Hogy kezeljem a családi találkozót, úgy hogy az ex is őt van?
Egy éve vagyunk együtt a párommal akinek van 2 gyereke.
Olyan a kapcsolat amilyen igazából nem ez a gond
Hanem a párom családja bármilyen összejövetel van hívják az exét is.
Most is lesz a párom apukájának a 60. születésnapja nagy buli lesz. És az ex is jön.
Őszintén bevallom, nagyon zavar. Főleg, hogy tudom, hogy engem nem bírnak. Mármint nem bunkó senki se, de az exxel kifejezetten másképp bánnak.
Nem tudom, hogy kezeljem. A páromat is zavarja, próbált beszélni a szüleivel, de nem jutott semmire. A szülei szerint nincs ebben semmi kivetnivaló, hogy ezeken az eseményeken ott van.
103.
"Simán el tudom képzelni ha az exnek lesz új párja ő is ott lesz ezeken a családi bulikon."
Hallod, nem elbagatellizálva a helyzeted komolyságát, én azt mondom, akkor menjen ez a belterjes kommuna szobára.
Már most a szülinapon az exapós, exanyós, ex, nővér, kutya, tyúk, hal, ha meg lesz új kan, akkor még izgalmasabb lesz ez a beteg felállás.
Eszem megáll komolyan.
Eloljaroban: masodik feleseg vagyok. Ferjemnek van egy 9 eves fia, mi 4,5 eve vagyunk egyutt, masfel eve hazasok es masfel honapos a kisbabank.
Nalunk is hasonlo a helyzet, a sogornommel imadjak egymast a ferjem exfelesege, velunk tobb mint egy eve nem beszel, a gyereknek o a keresztanyja. Sogorom tavaly meghivta az eskuvojere az exet es az uj parjat, ugy ultunk ott egy asztalnal mintha egy nagy boldog csalad lennenk. Anyosommal szinten joban vannak, aki az altalam szult unokarol nem erdeklodik, de az elsoszulottrol tud mindent. Egyedul aposom fogta fel (de o sem elsore), hogy a ferjemet ez zavarja. De ha a sogorom meg a csaladja ott vannak aposomeknal, odahivjak bandazni meg ebedelni az exfeleseget is. Szoval teljesen olyan, mintha o a csalad tagja lenne.
A ferjem a volt felesege csaladjaval nem ilyen. Ot nem hivjak, nem megy bajologni, nem tesz ugy, mintha meg mindig oda tartozna.
En, ha valnank, nem lennek ilyen. Nem tennek ugy, mintha kotodnek meg hozzajuk, visszautasitanam a meghivasukat, a gyerek persze mehetne, mert az unokajuk, de nem allitanek be az uj parommal (akinek meg aztan plane nincs koze hozzajuk) bazsalyogni.
Eleinte probaltam beilleszkedni, probaltam ugy viselkedni, hogy elfogadjanak, de rajottem, nem akarok versenyezni. O lett az elso feleseg, o szulte az elso unokat, felult a tronra, ott marad, az az o helye. Eltelt mar annyi ido, hogy ne erdekeljen. Egyebkent sem voltunk soha joban, sosem szerettuk egymast, ez nem is fog valtozni. A gyerekeink testverek, es ennyi.
En mar nem akarok a ferjem csaladjanak megfelelni, a ferjem engem szeret, nem hiaba hazasodtunk ossze es vallaltunk gyereket. O mar nem tartja csaladtagnak az exfeleseget.
Azert ha visszamehetnek az idoben, a ferjemnek is megmondanam, hogy lehetne egy kicsit hatarozottabb a csaladjaval, es az elejen leszogezni a dolgokat, es az asztalra csapni ezzel kapcsolatban, nem csak utolag csopogtetni a morzsakat. Tulajdonkeppen o is hozzajarult, hogy ez a helyzet igy kialakuljon.
Nem, nem normális dolog az ilyen szintű kapcsolattartás.
Hívják meg az exet temetesre, esküvőre, esetleg a gyerekek szülinapjára, de hogy minden egyszerű hetvegi családi ebédre, az nem normális.
És nem, az ex már nem a család része. A gyerekek a család része. Az ex az ex. Baromi nagy tiszteletlenség a nagyszülőktől a fiúk és az új pár felé is hogy ezt nem értik meg és nem tudnak határokat húzni.
Nem kellett volna nős pasira hajtani.
Ex hozzád képest egy úri hölgy, nyilván jobban kedvelik. Te csak egy betolakodó vagy, akit kénytelenek néha napján elviselni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!