. hétben lehet elvégezi, hanem sokkal korábban is, amikor még nem érez).

Nem lennék képes olyan életet adni, amit senkinek sem kívánnék.

Félreértés ne essék, soha nem volt abortuszom és remélem nem is lesz soha.

2010. dec. 27. 23:31
 22/120 anonim ***** válasza:
79%

Nézd, kérdező, attól, hogy te itt próbálod meggyőzni az embereket a te álláspontod igazságáról, attól még nem fog megváltozni az emberek véleménye. Mindenkinek saját magával kell "elszámolnia" a tetteiért, vagy azok következményeiért.

Nekem százszor inkább a "gyilkosság" (abortusz még x hetesen), mintsem egy élő baba átadása idegen embereknek.

2010. dec. 27. 23:32
 23/120 A kérdező kommentje:
23:30-as, osztom a véleményedet. Sajnos tapasztalat.
2010. dec. 27. 23:32
 24/120 anonim ***** válasza:
31%

Kérdező,köszönöm a választ. Hát igen azért szörnyű,hogy szegényke érzi meg minden:S De abban is valami,hogy ha késöbb megbánják,és nem hagyja a lelküket nyugodni,s abból csak káosz elsz...De azért az abortusz sem egy jó megoldás...

Mondjuk én ismerek olyan lányokat(egyik fiatal barátnőm osztálytársai)akik 17 évesek voltak, egy vendéglátó iskolába voltak utolsó évesek,és mindkettő terhes volt,de nem vetettk el,hanem családod alapítottak.A szép az egészben az,hogy mind kettő barátja mellé állt,összeházasodtak,és egy szép család lettek. Jó mondjuk azért valahol ez sem helyes,hogy ilyen fiatalon már feleségek,és anyák,de azért szeritnem ez egy jó megoldás volt,főleg,hogy anyagi háttérrel is rendelkeztek,és a szülők is támogadták őket.

2010. dec. 27. 23:33
 25/120 anonim ***** válasza:
77%
23:30-as. De azok, akik szülnek, és kénytelenek (lennének) odaadni, azok előre nem tudják (és sok esetben pld. névtelen örökbeadásnál) nem is tudják, hova kerül a gyermekük... Te oda tudnál adni egy élő pici babát, akit te szültél bárkinek is? Mert én nem.
2010. dec. 27. 23:34
 26/120 A kérdező kommentje:

23.32, én nem próbálok meg meggyőzni senkit. Kérdést tettem fel, s véleményt nyilvánítok. Szövegértés, stb? :)

De elfogadom a te válaszodat is, egyébként. -Nem bántásból-, sok ilyen önző ember létezik. Ezt elfogadom, csak én nem ilyen vagyok.

2010. dec. 27. 23:35
 27/120 anonim ***** válasza:
30%
A Néma sikolyt minden kamasznak meg kéne nézni. Az abortuszról szól, és a teljes kendőzetlen valóságot mutatja be. Láthatod benne, hogy milyen az, amikor a magzatot darabokban kiszedik belőled. Nekünk még középiskola 3. osztályában vetítették le egy osztályfőnöki órán. Azóta eltelt 18 év, de még a mai napig nagyon sok részlet tisztán előttem van, annyira megrázott. Akkor megfogadtam, hogy én soha az életben nem fogom elvetetni a gyermekemet.
2010. dec. 27. 23:35
 28/120 anonim ***** válasza:
67%
Szóval aki nem tudná örökbeadni a babáját (mert annyira szereti és félti), az mindjárt önző? Hát elég furcsa elgondolás.
2010. dec. 27. 23:36
 29/120 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem nem önző egy mondjuk kamaszlány, aki nem akar később abban a tudatban élni, hogy van a nagyvilágban egy gyereke,a kit sosem ismerhet meg, de megtartani sem akarja.
2010. dec. 27. 23:39
 30/120 anonim ***** válasza:
81%

Neked tutira nincs gyereked kérdező. Mert ha lenne, nem tennél fel ilyen ostoba kérdést. Örökbe mindenki csak akkor ad, mikor már minden kötél elszakadt, minden remény elszállt... vagy elveszi a szülőtől a gyámhivatal örökre...

Még mindig jobban "feldolgozható" lelkileg egy abortusz fiatal hetesen, mint egy egy örökbeadott élet, akire egész életedben úgy gondolsz, mint egy rossz lépésre.. vádolni önmagad egy életen át.. vagy ha meggondoltad magad, akkor visszaperled a gyereket?

2010. dec. 27. 23:39
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!