Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kérjek pénzt a gyerekek után,...

Kérjek pénzt a gyerekek után, vagy hagyjam?

Figyelt kérdés

5 éves ikrek, 7 éves kisfiú.

Az unokatestvéreim. Kisebb korukban is, igazából babakoruktól sokat vagyok velük, de ahogy nőnek, a velük járó kiadások is.

Hosszúhétvégén voltam velük moziba, utána mekizni is akartak. Mozi 20 ezer, McDonald's 8. Most hétvégén kimentünk a Tropicariumba, szintén 20 ezer.

De ha mondjuk játszóterezünk, akkor is kell nasi, álljunk meg fagyizni, vegyünk kürtőskalácsot, meglátnak valami mütyürt, nézzük meg, akkor jön az alkudozás, hogy vegyük meg stb. Tehát az olcsó programok sem túl olcsók velük. :D

Itt jön a lényeg:

Én még egyetemre járok, nem dolgozom, ezért is érek rá ennyit velük lenni. Havi pénzt kapok, ha elfogy, kapok még, de nyilván nem arra kapom, hogy eltapsoljam mások gyerekeire. Viszont a szüleik meg sosem ajánlják fel, hogy tessék, itt van 10-20.000 Ft, érezzétek jól magatokat. Pedig jár hozzájuk egy néni is vigyázni a gyerekekre, ott ezek még pluszban az óradíján felül fizetve vannak, tételesen (ami érthető is).

Szeretek a gyerekekkel lenni, szóval nem azt várom, hogy nekem is fizessék ki az időmet, csak mikor tudják, hogy lesz 1-1 program, akkor örülnék, ha nem nekem kéne állnom az egészet. Vagy nem jogos ez?

nov. 12. 23:25
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 101/112 anonim ***** válasza:
94%

#77 Kérdező!

Van gyerekem és a családban is több gyerek van, de normálisan vannak nevelve, nincsenek elkapatva.

Képzeld csak el: rakott krumpli az ebéd, a Klári közli, hogy ő pizzát kér, a Pisti mákos tésztát, a Balázs pedig rántott húst. Majd neki állok három fogást készíteni mi?😃 Addig ne is válalj gyereket, amíg nem vagy következetes és amíg te vagy a csicska a történetben.

nov. 14. 17:21
 102/112 A kérdező kommentje:
Ha én főzök, akkor egyfélét esznek, vagy max. még választhatnak sajtos tésztát, müzlit. De ha elmegyünk valahová, hadd egye már mindenki, amit szeret. :)
nov. 14. 17:24
 103/112 anonim ***** válasza:
91%
Akkor ne tessék nyafogni, hanem nyisd ki a pénztárcádat. 😉
nov. 14. 17:56
 104/112 A kérdező kommentje:
Senki nem nyafog, mint írtam, meg lett beszélve minden.
nov. 14. 17:57
 105/112 anonim ***** válasza:
10%

Álljatok már le. Miért megy még a cseszegetés? A Kérdező leírta már hogy tisztázta a helyzetet a szülőkkel. A kérdése tárgytalan már, az ügy le lett zárva.

Ti mégsem hagyjátok hogy itt is véget érjen. Vérszemet kaptatok?

Mi lenne ha nem egy egyetemista diáklányon, aki alkalomadtán időt tölt a gyerek rokonaival élnétek ki magatok, hanem otthon tennétek rendbe a dolgaitok? Talán akkor nem lenne kényszeretek hogy így viselkedjetek egy lezárt ügyet illetően.

nov. 14. 18:09
 106/112 A kérdező kommentje:

"Kislány, először is a kemény ~20 éveddel, az iskolapadból neked pontosan nulla beleszólásod van bármiféle gyereknevelésbe, pláne életvezetési tanácsokat osztogatni nincs alapod ezzel kapcsolatban."

Akkor miért sírtok oldalakon át, hogy mit adok nekik reggelire? :)

"Másodszorra esetleg elhúzhatnál diákmunkázni és a saját pénzedből zabáltatni a kölyköket a fenszike fánkocskával, nem pedig a szüleid pénztárcájával jótékonykodsz, mert hàt te annnyira szereted látni a gyerekek örömét. Ja, máséval a csalánt könnyű ám."

Szerintem nem osztottunk neked lapot, így semmi közöd ahhoz, családon belül, a szüleimmel hogyan kezeljük a pénzügyeket, támogatnak-e anyagilag, vagy sem. Menj szépen, sétálj egy nagyot és megnyugszol.

nov. 14. 18:17
 107/112 anonim ***** válasza:
94%

Amúgy nem nagyon van közünk ahhoz hogy a kérdező mivel tömi a gyerekeket, meg hogy őszinte legyek én le is szarom magasról.

De ettől függetlenül maga a szituáció hogy ő kitalalja hogy ilyen olyan programot meg zabalast akar a gyerekekkel mert jó látni az örömüket és aztán ezt kifizetteti a szülőkkel.. Az kva gáz. És tökre nem releváns hogy a szülőknek telik e rá vagy nem, mert nincs joga mások zsebében turkálni és mások pénzét beosztani.

Ha programozni akar akkor azt tegye saját pénzből. Ha ez anyagilag teher akkor találjon ki olcsóbb vagy ingyenes programot.

Ez amit csinált igenis kihisztizés volt. Nagyon gáz.

nov. 15. 11:37
 108/112 A kérdező kommentje:
Mi enni szoktunk, nem zabálni, innentől pedig gondolom, milyen életed lehet. Szóval, ha nem haragszol, a te véleményed egyáltalán nem érdekel.
nov. 15. 19:56
 109/112 anonim ***** válasza:
A Kérdező ledumálta a karácsonyi vásárt ez igaz, de ahhoz már nem volt elég vér a micsodájában, hogy ne csak erre az egy alkalomra vonatkozzon a költségtérítés. Mondjuk ezt a szülők találták ki, így nyilván érthető, hogy nekik kell állni. A Kérdező viszont általánosságban panaszkodott, hogy minden ilyen kiruccanás neki anyagi terhet jelent. Erről már ő tehet, és nem is lenne jogos az elvárás, de a probléma nem oldódik meg. A Kérdező szépen a szőnyeg alá söpörte a 💩&t.
nov. 15. 23:54
 110/112 anonim ***** válasza:
Teljes mértékben jogos , adós fizess!
nov. 16. 09:43
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!