Miért gondolja azt sok ember, hogy csak két opció van? Megszülni egy gyereket, vagy elvetetni.
Az talán nem emberibb, hogy igenis szülje meg, aztán adja örökbe?
Sok olyan ember szeretne gyereket, akik nem tudnak szülni.
S egy emberéletet sem etikus elvenni. Hiába mondják sokan, hogy "de hát még nem is él", stb. Nézzetek meg egy abortusz-filmet a néma sikolyról.
Ez embertelen!
Persze van, amikor elfogadott az abortusz. Pl ha olyan rendellenességgel születne, amivel nem tudna élni.
De mostanában olyan sok kérdést olvasok, amiben az áll, hogy "xy korban teherbe estem, elvetessem-e?" De miért is ne szülhetné meg, és adhatná örökbe? Talán a tanulás miatt? Mert ezt nem tudom elfogadni. Már nagyon sok iskolában tolerálják a terhességet, nem túl nehéz találni egy olyat, ahol támogatják az embert.
Mit gondoltok?
CSAK NORMÁLIS VÁLASZOKAT VÁROK, vagy az ellenkező esetben bejelentem a válaszadót.
Szerintem soha semmilyen "vita" nem értelmetlen. Sokszor egy idegentől kapsz egy olyan jelet, vagy hallasz egy olyan mondatot, amin érdemes elgondolkodni.
BUÉK mindenkinek!
2010.12.28 00:23 vagyok!
Érdekes, hogy több, mint 10 oldalon keresztül vitatkoztok valamiről és amikor én aki megtettem, őszintén leírtam: mit tettem, miért, és milyen érzés, senki nem is reagál rá.
Ha a pár hetes embrió teljes értékű élet, sőt már a megtermékenyített petesejt is, akkor a lombikot miért nem ítélik el, mikor több osztódásnak indult petesejtet is beültetnek, csak, hogy egy-kettő élhessen? Többet feláldoznak, mint amennyi életet adnak!
Meg ha egy nő elvetél az első pár héten, akkor az ugyanaz, mintha halva születik a kilencedik hónapban? Ugye óriási a különbség!
ma 15:19
Ne haragudj, de ilyen butaságot rég hallottam!!!!
Sajnos azért kell több embriót beültetni egy mesterséges megtermékenyítés során, mert így is csekély az esélye, hogy akár háromból 1 is megtapad!!!!
Vagy ha valaki elvetél terhesen....????? Ha neked ez ugyanolyan értékű, minta valaki a saját gondatlansága miatt szándékosan kikapartatja magát, akkor nagyon sajnállak!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!