Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ilyenkor nyáron a 30fokban...

Ilyenkor nyáron a 30fokban miben illik temetésre menni?

Figyelt kérdés

A férjem nagymamájának a temetése lesz

Nekem miben illik menni? Harisnyát kell e felvennem?

Egy fekete terdig érő ruha illetve lapos szandál jó lehet?

Anyósom szerint zárt cipő és harisnya kell.

Nincs sem zárt unneplos cipőm harisnyát pedig ebben a melegben nem igazán szeretnék felvenni.

júl. 22. 18:19
 41/99 anonim ***** válasza:
80%

39.: Valóban 2024 van. Azt látom, hogy alig vesz fel valaki elegáns ruhát. Semmi bajom a sportruházattal. De az, hogy ma az emberek nagy része non-stop abban flangál, nem tetszik. Fiataloknál előfordul, hogy nincs is elegánsabb ruhájuk, mert nem nevelték beléjük, hogy nem illik mindenhova sportruhában járni.

Nekem nem tetszenek a mai trendek. Ez a mindenki mindenhova sportcipőben és baseball-sapkában jár divat amúgy unalmas is, uniformizálja az embereket. Egyen-emberekké válnak tőle.

A csúcs az, hogy manapság az elegancia már-már az öregesség szinonimája. A fiatal nők vagy sportosan, vagy dögösen öltöznek. Pl. a hosszú szoknyáról azt hiszik, az olyan szektás viselet, jehovistáknak való, meg hasonlók.

júl. 22. 20:23
 42/99 anonim ***** válasza:
65%

Fekete legyen,ne feszüljön, ne látszon át, zárt legyen elől, semmi dekoltázs, váll, has, hát, comb ne látszódjon. A többi ízlés kérdése.

Cipő ugyanez, lábujjak bent maradnak.

júl. 22. 20:24
 43/99 anonim ***** válasza:
0%

"Pl. a hosszú szoknyáról azt hiszik, az olyan szektás viselet, jehovistáknak való, meg hasonlók."

ez nem hit kérdése, leginkább ők járnak hosszú szoknyában.

júl. 22. 20:26
 44/99 anonim ***** válasza:
91%

43.: Én negyvenes nőként nagyon szeretem a hosszú szoknyákat. Nem vagyok vallásos, inkább ateista.

Elég meglepően olvastam, hogy a fiatalok ma azt hiszik, szektás viselet a hosszú szoknya.

Pedig csupán nőies és elegáns. A legtöbb fazon kényelmes is. Hétköznap is hordom.

júl. 22. 20:29
 45/99 A kérdező kommentje:

Nem gondoltam hogy vitaindito lesz ez a kérdés.

Megértem mindkét felet. Normálisan fel fogok öltözni, igen kibirom azt a 2orat mert ugye hamarabb ott kell lenni.

A párom nem várja el és tudom hogy a mama se várná el mert abszolút nem érdekelték ilyen dolgok.

Sajnos a temetés sem a halottak szól hanem azokról akik ittmaradtak. Meg nyilván kiről mit lehet pletykálni.

Hányinger lett ez a világ ilyen téren sajnos.

júl. 22. 20:37
 46/99 anonim ***** válasza:
67%
Még harisnya... 🤣 Nem az ötvenes években vagyunk. Egy szolid fekete ruha és egy lapos szandál egyáltalán nem kirívó. Ne hallgass az anyósod hülyeségeire.
júl. 22. 20:45
 47/99 anonim ***** válasza:
71%
Sokan sportosan és lazán szeretnének öltözködni minden alkalomra, de igazából kínai áruházasan néznek ki a végén.
júl. 22. 20:46
 48/99 anonim ***** válasza:
76%

Illem szerint fekete, zárt ruházat (nem dekoltált, nem mini, legalább térd fölé érő szoknya vagy elegánsabb nadrág), zárt orrú cipő. Harisnya nem muszáj, ha kánikula lesz, de egy alkalomhoz illő ruha plusz cipő. Ékszer, kiegészítők minimálisan.

Ez nem (csak) az élőknek szól, hanem tiszteletadás az elhunyt felé, hogy normálisan felöltözik az ember. Színházba, esküvőre stb sem farmerben meg tornacipőben megyünk (sem miniben). Nem vagyok öreg, 33 vagyok. De van amikor az esemény megkívánja a dress code-ot. Utcán én is farmert hordok 99%-ban, szóval messze nem vagyok kiöltözős a hétköznapokban... a hosszú szoknya meg nemhogy szektás, minden nyáron divat a hosszú, lenge ruha 🤷🏼‍♀️ mert szellős, kényelmes és hőségben kellemesebb ha kevesebb testrészt ér közvetlenül a nap.

Kérdező egy jó tanács, ha megfogadod: mindig legyen (legalább) 1 fekete, nem kihívó ruhád amit tudsz használni. Az jó temetésre, színházba, ünnepségre, alkalomhoz illően tudod feldobni övekkel, brossal, kendővel, akármivel.

júl. 22. 20:56
 49/99 anonim ***** válasza:
21%

Én is egy vékony fekete harisnyára szavazok és nem a tisztelet miatt (csak).

Ha full feketében vagy, nagyon barnának kell lennie a lábadnak hogy ne tűnjön 'butának' az összkép.

#29-es voltam

júl. 22. 20:56
 50/99 anonim ***** válasza:
12%
Nem tudom, ilyen melegben a fekete nagyon rossz lehet, nem értem egy krémszínű vagy testszínű ruha miért nem jó.
júl. 22. 21:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!