Kérjek pénzt a gyerekek után, vagy hagyjam?
5 éves ikrek, 7 éves kisfiú.
Az unokatestvéreim. Kisebb korukban is, igazából babakoruktól sokat vagyok velük, de ahogy nőnek, a velük járó kiadások is.
Hosszúhétvégén voltam velük moziba, utána mekizni is akartak. Mozi 20 ezer, McDonald's 8. Most hétvégén kimentünk a Tropicariumba, szintén 20 ezer.
De ha mondjuk játszóterezünk, akkor is kell nasi, álljunk meg fagyizni, vegyünk kürtőskalácsot, meglátnak valami mütyürt, nézzük meg, akkor jön az alkudozás, hogy vegyük meg stb. Tehát az olcsó programok sem túl olcsók velük. :D
Itt jön a lényeg:
Én még egyetemre járok, nem dolgozom, ezért is érek rá ennyit velük lenni. Havi pénzt kapok, ha elfogy, kapok még, de nyilván nem arra kapom, hogy eltapsoljam mások gyerekeire. Viszont a szüleik meg sosem ajánlják fel, hogy tessék, itt van 10-20.000 Ft, érezzétek jól magatokat. Pedig jár hozzájuk egy néni is vigyázni a gyerekekre, ott ezek még pluszban az óradíján felül fizetve vannak, tételesen (ami érthető is).
Szeretek a gyerekekkel lenni, szóval nem azt várom, hogy nekem is fizessék ki az időmet, csak mikor tudják, hogy lesz 1-1 program, akkor örülnék, ha nem nekem kéne állnom az egészet. Vagy nem jogos ez?
Figyu, ha önkétn találod ki aprogramokat, akkor nem értem, mi a problémád. Nem kell őket fizetős helyre vinni, vagy előtte szóólni és megbeszélni a szülőkkel, hogy a kölykök ide akarnak menni, te szívesen elviszed őket, de ennyibe fog kerülni, vállalják-e. Azért azt kötve hiszem, hogy heti szinten ők maguk is 20-30 ezreket elszórnának egy-egy napos/félnapos szórakozásra, belépőkkel, mekivel.
Azt sem értem, hogy egy sima játszóterezéshez miért tartozik automatikusan valami drága nasi (fagyi, kürtőskalács...kisírt mütyűr?! ). May viszel magaddal egy zacskó kekszet, meg vizet, aztán ha valaki éhen akar halni azalatt a pár óra alatt, nem fog, mire hazaértek. Miért kell mindig tömni magukat valami édességgel? Tanulj meg nemet mondani, mert annak, hogy állandóan jófejkedsz, meg te vagy a non-stop mikulás, ára van, amit nem tudsz finanszírozni, a szülők meg hülyék lennének....Szerinted ők mindig tejben-vajban fürösztik őket?
Igen.
Konkrétan milliomosok a szüleik. Ők is rengeteg helyre viszik őket, de pl. a nénit is viszik magukkal nyaralni, utazni, ha mennek a gyerekekkel együtt. Szóval +1 fő útját fizetik, és ott is kapja ugyanúgy a fizetést. Szóval ők is költenek rájuk, bőven.
De a pénzhez furán állnak, vagy én nem tudom.
Például volt egy rokonunk születésnapja, a gyerekei (18-20 évesek) szervezték meg a bulit, rendeltek svédasztalt, mindent. Mondták, hogy adhatnánk közös ajándékot, anyukám beszélt velük, hogy akkor legyen az, ahány fővel megyünk, annyiszor 20.000 Ft, így a fogyasztásunkat is fedezzük valamennyire. Hááát, szerintük elég, ha csak családonként adunk 20 ezret, tehát mi is annyit, ők is. Utána kiderült, náluk lesz akkor külföldről egy baráti pár, hozzák őket is. Anyának mikor mondtam, kérdezte tőlem, hogy akkor lényegében ők heten odajönnek és adnak 20.000 Ft-ot az egész buliba?
Szóval van pénzük, ez tény (a férj nagyszülei a rendszerváltás nyertesei voltak, rengeteg földjük van, unokatesóm 5 lakást örökölt nemrég az apukája után, mind ki van adva).
A programokról is tudnak.
Az tény, hogy én sem az "átlag csóró egyetemista" életet élem, de tudják, hogy nem dolgozom.
Ez kb. ugyanaz a szituáció (lenne), mint amikor a nagyszülők megjelennek, hogy vinnék el hétvégére az unokákat. Hát vigyék. Szuper program a mamával palacsintát sütni, a papával meg tologatni a fűnyírót.
De nem; vasárnap este beállítanak, hogy itt a számla egy Mekiről, egy moziról, volt 8 fagyi, 3 kürtőskalács, 12 üdítő, meg vettünk pár kisautót is, mert "a gyerek alkudozott".
Nem, nem a gyerek diktál és nem is az, aki - előzetes egyeztetés nélkül -"én csak jófej akartam lenni", más farkával próbálja verni a csalánt.
#24 de nem érted a lényeget?
Hiába milliomosok, AZT HISZIK jofejsegbol viszed őket.
Attól hogy milliomosok meg nem látnak a fejedbe.
Nem, a nagyszülöknek sincs pénzük legtöbbször. Lehet, hogy te több apanázst kapsz a szüleidtől, mint nekik a nyugdíjuk.
És a példa - amit írtam - arról szólt, hogy nem visszük programokra (és etetünk/vásárolunk/költünk) előre egyeztetés nélkül. Vagy ha igen, akkor az a mi sarunk. Sorry.
Úgy tűnik - ha ők milliomosok -, te velük szeretnél jófejkedésben, költésben, rongyrázásban versenyre kelni.
A jelek szerint ez nem fog menni. Legalábbis egyelőre :)
Tudnak a programokról a szülők mindig.
Van, hogy a gyerekek találják ki, hová menjünk, van, hogy én. Változó. De szeretek velük lenni, nekem ez nem nyűg, nem fáradtság.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!