Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogosan pofoztam meg az...

Jogosan pofoztam meg az unokahúgom?

Figyelt kérdés

Nem szép dolog az eröszak és nem emelek kezet gyerekre de elszakadt nálam a cérna és lekevertem egyet a 14 éves unokahúgomnak.

Apum frissen hunyt el. Nem volt unokahúgom vérszerinti nagyapja, nem csípték egymást. Apum néha szigorú volt hozzá mert unokahúgom ADHD-s és nem tudott soha rendesen viselkedni amikor hozzánk jöttek, de soha nem bántotta.

Anyummal, nagyanyjával jó a kapcsolata unokahúgomnak és eddig velem is az volt.

Apum sajnos betegségbrn elhunyt, nagyon tossz idöszakon vagyunk túl. Temetés is megvolt. Ott sem tudott nagyon viselkedni a csaj de legalabb csendben maradt.

Bátyjámék tegnap jöttek hozzánk, unokahúgom bevonult apum szobájába au öccsével és ott heherésztek, játszottak. Megkértem, hogy jöjjenek ki onnan és ha lehet, ne hangoskodjanak.

Erre unokahúgom összemosolygott az öccsével és azt mondta hogy végre, hogy meghalt az öreg.

Kapott tölem egy jó csattanosat amin elkezdett sírni.

Jött az anyja aki nekem esett, hogy a saját gyerekemet ütögessem, bátyjám is neki adott igazat és megsértödtek. Már megbántam de valahogy mégsem tudok most sem más módját elképzelni a reakciómnak. Anyum azóta sír én meg hüly én érzem magam. Tényleg túl reagáltam?

2023. júl. 21. 14:43
 121/168 anonim ***** válasza:
77%
120, tehát ne legyen értelmi fogyatékos. Egy normális 12 éves tudja. Ismétlem, pont az ilyen tutujgató, gugyogo hozzáállás termeli ki azt a generációt, amelyik nagykorúként sem látja a tettei következményeit. Egy normális lelki világú ember indulatos, ha nemrég elvesztett egy hozzá közel állót. Egy 14 évesnek meg ezt tudnia kell. Nemcsak a hülyegyerekeknek vannak jogai meg lelke, hanem a csúnya gonosz felnőtteknek, sőt a szülőknek is. Ez az, ami manapság már nincs kommunikálva a gyerekek felé. Mert az egész gyereknevelés arról szól, hogy csak a gyerek lelke ne sérüljön, de minden felnőtt nyeljen le mindent...
2023. júl. 22. 09:41
 122/168 anonim ***** válasza:
33%
Ok, 121, még mindig nem kellett volna a kerdezonek ütnie
2023. júl. 22. 09:44
 123/168 anonim ***** válasza:
47%
Jól tetted hogy felpofoztad a kis szerencsétlencsomagot!!!!! Ezek után a bátyámmal sem érdekelne a további kapcsolat, ha ilyen megnyilvánulás fölött szemet húny.
2023. júl. 22. 11:29
 124/168 anonim ***** válasza:
48%

Ez az a tipikus eset hogy itt a kommentekben már vagy harmincan vagyunk egy ellen, és az az egy képtelen belátni, magába nézni, hogy talán felettébb ki.aszott oka van ennek. Ez is nevelésből és teljesen félrement gondolkodásmódból jön, amit a válaszaiból is látunk.

Szóval tanulság, van egy két hülye "modern" anyuka, de hál istennek a többség még rendelkezik értékrenddel. Pofon kell vágni a gyereket? Nem, nem szabad.

DE! Ha a szülő beképzeld arogáns pi..a képtelen megnevelni és ezért a gyerek olyat mond vagy tesz ami húdenagyon nem oké, pl halott gyalázása és olyat mondani hogy örül valaki meghalt, akkor az a pofon mindegy kitől de baromira kijár. Különben a szülőnek is kijárna egy , már csak azért is mégha rajta már nem segít

2023. júl. 22. 11:32
 125/168 anonim ***** válasza:
67%

Most olvastam az előző válaszokat. Itt mindenki azt hiszi hogy a 14-12 éves óvodás? Tényleg ennyire fogyatékosnak hiszitek a fiatalokat? Sokmindent tudnak már!!! Nyilvan a döntéseik hosszútávú következményeit nem fogják fel, de tudják hogy a halál végleges, meg h az embereknek vannak érzéseik.

Egyebként egy pszichiáter mondta hogy az ADHD 80%-a ettől a mostani sz@r nevelési stílustól van, h konkrétan bármit lehet a gyereknek mert nincs odafigyelve rá, meg le vannak xarva, nincsenek nevelve, és hiányolják a figyelmet. Aki azt mondja ez nincs így, az jobb ha utánanéz. A nárcizmus is a kisgyermekkori elhanyagoltságból vagy pedig a túl engedékenységből fakad.

2023. júl. 22. 11:35
 126/168 anonim ***** válasza:
30%

Az érdemli meg, hogy összetörjék a csontjait, aki képes kezet emelni egy gyerekre. Főleg egy mentális problémával élő gyerekre.

A normális emberek mind tudják, hogy a testi sértés bűncselekmény és képesek uralkodni az indulataikon.

Undorító, hogy milyen irányba halad még mindig a világ.

2023. júl. 22. 11:40
 127/168 anonim ***** válasza:
47%

Szóval egy gyerek nem mondhatja ki a véleményét, de egy felnőtt nyilváníthat véleményt pofonnal...

Egy 14 évre adhd-s baromi őszinte. Fogalmunk nincs róla, miért érez így, de valószínű, hogy van alapja. Beszólt neki az öreg korábban, piszkálta, akármi. Nekem is volt olyan rokonom, akinek a halálakor bizony kimondtam tizenévesen, hogy nem fog hiányozni most, hogy végre meghalt. Zaklatott, állandóan ölelgetett, simogatott, gyűlöltem.

2023. júl. 22. 12:14
 128/168 anonim ***** válasza:
58%
Az én apukám egy tragikus balesetben vesztette életét, a körülmények miatt országos hír lett belőle. Még gyászomban sem jutott eszembe a sok paraszt kommentelőnek egyszer sem visszaszólni a fb-n sem. A gyász nem lehet indok arra, hogy ütsz vagy bunkó vagy. Nem ad felmentést.
2023. júl. 22. 12:19
 129/168 anonim ***** válasza:
51%
Elképesztő, mennyien védik ezt a neveletlen, pimasz kis taknyost. A házba nem jöhetnének be többet. A szüleinek kellene bocsánatot kérni azért, mert a kölykük így viselkedett, a kölyöknek meg megmondani, örüljön, hogy ennyivel megúszta. Most már ott tartunk, hogy a saját lakásunkban gyalázhatják büntetlenül a halott hozzátartozónkat.
2023. júl. 22. 12:45
 130/168 anonim ***** válasza:
64%

Aki támogatja a kérdező viselkedését nézzen már szét miket írnak itt az emberek. Hogy "a szart is kivertem volna belőle" meg "egy ép csontja sem maradt volna" stb.

Szerintetek ez rendben van?

A másik, most őszintén mi a bubanatos lofszrt nem jó megoldás az hogy odacammog a szulohoz, elmondja mit mondott a gyerek, aztán a szülő lerendezi.

Lehet hogy a szülő is lekever neki egyet, lehet hogy csak szépen megbeszeli vele, tök mindegy mi a módszere, ha utána a gyerek odamegy és bocsánatot kér tőled akkor nem teljesen mindegy a szülő mivel és hogyan fegyelmezi?

Engem ütöttek meg egy párszor bár nem sokszor érdemeltem ki. És mondtam olyanokat én is gyerekként amik csúnyák voltak. Igazából mindegy volt hogy szidast vagy pofont kaptam érte, akkor rosszul esett, de legközelebb mikor elontotte az agyamat a szar úgyanugy kimondtam attól függetlenül hogy tudtam mi a következménye. Nem volt visszatarto erő. Az lett volna az ha valaki leültet és elmagyarazza hogy ez miért nem volt helyes. De az én szüleim se tették meg ezt mert ők is úgy gondolták hogy a pofon az valami csodaszer.

2023. júl. 22. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!