Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Illik barnában menni temetésre...

Illik barnában menni temetésre, ha a párom nagyapját temetik?

Figyelt kérdés
Most tudtam meg, hogy szabadtéren lesz, korábban a búcsúztatót zárt térben tartották. Fekete ruhám van, de a kabátom és a csizmám is barna. Így a búcsúztatón csak a harisnyámból látszik majd ki tíz centi, annyi lesz fekete. Utána az ebéden már feketében leszek én is. Nagyon illetlen így a dolog?
2015. febr. 20. 19:24
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Van egy fekete balerinacipőm, azt fel tudom még venni, csak félek hogy megfáznék benne. Illetve egy sötétkék tavaszi kabátom is, az jobb lenne? Az az egy baj, hogy mindkettő elég vékony, kb. 15 fok körül szoktam őket hordani.
2015. febr. 20. 19:26
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan mehetsz barna kabátban, és csizmában is. Én voltam olyan temetésen ahol kék vagy fehér kabátban voltak. Senki nem szólta meg őket, hiszen alatta fekete ruha volt. Senki nem fog egy teljes ruhatárat venni mert egyszer temetésre megy
2015. febr. 20. 19:29
 3/12 anonim ***** válasza:
86%
Nem, ebben az estben tűzz fekete szalagot a kabátodra.
2015. febr. 20. 19:29
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen mehetsz barnában!
2015. febr. 20. 19:30
 5/12 anonim válasza:
87%

nem baj, ilyen hidegbe ne fázzál meg. Majd később amikor bementek az ebédre, akkor már feketébe leszel. Én is voltam már temetésen, és akkor nagyon sokan velem együtt barnába voltak.Egy fekete szalaggal tökéletes leszel :-)

RÉSZVÉTEM!! :'(

2015. febr. 20. 19:33
 6/12 anonim ***** válasza:
83%
EGy fekete sál is megteszi szalag helyett.
2015. febr. 20. 19:34
 7/12 anonim válasza:
79%
Nem a ruhával gyászolsz. Hanem belül. És amugy sem baj. /Részvétem/
2015. febr. 20. 19:39
 8/12 anonim ***** válasza:
81%

Pontosan így illik, ez az illemszabály ilyen esetben!

Csak a közvetlen családtagoknak illik feketében lenni, a távolabbi rokonoknak, barátoknak, ismerősöknek inkább szürkében, barnában, kékben illik lenniük. Ezen színek sötét árnyalataiban persze.

2015. febr. 20. 19:50
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2015. febr. 20. 19:52
 10/12 anonim ***** válasza:
81%

7-esnél az igazság!

Bármilyen ruhában mehetsz temetésre. Rég rossz, ha valaki ez alapján ítél!

2015. febr. 20. 20:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!