Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit vegyek fel egy temetésre...

Mit vegyek fel egy temetésre ahol megvan adva, hogy színesbe kell menni? Mi illik ilyenkor? Mi nem sok?

Figyelt kérdés

2022. máj. 16. 13:03
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
89%

Mivel eleve nem illik temetésre színesben menni, így erre nem született szabály.

Ha a család kérése a "színesben menés", akkor bármilyen színt - akár tarkát is - felvehetsz, semmi nem lesz sok, csak ne fekete legyen!

2022. máj. 16. 13:07
 2/31 anonim ***** válasza:
90%

Nem tudom, sosem találkoztam még ilyennel, de ha most hirtelenjében ilyesmire kérnének, akkor feketét/szürkét kombinálnék valami nem túl harsány színnel.

Vagy eleve nem lehet alapnak sem sötét? Akkor halványszürke és bézs színek kombinációja lenne a befutó.

Neonszínekben azért nem mennék, hacsak nem az elhunyt kért volna meg erre még életében, de a színes sem feltétlenül rikító attól még, hogy nem "sötét". ha nő vagy, akkor szürke/rózsaszín akár, az nem ripacsa, ha pasi, akkor szürke/zöldes-árnyalat, vagy kékes.

Persze ha direktben nagyon színes a dress code, akkor meg végtére is mindegy mit veszel fel, neked kell tudni mennyire konkrét az "utasítás".

2022. máj. 16. 13:10
 3/31 anonim ***** válasza:
10%
Nekem ez kivagyiságnak tűnik, ha meg akarnák szabni, mit vegyek fel, el se mennék.
2022. máj. 16. 13:15
 4/31 anonim ***** válasza:
39%

Én biztosan nem öltöznék színesbe. A mi illik az szerintem ugyanaz, mint minden temetésen. Túl szűk, túl rövid, túl kivágott ne legyen.

Én egy egyszerű, egyszínű, nem rikító ruhát húznék fel. Pl. van egy középkék ruhám, kicsit bővebb fazon, vagy egy olivazöld ruhám.

De ha ilyen lazák, akkor lehet, hogy egy normális (nem kiszaggatott) farmerben mennék és ahhoz egy csinos, elegáns blúz.

2022. máj. 16. 13:15
 5/31 anonim ***** válasza:
16%
A fekete nem szín?
2022. máj. 16. 13:24
 6/31 anonim ***** válasza:
26%

Én sem láttam még ilyet, de olyat igen, hogy a teljes fekete nem volt elvárás. Sőt, mostanában sajnos elég sok temetésen voltam, és soha senki nem volt TELJESEN feketében.

Mit jelent ez? Pl. szürke szövetkabát (értelemszerűen, mikor még olyan idő volt, hogy kabát kellett), vagy navy blue öltöny, stb.

Ezekkel szerintem semmi gond.

Szóval, én a helyedben most is ilyesmiben gondolkodnék. Semmiképpen sem piros, rózsaszín, sárga... és társai színekben.

2022. máj. 16. 13:25
 7/31 anonim ***** válasza:
95%
Ilyen esetben semmi nem sok. Feltehetően az elhunyt kívánsága volt, hogy ne legyen komor a temetése.
2022. máj. 16. 13:26
 8/31 A kérdező kommentje:
A kívánság kimondottan az, volt, hogy színesben kell menni. Nem fekete, fehér, szürke stb
2022. máj. 16. 13:28
 9/31 anonim ***** válasza:
96%

Egyetértek, #7-es.

Én úgy értelmezem, hogy mindegy a szín, csak NE fekete. Nyilván egy életvidám ember volt az elhunyt, és az volt az utolsó kívánsága, hogy a temetésén ne szomorkodjon senki, ne legyen külcsínre gyászos a hangulat.

Egyszer láttam ilyet, a Tisza közepén a folyóba szórta az elhunyt párja a hamvakat, előtte a parton mondott néhány szót, virágszirmokat szórtak a csónak mögött, igazán megható volt. Ott is mindenki színes ruhában volt.

Én is valami hasonlót szeretnék.

2022. máj. 16. 13:31
 10/31 anonim ***** válasza:
94%

Ez esetben pedig akkor nyilván mindenkinek a fantáziájára van bízva, hogy mit nem érez soknak, mi az, ami belefér.

Elvégre ők kérték, ha színeset akarnak, akkor utólag már reklamációnak helye nincs, ha valaki Hawaii ingben tartja jónak megjelenni.

2022. máj. 16. 13:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!