Jogosan pofoztam meg az unokahúgom?
Nem szép dolog az eröszak és nem emelek kezet gyerekre de elszakadt nálam a cérna és lekevertem egyet a 14 éves unokahúgomnak.
Apum frissen hunyt el. Nem volt unokahúgom vérszerinti nagyapja, nem csípték egymást. Apum néha szigorú volt hozzá mert unokahúgom ADHD-s és nem tudott soha rendesen viselkedni amikor hozzánk jöttek, de soha nem bántotta.
Anyummal, nagyanyjával jó a kapcsolata unokahúgomnak és eddig velem is az volt.
Apum sajnos betegségbrn elhunyt, nagyon tossz idöszakon vagyunk túl. Temetés is megvolt. Ott sem tudott nagyon viselkedni a csaj de legalabb csendben maradt.
Bátyjámék tegnap jöttek hozzánk, unokahúgom bevonult apum szobájába au öccsével és ott heherésztek, játszottak. Megkértem, hogy jöjjenek ki onnan és ha lehet, ne hangoskodjanak.
Erre unokahúgom összemosolygott az öccsével és azt mondta hogy végre, hogy meghalt az öreg.
Kapott tölem egy jó csattanosat amin elkezdett sírni.
Jött az anyja aki nekem esett, hogy a saját gyerekemet ütögessem, bátyjám is neki adott igazat és megsértödtek. Már megbántam de valahogy mégsem tudok most sem más módját elképzelni a reakciómnak. Anyum azóta sír én meg hüly én érzem magam. Tényleg túl reagáltam?
"Rejtély, hogy a pofon miért a nagynénitől jött és nem a szüleitől."
Lehet hogy azért mert ők nem voltak ott és a kérdező úgy gondolta intézkedik ahelyett hogy szólt volna nekik?
Na, a századik válasz környékén megérkeznek a kamuhuhogók.
Tényleg, ilyen válasz még nem volt, pont hiányoztatok!
94
"Jött az anyja aki nekem esett"
Én ebből arra következtetek hogy nem volt ott. A kérdezőnek esetleg először a szülőnek kellene szólni nem önkényesen igazságot osztani és verni más gyerekét. A pofon nem volt jogos. A jogos az lett volna ha szól a szülőnek, a szülő leteremti a gyerekét hogy kérjen bocsánatot és ha ez nem használ akkor a szülő ad egy pofont. Nagyon maximum ez a jogos.
Én megértelek. Elvesztettem az apukádat, akivel valószínűleg jó volt a kapcsolatod, de ha nem is akkor is szeretted. Erre valaki (mégha csak gyerek is) azt mondja hogy végre meghalt.
Jogosnak nem mondanám, mert O is gyerek és az anyja hibája hogy nem neveli, mert ugye ez nevelés kérdése, viszont nagyon is érthető reakció.
Elég álszentek, ha nem értik a helyzetet.
Nyilván az erőszak nem megoldás, de ez egyszeri, felindulásból lévő alkalom volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!