Kérjek pénzt a gyerekek után, vagy hagyjam?
5 éves ikrek, 7 éves kisfiú.
Az unokatestvéreim. Kisebb korukban is, igazából babakoruktól sokat vagyok velük, de ahogy nőnek, a velük járó kiadások is.
Hosszúhétvégén voltam velük moziba, utána mekizni is akartak. Mozi 20 ezer, McDonald's 8. Most hétvégén kimentünk a Tropicariumba, szintén 20 ezer.
De ha mondjuk játszóterezünk, akkor is kell nasi, álljunk meg fagyizni, vegyünk kürtőskalácsot, meglátnak valami mütyürt, nézzük meg, akkor jön az alkudozás, hogy vegyük meg stb. Tehát az olcsó programok sem túl olcsók velük. :D
Itt jön a lényeg:
Én még egyetemre járok, nem dolgozom, ezért is érek rá ennyit velük lenni. Havi pénzt kapok, ha elfogy, kapok még, de nyilván nem arra kapom, hogy eltapsoljam mások gyerekeire. Viszont a szüleik meg sosem ajánlják fel, hogy tessék, itt van 10-20.000 Ft, érezzétek jól magatokat. Pedig jár hozzájuk egy néni is vigyázni a gyerekekre, ott ezek még pluszban az óradíján felül fizetve vannak, tételesen (ami érthető is).
Szeretek a gyerekekkel lenni, szóval nem azt várom, hogy nekem is fizessék ki az időmet, csak mikor tudják, hogy lesz 1-1 program, akkor örülnék, ha nem nekem kéne állnom az egészet. Vagy nem jogos ez?
Ez pofátlanság, hogy te találod ki a programot, te akarsz menni, de velük kifizettetnéd.
Akkor vidd mas gyerekét magad által kitalált programra, ha telik rá.
Nem olvastam el a válaszokat, szóval, bocs ha már kérdezték:
Ezeket a programokat te találod ki, vagy a szülők mondják, hogy ezek legyenek? Ha ők akarják, hogy ilyen helyekre vidd őket akkor persze, kérje. Ha viszont te döntöd el akkor a te választásod, hogy ilyen helyekre viszed őket, ilyenkor ne kérj. Legalábbis nekem eszembe sem jut olyanért pénz kérni amit én szervezek, hogy hova viszem az unokahúgomat.
Hidd el, nem a kikapcsolódás tetőfoka 3 gyerekkel végigjárni a Tropicariumot, utána nyugiban megebédeltetni őket valahol úgy, hogy senki ne boruljon ki... :D
Szeretem őket nagyon, 0 napos koruktól az életük része vagyok, bármikor vigyázok rájuk szívesen, de nem kell abban a hitben lenni, hogy ne lenne jobb dolgom, felnőtt társaságban.
Azért viszem őket bárhová, mert élvezik és jó látni az örömüket. Nem a magam szórakoztatása miatt.
Le merem fogadni, hogy kamukérdés.
Egyrészt, mert olvastam már itt tök ugyanezt a kérdést, másrészt mert nem lehet valaki ilyen fogyatékos, hogy ha 5en leírják neki, hogy akkor ne fizetős programra vigye őket, csak tovább is mondja, mint aki nem értette meg.
Akkor a legközelebbi program otthon társasjáték egy kis nasival.
Ha tényleg olyan nagyon jó a kapcsolat, akkor a gyerekek jól fognak szórakozni mert veled lehetnek. Ha nem jó nekik, hanem mennének, nyávognak akkor valós hogy csak azt látják benned hogy ide viszed őket és oda, ezt veszel nekik meg azt. Tárgyilagos a szeretük feléd, nem őszinte.
Van pár tisztázandó kérdés:
1. Ők kérnek meg, hogy vigyázz rájuk, vagy te ajánlkozol?
2. Ki találja ki ezeket a programokat, illetve a szülő leokézza-e.
Én úgy gondolom, hogy ha te vagy az ötletgazda, akkor vagy te mondod azt, hogy meghívom őket vagy még mielőtt a gyerekekkel bármit megbeszélnél leülsz a szülővel és megmondod, hogy el szeretnénk meg ide meg ide, ez kb ennyibe fog kerülni. Belefér nektek vagy nem?
Ha ő kér meg, hogy vigyázz a gyerekre, akkor alapvetően nullköltséges programot kell tervezni (nekem is van 2 hasonlókorú gyerekem, ha megyünk valahova viszünk otthonról kekszet, italt, esetleg ha nagy program, akkor komolyabb kaját, a felmerülő dolgokra lehet nemet mondani). Vagy a szülővel közösen egyeztetve.
Szülőként, ha más vigyáz a gyerekemre én mindig igyekszem adni neki pénzt a programokra. De ha beállítana este, hogy 20 ezer Ft-t elköltöttem a gyerekre, add meg, akkor furán néznék. Azért mert lehet adott helyzetben magamtól én se költöttem volna ennyit.
Az nem számít, hogy a gyerekek mondják. Az számít, hogy a szülők mit szólnak hozzá. Mert lehet arról is azt gondolják a szülők, hogy te találtad ki, amit a gyerekek akartak. Ha 200 ezres kisautót akarnak, azt is megveszed nekik. De azt se értem miből van pénzed? Mert
azt írod havonta kapsz pénzt, de kitől? A szüleidtől? Vagy a gyerekek szüleitől? Bár azt is írod, hogy: "Szeretek a gyerekekkel lenni, szóval nem azt várom, hogy nekem is fizessék ki az időmet" Mert ha nem fizetnek neked semennyit, azon sokat spórolnak, mert addig se kell a gyerekvigyázó nénikek fizetni, és plussz kapnak ilyen olyan programokat, kaját, és ezt+azt. Ha milliomosok a szülők és rá is bólintanak ezekre a programokra, akkor a legkevesebb az lenne, ha kifizetik a költségeidet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!