Kérjek pénzt a gyerekek után, vagy hagyjam?
5 éves ikrek, 7 éves kisfiú.
Az unokatestvéreim. Kisebb korukban is, igazából babakoruktól sokat vagyok velük, de ahogy nőnek, a velük járó kiadások is.
Hosszúhétvégén voltam velük moziba, utána mekizni is akartak. Mozi 20 ezer, McDonald's 8. Most hétvégén kimentünk a Tropicariumba, szintén 20 ezer.
De ha mondjuk játszóterezünk, akkor is kell nasi, álljunk meg fagyizni, vegyünk kürtőskalácsot, meglátnak valami mütyürt, nézzük meg, akkor jön az alkudozás, hogy vegyük meg stb. Tehát az olcsó programok sem túl olcsók velük. :D
Itt jön a lényeg:
Én még egyetemre járok, nem dolgozom, ezért is érek rá ennyit velük lenni. Havi pénzt kapok, ha elfogy, kapok még, de nyilván nem arra kapom, hogy eltapsoljam mások gyerekeire. Viszont a szüleik meg sosem ajánlják fel, hogy tessék, itt van 10-20.000 Ft, érezzétek jól magatokat. Pedig jár hozzájuk egy néni is vigyázni a gyerekekre, ott ezek még pluszban az óradíján felül fizetve vannak, tételesen (ami érthető is).
Szeretek a gyerekekkel lenni, szóval nem azt várom, hogy nekem is fizessék ki az időmet, csak mikor tudják, hogy lesz 1-1 program, akkor örülnék, ha nem nekem kéne állnom az egészet. Vagy nem jogos ez?
Fura, hogy miután mondod a szülőknek hogy voltatok moziban meg mekiben, nem jut eszükbe rakerdezni, hogy mennyibe került, mert odaadnák..
Így kérdezz rá, hogy viheted e őket fizetős helyre, mert akkor kéne rá egy kis pénz, ha nem, akkor mentek sétálni az erdőbe.
Figyelj ha magadrol viszed őket akkor nem hiszem hogy a szülőknek fizetni kéne ezeket a drága programokat.
Szerintem nem is gondolják hogy ez gond, mivel viszed őket, önként és mosolyogva.
Szólni kell, ha mennétek valahová, egyáltalán nem ciki. Gondolom, nem ismerik a szülők az anyagi helyzeted... vagy igen? És bizony lehet, hogy nekik sem férne bele és nemet mondanak majd, hogy akkor ne vidd őket, hanem menjetek kirándulni, biciklizni, játszótérre. Sajnos egy átlagos magyar családnak, ha néha bele is fér még, de nem megy minden hétvégén belépőjegyes programokra meg étterembe, cukrászdába három gyerekkel. És normálisan meg nem csak anyagi okok miatt nem vesz meg bármi nasit, amit épp a gyerek megkíván.
Ismerem, megértem, hogy egy gyereket könnyebb jókedvűen és konfliktusmentesen tartani úgy, hogy nem te találod ki, mit játszatok, hanem befizeted őket valamire, ami magától szórakoztatja őket, de ezekbe bele kell állni. És hidd el, nem fognak kevésbé szeretni attól, ha épp nem telik 3 kürtőskalácsra meg 652. nagyon fontos matricacsomagra. Ezek nélkül az ajándékok nélkül is lehet nagyon jó a délutánotok meg a kapcsolat, és jobb emberek is lesznek, ha nem kaphatnak meg mindent hisztivel és alkudozással.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!