Kérjek pénzt a gyerekek után, vagy hagyjam?
5 éves ikrek, 7 éves kisfiú.
Az unokatestvéreim. Kisebb korukban is, igazából babakoruktól sokat vagyok velük, de ahogy nőnek, a velük járó kiadások is.
Hosszúhétvégén voltam velük moziba, utána mekizni is akartak. Mozi 20 ezer, McDonald's 8. Most hétvégén kimentünk a Tropicariumba, szintén 20 ezer.
De ha mondjuk játszóterezünk, akkor is kell nasi, álljunk meg fagyizni, vegyünk kürtőskalácsot, meglátnak valami mütyürt, nézzük meg, akkor jön az alkudozás, hogy vegyük meg stb. Tehát az olcsó programok sem túl olcsók velük. :D
Itt jön a lényeg:
Én még egyetemre járok, nem dolgozom, ezért is érek rá ennyit velük lenni. Havi pénzt kapok, ha elfogy, kapok még, de nyilván nem arra kapom, hogy eltapsoljam mások gyerekeire. Viszont a szüleik meg sosem ajánlják fel, hogy tessék, itt van 10-20.000 Ft, érezzétek jól magatokat. Pedig jár hozzájuk egy néni is vigyázni a gyerekekre, ott ezek még pluszban az óradíján felül fizetve vannak, tételesen (ami érthető is).
Szeretek a gyerekekkel lenni, szóval nem azt várom, hogy nekem is fizessék ki az időmet, csak mikor tudják, hogy lesz 1-1 program, akkor örülnék, ha nem nekem kéne állnom az egészet. Vagy nem jogos ez?
#70 A Kérdező szereti őket és szeret velük időt tölteni. Próbál mindig a kedvükre tenni, és semmire nem mond nemet. Mondjuk ilyen esetben nem lehet oda állítani a szülőkhöz, hogy fizessenek.
Más ha pl azt mondják:
-Pista (vagy Gizike) elvinnéd a gyerekeket moziba?
Ebben az esetben el kell kérni a mozijegyek árát.
A Kérdező viszont útközben is random költségekbe veri magát, aztán pedig fájlalja.
Mozi után meki? 🍔🍟 Kapnának filmezés alatt egy nagy 🍿-t és kész. Mi a férjemmel néha ketten nem bírjuk megenni a nagyot.
Ha már annyira vinni akarja őket ide oda, meg etetni, akkor lehet trükközni egy kicsit. Plusz még nem késő megtanulniuk, hogy az élet nemcsak móka és kacagás: nem lesz mindig minden úgy, ahogy ők szeretnék, tehát tudni kell nekik nemet mondani.
Huha, úgy látom, itt elvárás mindent kifejteni részletesen...
Ők hívtak, hogy elutaznának majd decemberben karácsonyi vásározni, egy hétvégét alhatnának-e nálam a gyerekek? Elmondtam, hogy igen, viszont tavasszal szeretnék egy új valamit venni és arra gyűjtök, úgyhogy kicsit lejjebb kell vennem emiatt az elmászkálós, beülős programokból, mert múlt hétvégén is sok ment egy a gyerekekkel, ha rendelünk pl. reggelire fánkot, az is 6-7 ezer. Egy gyereknél nem is lenne érezhető ennyire, de hárman vannak, így sokkal több. Mondta, hogy akkor hagynak pénzt ezekre majd külön, vagy átutalják Revoluton és akkor ez nem lesz akadály.
"Kapnának filmezés alatt egy nagy 🍿-t és kész."
Hahhaha ez aranyos:D
Gondolom, nincs egy gyereked sem. Ha egy valamit adsz 3 gyereknek, abból garantált a vita. Főleg, hogy a háromból 1-nek nem popcorn kell, hanem nachos, az egyik lány csak a sima sós popcorn eszi meg, a másiknak sajtos kell.
Ugyanez van pl. chipsnél, bármilyen nasinál. Kicsiként még elvoltak eggyel, most az egyiknek a csípős kell, a másiknak sós, a harmadik inkább gumicukrot kér.
Tudom, elkaptam a lényeget, de.... reggelire fánkot rendelni 6-7 ezer forintért? Basszus. Hát süssetek együtt fánkot, töredékéből megvan és közös program a srácokkal, még tetszene is nekik vélhetően.
Értem én, hogy most nem vagy rászorulva hogy beoszd a pénzt, de ha nem tanulod meg ésszerűen költeni, később azért nagy bajaid lehetnek ebből.
Csak mondom.
" most az egyiknek a csípős kell, a másiknak sós, a harmadik inkább gumicukrot kér"
Hahhaha, nekem is 3 van, és a kérdés nem az, hogy milyen fagyit (aztán kürtöskalácsot) méltóztatnak enni - esetleg valamilyen harmadik féle vackot-, hanem az, hogy fagyi vagy kürtőskalács. Válasszanak. Vita esetén nem kaptak semmit. Pár meccset kellett kibírni, azóta nincs vita :)
Sz*ranya vagyok, tudom..
"Mondjuk ez nem azt jelenti hogy ezután rendszeresen finanszírozzak a te általad kitalált programokat, csak azt hogy arra adnak penzt amit most ők találtak ki."
Nem, ez azt jelenti, hogy minden programnál, gyerekvigyázós alkalomnál kapok külön pénzt, amit elkölthetünk (igen, megkérdeztem, a tisztánlátás végett).
"reggelire fánkot rendelni 6-7 ezer forintért? Basszus. Hát süssetek együtt fánkot, töredékéből megvan és közös program a srácokkal, még tetszene is nekik vélhetően."
Sajnos az közel sem lett olyan, mint a Box Donut fánkjai. :(
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!