Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért gondolja azt sok ember,...

Miért gondolja azt sok ember, hogy csak két opció van? Megszülni egy gyereket, vagy elvetetni.

Figyelt kérdés

Az talán nem emberibb, hogy igenis szülje meg, aztán adja örökbe?

Sok olyan ember szeretne gyereket, akik nem tudnak szülni.

S egy emberéletet sem etikus elvenni. Hiába mondják sokan, hogy "de hát még nem is él", stb. Nézzetek meg egy abortusz-filmet a néma sikolyról.

Ez embertelen!

Persze van, amikor elfogadott az abortusz. Pl ha olyan rendellenességgel születne, amivel nem tudna élni.

De mostanában olyan sok kérdést olvasok, amiben az áll, hogy "xy korban teherbe estem, elvetessem-e?" De miért is ne szülhetné meg, és adhatná örökbe? Talán a tanulás miatt? Mert ezt nem tudom elfogadni. Már nagyon sok iskolában tolerálják a terhességet, nem túl nehéz találni egy olyat, ahol támogatják az embert.

Mit gondoltok?

CSAK NORMÁLIS VÁLASZOKAT VÁROK, vagy az ellenkező esetben bejelentem a válaszadót.

2010. dec. 27. 23:10
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/120 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem tudom normális körülmények között felnevelni, akkor nem szülöm meg a babát. Ha 9 hónapig a testemben hordtam, képtelen lennék megválni tőle.. tehát csak olyan életre lenne esélye, amilyet nem kívánnék neki.

Szörnyű dolog az abortusz, sohasem szeretnék keresztülmenni rajta. De nem tudnék úgy élni, hogy valahol van egy fiam/lányom, akire minden nap gondolok, és mégis más neveli fel, mert ők képesek olyan életet nyújtani számukra, amit én nem.

Ismerek olyan házaspárokat, akik évek óta vágynak gyermekre, de még nem sikerült adoptálniuk. Ha ilyen az összes örökbefogadó szülő, akkor nagyon szép életük lehet a gyerekeknek.. De a sajátomtól akkor sem válnék meg!

2010. dec. 27. 23:39
 32/120 A kérdező kommentje:

Oké, öntsünk tiszta vizet a pohárba!!!

1. Az abortusz oké, de csak különleges esetekben. Én se azt mondom, hogy tilos, de vannak olyan helyzetek, amikor az ember szinte már csak lustaságból választja ezt a megoldást.

2. Örökbeadás - miért is ne? Olyan embereket kell hozzá keresni, akikben megbízunk, stb! Ahogy már említettem, nem az első csövesnek kell odapasszolni.

Nem áll szándékomban senkit se meggyőzni arról, hogy esetleg nekem van igazam (egy percig se állítom, hogy biztosan nekem van igazam és másoknak nem, ez csak egyéni vélemény), hanem felhívni erre a figyelmet. Sokan nem gondolkodnak el a lehetséges variációkon, és egyből az abortuszra szavaznak. :(

2010. dec. 27. 23:39
 33/120 anonim ***** válasza:
81%

Morbid leszek, nagyon. De érdekel a válasz.

Abortusz, a "gyerek" pedig érzi. És? Utána nem fog azzal a tudattal tovább élni, hogy engem elvetettek. Ebből a szemszögből ennek nincs sok értelme.

(nem, nem láttam a filmet. és igen, nyugodtan le lehet pontozni)

2010. dec. 27. 23:41
 34/120 anonim ***** válasza:
25%
Néma sikoly : [link]
2010. dec. 27. 23:43
 35/120 A kérdező kommentje:

Gondoltam, hogy nagy "vita" lesz ebből, le is akarom zárni. :)

A kérdésem célja mindössze az a "költői kérdés" volt, hogy sok ember - miközben minden körülmény által lehetővé válna számára -, miért nem gondolkodik el más variációkon is. Mindig csak az abortusz, abortusz, abortusz... Mondom, van, amikor elfogadott, de van, amikor gondolkodni kéne, mert lehetne jobb megoldást is találni. Lustaság.

Szép estét!

2010. dec. 27. 23:44
 36/120 anonim ***** válasza:
60%

23:34

Mivel én a másik oldalon állok (örökbefogadó szülők vagyunk, és várjuk a babát már régóta), ezért nem tudok a Te fejeddel gondolkodni. Foglalmam sincs, mit tettem volna, ha 14-15 évesen teherbe esek, hazudnék, ha azt állítanám, hogy lettem volna olyan érett, hogy igazából meg tudtam volna fontolni, mi legyen a babával.

Amikor az örökbefogadási procedúra zajlott, egy tanfolyamra kellett mennünk, aminek keretén belül ellátogatunk egy gyermekvédelmi intézménybe, ahol eldobott gyerekek voltak, de róluk még nem mondtak le a szülők (talán sosem fognak....).

Tudod, én az után a nap után napokig sírtam, ha eszembe jutott az a sok gyönyörű baba, olyan édesek voltak, és csak néztek ránk nagy szemekkel... Legszívesebben mindet hazahoztam volna. (Ők mondjuk az a kategória, akiket nem vetetett el az anyja, de kinek van szíve kikapartatni egy olyan csöppséget?? Persze, akkor még nem érez (szerintem egyébként igen), de olyan értékes, csodálatos ember válhat belőle, ha van, aki foglalkozzon vele. Nem lehet véletlen, ha egy élet megfogan!

Egyébként nem csak az örökbeadó nem tudja, hogy kinek adja oda a babáját, hanem az örökbefogadó szülő sem. És állítom, hogy az utóbbinak nagyobb rizikó, mert nem lehet tudni, hogy a baba milyen géneket örökölt.

Na mindegy, tényleg nem kell velem egyetérteni, de csak akkor tudod meg, mennyire értékes egy élet, ha te nem tudsz szülni.... és úgy imádnád a más babáját is, hogy a saját szülőanyja nem szerethetné jobban.:(

2010. dec. 27. 23:46
 37/120 anonim ***** válasza:
57%

Örökbeadás - miért is ne?

Az örökbe fogadok szöke kékszemű egészséges gyereket akkarnak, ha másként gondolod még nem látad az élet sötét oldalát. Az örökbeadás nem minden problémát megoldó vég kimenelet.

2010. dec. 27. 23:46
 38/120 anonim ***** válasza:
19%

"Szóval aki nem tudná örökbeadni a babáját (mert annyira szereti és félti), az mindjárt önző? Hát elég furcsa elgondolás."

Aki szereti és félti, az nem is veteti el....

2010. dec. 27. 23:49
 39/120 anonim ***** válasza:
73%

Hát ezt nem nevezném "lustaságnak". Te lustaságnak nevezed, hogy az ember nem vállalja be a 9 hónap terhességet, majd annak a nehéz ténynek a vállalását, hogy a saját gyerekét odaadja valakinek ,hogy az felnevelje? Ez olyan messze van a lustaság témakörétől, mint Makó Jeruzsálemtől.

Egyébként most eszembe villant az, mikor a gyerekem először ment ovodába. Az ovoda kapukában sírtam jó fél órát, (mint az anyukák 99%-a azon a bizonyos első napon), pedig jól tudtam, hogy pár óra múlva mehetek érte, és visszakapom, mert az enyém! De akkor is. Először hagytam ott egy "idegen" közegben, idegen emberek között!

És egy 3 éves jó esetben este már el is meséli, mi történt vele aznap.

De egy egy hetes baba??!! Vagy akár egy egy napos?! Kiadod a kezedből. Semmit sem tudsz róla a továbbiakban. Ha mégis, akkor gyötör a lelkiismeret!

Szóval engem - és még jó sokunkat - egészen biztosan nem fogsz tudni meggyőzni az örökbeadás jóságáról, az abortusz rosszaságával szemben.

2010. dec. 27. 23:50
 40/120 anonim ***** válasza:
100%

A sulimban rengeteg árva volt, akiket kicsiként dobtak el maguktól és senki nem fogadta őket örökbe. Nehéz nekik, sokan küszködtek különböző lelki bajokkal, sokan ittak, drogoztak.

Tudom kamuszagú lesz, de az egyik évfolyamtársam anno felakasztotta magát, mert nem bírta tovább, hogy senkinek nem kellett. (szülei eldobták maguktól, ki tudja mi okból, egész életét intézetben töltötte)

2010. dec. 27. 23:53
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!