Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kérjek pénzt a gyerekek után,...

Kérjek pénzt a gyerekek után, vagy hagyjam?

Figyelt kérdés

5 éves ikrek, 7 éves kisfiú.

Az unokatestvéreim. Kisebb korukban is, igazából babakoruktól sokat vagyok velük, de ahogy nőnek, a velük járó kiadások is.

Hosszúhétvégén voltam velük moziba, utána mekizni is akartak. Mozi 20 ezer, McDonald's 8. Most hétvégén kimentünk a Tropicariumba, szintén 20 ezer.

De ha mondjuk játszóterezünk, akkor is kell nasi, álljunk meg fagyizni, vegyünk kürtőskalácsot, meglátnak valami mütyürt, nézzük meg, akkor jön az alkudozás, hogy vegyük meg stb. Tehát az olcsó programok sem túl olcsók velük. :D

Itt jön a lényeg:

Én még egyetemre járok, nem dolgozom, ezért is érek rá ennyit velük lenni. Havi pénzt kapok, ha elfogy, kapok még, de nyilván nem arra kapom, hogy eltapsoljam mások gyerekeire. Viszont a szüleik meg sosem ajánlják fel, hogy tessék, itt van 10-20.000 Ft, érezzétek jól magatokat. Pedig jár hozzájuk egy néni is vigyázni a gyerekekre, ott ezek még pluszban az óradíján felül fizetve vannak, tételesen (ami érthető is).

Szeretek a gyerekekkel lenni, szóval nem azt várom, hogy nekem is fizessék ki az időmet, csak mikor tudják, hogy lesz 1-1 program, akkor örülnék, ha nem nekem kéne állnom az egészet. Vagy nem jogos ez?

tegnapelőtt 23:25
 61/104 anonim ***** válasza:
79%

#59 olvastad a válaszokat és hogy mit írt a kérdező?

Ha olvastad volna, tudnád, hogy a kérdező nincs megkérve, hogy vigyázzon a gyerekekre, saját magától viszi programokra őket

tegnap 15:03
 62/104 anonim válasza:
88%
Röviden és tömören, a csekket mindig a meghívó félnek illik állni. Az a te hibád, hogy olyan költséges programokat szervezel, ami neked megterhelő anyagilag, tehát nem jogos a pénzkérés.
tegnap 15:39
 63/104 anonim ***** válasza:
8%
Én még felszámolnám az óradíjamat is amiért vigyáztam rájuk mondjuk 3-4000 /óra.
tegnap 17:23
 64/104 anonim ***** válasza:
68%

63

Tehát Juli, a gyerekeid nagynénje megjelenik nálad, hogy egy kis időt akar tölteni a 3 gyerekeddel, majd délután haza állít velük és közli, a mozi 20ezer volt, a Meki 8, az oradija 2000, így mivel 6 órát voltak együtt, légyszíves fizess mar 40ezret. Mindett úgy, hogy TE NEM KERTED, HOGY VIGYAZZON A GYEREKEKRE

tegnap 17:30
 65/104 anonim ***** válasza:
49%
Mi az hogy programoztatni? Milyen elkurt akcentus ez? Mi vagy te valami Bilgéc?
tegnap 21:02
 66/104 anonim ***** válasza:
35%

Nem olvasom végig a válaszokat, de a szülők szégyellhetik magukat, hogy nem adnak/ajánlanak fel pénzt a kiadásokra, akár úgy, hogy adnak előre egy összeget a program előtt, akár úgy, hogy utána megkérdezik, mennyibe fájt. Az még oké, hogy egy játszóterezés után veszel nekik egy fagyit vagy péksütit (bár a mai árak mellett 3 gyerekre már az sem pár száz forint), de egy mozi + meki az azért elég komoly tétel. Ráadásul úgy, hogy egyetemre jársz, és ingyen bébiszitterkedsz is nekik!

Nyugodtan mondd meg nekik, hogy ne haragudjatok, de a srácok most már nagyok, egy sima játszóterezés is 5-6000 forint, ha meg moziba megyünk az 15 alsó hangon, és hogy sajnos neked ez már anyagilag nem fér bele (nyugodtan megmondhatod, hogy a szüleidtől kapsz költőpénzt, nincs saját bevételed, hiszen tanulsz, ezért is érsz rá, és az egy fix összeg, szóval a saját kiadásaidra nem jut így). Ha nekiállnak akadékoskodni, hogy eddig nem kellett, akkor meg lehet mondani, hogy eddig kicsik voltak, beérték egy-egy csokival és játszótérrel, de most már program kell és meki és mütyür, ez már nem fér bele. De ha úgy jobb nekik fizessenek szitter óradíjat + hozol blokkot minden kiadásról! :D

Nekem unokahúgaim vannak, öcsém és sógornőm oldaláról is, akikkel rendszeresen megyünk ide-oda, és tesómék is, sógornőmék is MINDIG akarnak adni költőpénzt vagy utána mondják, hogy írjuk meg, mennyi volt a költség és átutalják, akkor is, ha csak elkísér a kiscsaj piacra és veszek neki egy péksütit és akkor is ha elviszem őket karácsonyi nézelődésre, utána kajálni, a nagyokat Starbucksba stb. Soha nem kérünk pénzt tőlük, mert mi anyagilag nagyon jól állunk, ezt ők is tudják, ennek ellenére ugyanúgy mindig megkérdezik, mert így korrekt.

ma 11:28
 67/104 anonim ***** válasza:
100%

66os vagyok: Közben olvasom, hogy te viszed önként a gyerekeket a programokra és te találod ki, hova menjetek vagy kérdezed meg őket. Akkor gondold át, a két verziót a jövőre nézve:

a) ingyenes vagy majdnem ingyenes programokra viszed csak őket, max. egy-egy fagyi fér bele,

b) előre megmondod a szülőknek, hogy a hétvégén szívesen elvinnéd a gyerekeket moziba, strandra, cirkuszba stb., mert szeretnének menni és utána mekibe, de ez neked már anyagilag nem fér bele, legyenek szívesek adjanak költőpénzt.

Erre ők mondhatják, hogy kakukk, vidd őket ingyenes programra vagy ne vidd őket sehová és persze lehet, hogy nekiállnak hőbörögni, hogy eddig tudtad vinni őket ingyen, most mi az, hogy nekiállsz pénzt kérni.

ma 11:33
 68/104 anonim ***** válasza:
80%

#66, pedig jobban tetted volna, ha végigolvasod a válaszokat, mert akkor megtudhattad volna, hogy a kérdező nem a szülők kérésére viszi ide-oda a gyerekeket és nem a szülők kérésére költ rájuk. Sőt, ennek az ellenkezője történik.

Mégiscsak érdemes tájékozódni, mielőtt véleményezel valamit, nem igaz?

ma 11:34
 69/104 anonim ***** válasza:
100%
Ezért utálom, amikor a kérdező baxik leírni minden fontos részletet a kérdésben, és végig kéne olvasnom 60 választ, mert különben én vagyok az izé. :-P 66-os
ma 11:38
 70/104 anonim ***** válasza:
76%

Én még egyetemre járok, nem dolgozom, ezért is érek rá ennyit velük lenni. Havi pénzt kapok, ha elfogy, kapok még, de nyilván nem arra kapom, hogy eltapsoljam mások gyerekeire

Szeretem a gyerekeket, örömet akarok nekik szerezni, a szülőknek nem szólok, hogy teher, de azért nekem áll feljebb, hogy mások gyerekeire kell költenem a pénzt.

Inkább ne vidd őket sehova, ne is vigyázz rájuk(ugyebár nincs is rá szükség, hiszen van babysitteruk)

ma 12:09

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!