Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen családon belüli feszült...

Milyen családon belüli feszültsèggel kell szembenèzned?

Figyelt kérdés

Hála az ègnek mi fizikálisan elèg messze kerültünk a család egy rèszètől, így csak telefonon kapnak el minket ezek a hírek.

A fèrjemnek van egy fèltesója (legyen a neve Ildi), akinek szintèn van egy fèltesója (legyen a neve Jani). Avagy a fèrjemnek semmilyen vèrszerinti kötődèse nincs a fèltesójának (Ildi) a fèltesójához (Jani).

Törtènt egy haláleset a családban, ès ennek kapcsán felhívta Jani a fèrjemet, hogy rèszvètet nyilvánítson. Aztán elkezdett mesèlni Ildiről... Hogy tartozik neki X forinttal és várja, hogy mikor fogja neki megadni. Mesèlt arról Jani, hogy milyen megbízhatatlan Ildi, csak a hasznot lesi, hazudik, rágalmaz.

Amikor Ildivel beszèltünk, ő hasonló módon nyilatkozott Janiról.

Megbeszèltük fèrjemmel, hogy ki akarunk maradni ebből, ès ha megint valamelyikük felemlegeti a másikat, szèpen kifejezzük, hogy nem szeretnènk az ő konfliktusukban rèszt venni. Nekünk se egyikükkel se másikukkal nincs semmi bajunk, de nem szeretnènk állást foglalni, mert olyan szituáció áll fent, hogy nem tudjuk, ki mond igazat. Felènk nem bizonyították eddig, hogy bármelyikük is megbízhatatlan vagy hazug lenne.

Nálatok volt hasonló szituáció? Ha igen, elmesèled? Sikerült megoldani? Hogyan lehet ezt a szituációt szèpen sèrtődès nèlkül "megúszni"?

ma 14:53
 1/6 anonim ***** válasza:
87%

A férjem testvére teljesen kihasználja a szüleiket. Becsúszott gyerekeik vannak, akikkel nem akarnak foglalkoznk, ezért kvazi a nagyszülőkkel neveltetik őket, mindenfelel lelki terrort, zsarolást alkalmazva, ha nem vigyáznak mindennap-kétnapont a gyerekekre.

Egy ideig nekünk panaszkodtak a nagyszülők, megmondtuk többször, hogy álljanam már a sarkukra, nem teszik. Megmondtuk, hogy akkor ne nekünk mondják, nem érdekel.

ma 14:58
 2/6 BeefEater ***** válasza:
89%
Szüleim Fideszesek. Még mindig.
ma 15:26
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Alkoholisták a szüleim 🤷🏻‍♀️
ma 15:55
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Hat mondjuk en nem ertem, ferjednek mi koze a feltestvere feltestverehez. Kozos pont “Ildi”, hiszen mindkettotok testvere a ket oldalrol, de ennyi. Ferjed mondja meg “Janinak” hogy ne neked szidja a tesotokat, hanem mivel felnott ember, rendezze le vele. Neki nincs koze az o konfliktusukhoz.
ma 16:15
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Anyám velem akarná felújíttatni a házát amit fél éve vett. Mindenre sajnálja a pénzt, de mindent is akar; alap nélküli megsüllyed parasztház, betonozzunk alá. Szakember 3m ft ajánlatot adott neki. Reakció; majd én meg a párom kiássuk és lebetonozzuk neki. 30 évesen már le vagyok százalékolva, komoly szívbetegségeim vannak de majd kiásom neki a qva házát..a saj kertembe 5 perc gazolás után kifekszek..

Ablak csere, tető csere, mi egyebek. Mindet most télen, azonnal, és persze ingyen. Természetesen nem lesz rám íratva, a testvérem örököl majd aki feléje se néz. (Van pár millió tartozása anyámnak, így én a hagyatékit elutasítom majd) Nem érti hogy nem akarjuk megcsinálni neki. A saját házunkat akarjuk csinálni a párommal. Csinálja neki a kisfia.

Az előző házába megcsinálta a párom az ablakokat, tetőt, én fizettem az alapanyagot, segédmunkást.

ma 17:33
 6/6 anonim ***** válasza:
Kimondottan nem mondanám konfliktusnak, de anya nagyon erőltetné, hogy tartsam az ő roknaival a kapcsolatot (nagynénik, nagybácsik, unokatesók). Ezzel csak az a gond, hogy kb semennyire nem kíváncsiak rám. Ha évente egyszer jönnek, azt is csak anyám miatt. Nekem egy pohár vizet nem adott soha egyik sem. Holott én próbálkoztam régebben a kapcsolattartással. Ők arra nem képesek, hogy szüli, vagy névnapomon írjanak egy sort.... Megmondtam anyának nekik csak ő számít, ha ő nem lesz úgyse keresnek. Akkor én most miért jópofizzak velük??? Ebből szoktak kisebb nézeteltéréseink lenni anyával.
ma 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!