Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kérjek pénzt a gyerekek után,...

Kérjek pénzt a gyerekek után, vagy hagyjam?

Figyelt kérdés

5 éves ikrek, 7 éves kisfiú.

Az unokatestvéreim. Kisebb korukban is, igazából babakoruktól sokat vagyok velük, de ahogy nőnek, a velük járó kiadások is.

Hosszúhétvégén voltam velük moziba, utána mekizni is akartak. Mozi 20 ezer, McDonald's 8. Most hétvégén kimentünk a Tropicariumba, szintén 20 ezer.

De ha mondjuk játszóterezünk, akkor is kell nasi, álljunk meg fagyizni, vegyünk kürtőskalácsot, meglátnak valami mütyürt, nézzük meg, akkor jön az alkudozás, hogy vegyük meg stb. Tehát az olcsó programok sem túl olcsók velük. :D

Itt jön a lényeg:

Én még egyetemre járok, nem dolgozom, ezért is érek rá ennyit velük lenni. Havi pénzt kapok, ha elfogy, kapok még, de nyilván nem arra kapom, hogy eltapsoljam mások gyerekeire. Viszont a szüleik meg sosem ajánlják fel, hogy tessék, itt van 10-20.000 Ft, érezzétek jól magatokat. Pedig jár hozzájuk egy néni is vigyázni a gyerekekre, ott ezek még pluszban az óradíján felül fizetve vannak, tételesen (ami érthető is).

Szeretek a gyerekekkel lenni, szóval nem azt várom, hogy nekem is fizessék ki az időmet, csak mikor tudják, hogy lesz 1-1 program, akkor örülnék, ha nem nekem kéne állnom az egészet. Vagy nem jogos ez?

nov. 12. 23:25
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 91/112 anonim ***** válasza:
92%

KÉrdező, teljes kiőrlésű kenyérből, igazi vajjal és zöldségekkel teljesen rendben lévő reggeli. Felvágottat is lehet adni mellé.

De neked hiába magyarázzuk, mert nekem úgy tűnik, hogy itt te akarsz lenni a gyerekek tündérkeresztanyja, aki mindent megvesz, aki mindenhová elviszi őket, és aki szórja mások pénzét, ugyebár.

Tök fölösleges neked bármit is mondani, úgyis csak a magadét fújod.

Box Donut reggelire, az 5 éveseknek, több ezerért.... tudod, ezt nem a gyerekek találták ki maguktól, ez a te sznobságod. Jó úton haladsz, el fogják tanulni ezt tőled, aztán később már nem csak a Box Donutos fánkért fognak hisztizni, hanem sokkal drágább és hasonlóan felesleges dolgokért. Persze ez neked nem gond, mert ugyebár nem a te gyerekeid, te csak az aknamunkát végzed.

nov. 14. 13:45
 92/112 A kérdező kommentje:
De, ők találták ki, mert otthonra is szoktak rendelni hétvégente. Más egyéb, amin tudtok hisztizni? :)
nov. 14. 13:48
 93/112 anonim ***** válasza:
92%
88: De egy reggelihez az alapanyagot meg lehet venni pl. előző nap is. A másik meg az, amennyiben valaki nem az erdőben él, eldugott helyen, akkor van sétatávolságra pékség, bolt, szóval, felesleges a kocsi egy rövid boltozáshoz. Egy ovis gyerek már sokat tud sétálni, nem beszélve a sulisról. Ahogy öltözni is tudnak egyedül (legalábbis kor alapján kéne), szóval, nem értem a fél órás készülődést… Nem vagyok amúgy cukorellenes anyuka, bár fánkot sose adtam reggelire, de nem erről van szó. Úgy adod elő, mintha ezek létszükségletek lennének, ha enni/programozni akar az ember, akkor muszáj mindig kiszórni sok-sok ezer forintot. És még ezzel se lenne baj, aki milliomos, telik neki rá, felőlem nyugodtan egyen minden nap steaket, járjon luxusétterembe, mit tudom én, de neked nem telik, és mégis ezt a színvonalat akarod hozni.
nov. 14. 14:06
 94/112 anonim ***** válasza:
92%

Remélem elteszed a számlát majd, és elszámolsz a pénzzel

Nehogy most pont az legyen, hogy jaaaaj a gyerekek nem akartak sehova menni, a pénz meg nálad felejtodik 🤣

nov. 14. 14:08
 95/112 anonim ***** válasza:
72%
Azért egy fánkban ezerszer több cukor és zsír van, mint egy vajas kenyérben. Meg ki írta, hogy üres vajas kenyeret kellene adni? A mieink pl. sokféle melegszendvicset, rántottát, joghurtokat szoktak reggelizni, néha turmixot. És előző nap, napokban vásárolunk, nem amikor már éhesek. És akkor tudják is, hogy abból lehet válogatni, ami otthon van. Azért ekkora gyerekeknek már tényleg el lehet magyarázni, hogy édesség majd mondjuk ebéd után.
nov. 14. 14:10
 96/112 A kérdező kommentje:

Engedjétek már el ezt a fánk-témát, kit érdekel?:D

Ne feszüljetek rá ennyire mindenre, jobb lesz az életetek.

nov. 14. 14:15
 97/112 anonim ***** válasza:
47%
Neked is jobb lenne, ha nem a gyerekeken keresztül próbálnád meg a "gazdag vagyok, megengedhetem magamnak" feelinget elérni. De iparkodjál csak. 15 év múlva hátha megkapod a megunt ruháikat.
nov. 14. 14:23
 98/112 A kérdező kommentje:

Befejezted a felesleges konteók gyártását?

Hidd el, nem kell semmit elérnem rajtuk keresztül és leírtam már, hogy nem a rendelt fánknál, vagy a Tropicariumnál kezdődik a gazdagság.

nov. 14. 14:26
 99/112 anonim ***** válasza:
Nem a fánk a téma lényege, hanem hogy a gyerekek (és felnőttek) persze, hogy a színes, zacskós és nagyrészt egészségtelen ételeket és italokat szeretik, amik irdatlan sósak vagy cukrosak. A gyártók azért találják ki az egészet, hogy eladják, és nem azért cukiiii a csomagolás meg a marketing, mert emberbarát jófejek. Ha tényleg szereted ezeket a gyerekeket, akkor elgondolkodsz ezen és nem támadásnak, hanem jószándékú tanácsnak veszed.
nov. 14. 14:31
 100/112 A kérdező kommentje:
Jó jó, már főzöm is nekik a tojást, szióka.
nov. 14. 14:35
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!