Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért gondolja azt sok ember,...

Miért gondolja azt sok ember, hogy csak két opció van? Megszülni egy gyereket, vagy elvetetni.

Figyelt kérdés

Az talán nem emberibb, hogy igenis szülje meg, aztán adja örökbe?

Sok olyan ember szeretne gyereket, akik nem tudnak szülni.

S egy emberéletet sem etikus elvenni. Hiába mondják sokan, hogy "de hát még nem is él", stb. Nézzetek meg egy abortusz-filmet a néma sikolyról.

Ez embertelen!

Persze van, amikor elfogadott az abortusz. Pl ha olyan rendellenességgel születne, amivel nem tudna élni.

De mostanában olyan sok kérdést olvasok, amiben az áll, hogy "xy korban teherbe estem, elvetessem-e?" De miért is ne szülhetné meg, és adhatná örökbe? Talán a tanulás miatt? Mert ezt nem tudom elfogadni. Már nagyon sok iskolában tolerálják a terhességet, nem túl nehéz találni egy olyat, ahol támogatják az embert.

Mit gondoltok?

CSAK NORMÁLIS VÁLASZOKAT VÁROK, vagy az ellenkező esetben bejelentem a válaszadót.

2010. dec. 27. 23:10
 61/120 anonim ***** válasza:
35%
se elvetetni se orokbe adni nem tudnam! 2 gyerekes anya
2010. dec. 28. 04:24
 62/120 anonim ***** válasza:
76%

ha én végképp nem akarnék gyereket, abortuszra mennék... attól függetlenül, hogy alapjáraton ellene vagyok.

az, hogy kihordjam 9 hónapig, megszüljem, és aztán odaadjam valakinek... teljesen abszurdul hangzik.....

2010. dec. 28. 07:24
 63/120 anonim ***** válasza:
16%

"egy emberéletet sem etikus elvenni.

Persze van, amikor elfogadott az abortusz. Pl ha olyan rendellenességgel születne, amivel nem tudna élni. Nézzetek meg egy abortusz-filmet a néma sikolyról."

Ezek szerint egy beteg magzat feldarabolása, és brutális kivégzése elfogadott? Ő is ugyanúgy érez , mint az egészséges! Ha beteg, akkor etikus a legyilkolása?

2010. dec. 28. 12:39
 64/120 A kérdező kommentje:

Nem. Semmiképpen sem etikus. De elfogadott. Hogy miért? Én például, bevallom őszintén -bármennyire is ellenzem az egészséges magzatok esetében-, elmennék abortuszra, ha olyan rendelleneséggel születne, amivel NEM TUDNA ÉLNI. Mert szeretem annyira, hogy elveszek tőle egy olyan életet, amiben semmiféleképpen sem tudna boldogan élni.

És igen, ez szeretet, akármit is fogsz erre írni. :)

2010. dec. 28. 12:43
 65/120 anonim ***** válasza:
90%
Ez az egyetlen dolog eddig, amivel egyetértek a kérdezővel. Egy beteg gyermeknek életet adni kegyetlenség. Egy egészséges gyerek élete is nehéz, nem hogy ha egyből hátránnyal indul.. Miféle esélye lenne a boldogságra pl egy deformált gyermeknek? Egy végtaghiányosnak? Egy szellemileg visszamaradt gyermek talán nem érzékeli, hogy miféle életet él, de örök életében rászorul majd a szülei gondozására. Ezt sem nevezném életnek..
2010. dec. 28. 13:31
 66/120 anonim ***** válasza:
100%
Sziasztok,senki mellett és ellen sem szeretnék állást foglalni,mert nagyon nehéz a döntés,tudom,hiszen benne voltam.Két terhességem volt eddig két egészséges gyermekkel,tehát mondhatom szerencsés helyzetben vagyok,bár első gyermekünk nem volt tervezett,szóba sem jöhetett az abortusz,de az örökbe adás sem.Az örökbeadást sem gondolom jó megoldásnak,egyik osztálytársam édesanyja nem talált munkát és a két saját gyermeke mellett intézetből vett ki gyermekeket,mert ezért kapott valamilyen ellátást.Hát senkinek nem kívánom azt a bánásmódot,amiben a gyerekeknek része volt és mi lehetett akkor,amikor nem volt náluk vendég?Egyáltalán nem biztos,hogy a gyermekem megfelelő helyre kerül,aztán ott a másik kérdés,hogy fehér-vagy sem a születendő gyermek és még sorolhatnám.Szóval egyáltalán nem biztos,hogy a gyermekem jó helyre kerülne,az is lehet,hogy nevelőszülőtől,nevelőszülőig vándorolna,vagy intézetben nőne fel.Ezt előre nem lehet tudni.
2010. dec. 28. 14:12
 67/120 anonim ***** válasza:
84%

"egyik osztálytársam édesanyja nem talált munkát és a két saját gyermeke mellett intézetből vett ki gyermekeket,mert ezért kapott valamilyen ellátást"

Az a baj, hogy sokakban tényleg ez a kép él. De ez nem örökbefogadás, hanem nevelőszülői munkakör.

Az örökbefogadó szülők semmiféle juttatást nem kapnak a gyermek után, jogilag az ő gyermekük, még a születési anyakönyvi kivonatban is az ő nevük szerepel.

A nevelőszülőkről el tudom képzelni, hogy csak a pénzért nevelnek intézetis gyerekeket, és tényleg nem úgy bánnak vele, mintha a sajátjuk lenne. Épp ezért ezt a "pénzkereseti lehetőséget" én ezt nem is engedném meg, sőt megtiltanám!

2010. dec. 28. 15:23
 68/120 anonim ***** válasza:
75%
Van sok ember, akinek nem lehet saját gyereke, de van rengeteg árva gyerek is, akik nem kellenek senkinek, miért nem őket fogadják örökbe, és miért kellene megszülni még egy nem kívánt gyereket? Az abortusz is kegyetlen, de a néma sikoly című film egy nagy hülyeség, az a bábu amit a "doktor" lóbál, jóval nagyobb egy 12 hetes magzatnál, és mivel érezne, mikor még nincs kifejlett központi idegrendszere, gerince? Valaki szerint már egy megtermékenyített petesejtnek is van lelke, de szerintem ez nem így van, még nincs ott a lélek, de tud róla, és az abortusz ugyanúgy fáj a léleknek, mint egy terhes nőnek a vetélés a 12. hét előtt. Tudom, hogy egy élő embrióról van szó, de mivel még nincs tudata, én nem nevezném gyilkosságnak, inkább visszautasításnak. Tudom, hogy nem ugyanaz, de mikor levágod a körmöd, vagy a hajad, akkor is egy csomó élő sejtet pusztítasz el. Hülyén hangzik, de a lélek a 20. 24. hét között költözik a testbe. Számomra meg az felfoghatatlan, hogy aki megszüli a gyerekét, és ott tartja a karjában a babáját, benne van a világ összes szeretete, az hogy tudja ezt eldobni magától? Szerintem ennél már csak egyetlen nagyobb bűn létezik, a csecsemőgyilkosság.
2010. dec. 28. 15:27
 69/120 anonim ***** válasza:
81%

Beteg gyereket el lehet vetetni de egészségeset nem? Na ez is szép gondolkozás. Az persze senkinek nem jut eszébe, hogy némelyik betegen született gyereknek boldogabb élete van, mint annak, aki egészségesen született, de a drága jó anyja, (most majdnem írtam valami csúnyát) örökbe adta. Aztán vagy valami borzalmas helyre került, vagy csak az egész élete boldogtalan a tudattól, mert eldobták.

Honnan tudod előre, hogy az az egészséges gyerek akit elvetetsz inkább élne veled a nyomorban vagy örökbe adva? Honnan tudod, hogy az a beteg gyerek, akit elvetetsz, nem élne inkább bénán, kéz nélkül is akár, mint hogy "megöld"??

Mindenki szuperül meg tudja magyarázni a saját álláspontját, ki tud állni mellette, ésszerű és ésszerűtlen érveket tud felsorakoztatni mellé. És ez pont így van jól. Mindenkinek a saját gyereke, így azt csinál vele amit csak akar. Megszülheti, örökbe adhatja, megtarthatja, elvetetheti. Ő dolga. Akinek nem tetszik, csinálja úgy ahogy ő akarja, a saját gyerekével.

És valóban, 3 opció van. Kinek mi, ami jólesik.

2010. dec. 28. 16:15
 70/120 anonim ***** válasza:
76%
Az én nézőpontom szerint egy 12 hetes magzat még nem "él". Ha úgy döntök, elvetetem, akkor nem megölöm, hanem nem adom meg a lehetőséget arra, hogy éljen.. Ugyanúgy igaz ez a beteg gyerek esetére is. Nem adom meg a lehetőséget, hogy ilyen életre szülessen. Ez egyáltalán nem ugyanaz, mint mikor egy már megszületett gyermek esetében ítélkezünk, hogy éljen-e.. Mert ő még nem él, csak a szövetei, teste kezdett el fejlődni..
2010. dec. 28. 16:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!