Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogosan pofoztam meg az...

Jogosan pofoztam meg az unokahúgom?

Figyelt kérdés

Nem szép dolog az eröszak és nem emelek kezet gyerekre de elszakadt nálam a cérna és lekevertem egyet a 14 éves unokahúgomnak.

Apum frissen hunyt el. Nem volt unokahúgom vérszerinti nagyapja, nem csípték egymást. Apum néha szigorú volt hozzá mert unokahúgom ADHD-s és nem tudott soha rendesen viselkedni amikor hozzánk jöttek, de soha nem bántotta.

Anyummal, nagyanyjával jó a kapcsolata unokahúgomnak és eddig velem is az volt.

Apum sajnos betegségbrn elhunyt, nagyon tossz idöszakon vagyunk túl. Temetés is megvolt. Ott sem tudott nagyon viselkedni a csaj de legalabb csendben maradt.

Bátyjámék tegnap jöttek hozzánk, unokahúgom bevonult apum szobájába au öccsével és ott heherésztek, játszottak. Megkértem, hogy jöjjenek ki onnan és ha lehet, ne hangoskodjanak.

Erre unokahúgom összemosolygott az öccsével és azt mondta hogy végre, hogy meghalt az öreg.

Kapott tölem egy jó csattanosat amin elkezdett sírni.

Jött az anyja aki nekem esett, hogy a saját gyerekemet ütögessem, bátyjám is neki adott igazat és megsértödtek. Már megbántam de valahogy mégsem tudok most sem más módját elképzelni a reakciómnak. Anyum azóta sír én meg hüly én érzem magam. Tényleg túl reagáltam?

2023. júl. 21. 14:43
 111/168 anonim ***** válasza:
77%

14 éves voltam amikor apu meghalt. Tudtam hogy végleges. Azért nagy ostobaság kell ahhoz hogy ne tudja mi a halál.

Lehet itt szépíteni, de ott a nevelés igencsak kérdéses adhd ide vagy oda.

Nem szimplán szólt valami rondát, hanem egy halott embert gyalázott egy olyan ember előtt, aki szerette.

Nem vagyok a verés, ütés híve egyáltalán. Szerintem egy gyereket NEVELNI kell, de nem pofonokkal, még nem veréssel.

Viszont érthető hogy hogy reagált rá a kérdező.

Ettől még nem lesz idegbeteg, sem kezelendő eset.

2023. júl. 22. 08:31
 112/168 anonim ***** válasza:
16%

111!

TE tudtad hogy végleges. Lehet hogy te 14 évesen már 3 nyelven beszéltél folyékonyan és tudtad, hogy NASA kutatómérnök leszel. Más meg nem tudja. Megegyszer, nem véletlenül nincs döntési joga egy 14 évesnek.

2023. júl. 22. 08:46
 113/168 anonim ***** válasza:
67%

Én is lekentem volna neki egyet, ahogyan tettem is, amikor a gyerekkori barátnőm elkezdett gúnyolódni anyán, de jó, hogy meghalt, úgyis olyan hülye volt, etc.

Nem ütöttem meg előtte soha senkit, de akkor szájon vágtam, igen, pusztán indulatból, mert megérdemelte. DIREKT mondta, amit, hiába szóltam rá, hogy fejezze be, hát így járt.

És ha fiatalabb lett volna nálam, szerintem akkor is így reagálok. Bűntudatom van? Egy pillanatig sincs.

2023. júl. 22. 08:51
 114/168 anonim ***** válasza:
17%
49-es, senki nem VERNE meg egy 14 évest, nem tudom, hol olvastál ilyet, vagy mit szívsz :D
2023. júl. 22. 08:54
 115/168 anonim ***** válasza:
54%

Egyébként a kis hülyeribit védők lennének az elsők, akik hasonló helyzetben szájon vágnák - vagy bárkit, aki mondjuk a halott lányukról-fiukról mond bármit.

Csak itt erkölcscsőzködnek vagy mert még sohasem halt meg közeli hozzátartozójuk vagy csak mert megmondóemberek :D

2023. júl. 22. 08:59
 116/168 anonim ***** válasza:
67%
112, 14 évesen korlátozottan cselekvőképes egy tinédzser, már 12 éves korától felel életellenes bűncselekményekért, 14 évesen meg számos egyéb tettéért. Pontosan tudja, hogy mi a helyzet. Vagy ha eddig nem tudta a szülei jóvoltából, hála a nagynéninek, most már tudja.
2023. júl. 22. 09:01
 117/168 anonim ***** válasza:
53%

116!

Ugyan áruld már el, hogy ebben az esetben konkrétan mivel jelentenék fel, miylwn bűncselekményt követett el és mire ítélnék a kérdező unokahúgát? Mert q kerdezot zt egyertelmuen könnyű testi sertés miatt lehetne feljelenteni

2023. júl. 22. 09:03
 118/168 anonim ***** válasza:
42%

"Pontosan tudja, hogy mi a helyzet. Vagy ha eddig nem tudta a szülei jóvoltából, hála a nagynéninek, most már tudja."

Aha. Tehát attól, hogy a nagynéni lekevert neki egyet, már tudja, hogy a halál vegleges? Dejo. Ja, nem. Azt tudja, hohy nagynéni agresszív

2023. júl. 22. 09:04
 119/168 anonim ***** válasza:
65%
117, ne legyél már ilyen értetlen. Pontosan tudod hogy mire gondolok. Ha egy 12 évesnek tudnia kell, hogy ha valakit megtámad, megöl, az végleges, akkor egy 14 éves pláne tudja. 11 évesen a saját dédanyámat tanultam meg ágytálazni és pontosan tudtam hogy ez mit jelent és meg fog halni. Attól hogy egy degenerált idióta generáció nő fel, aki nagykorúként is hatéves szinten mozog, az a szülők (mi) hibánk. Ez ellen tenni kell, nem ideológiat gyártani. Ezek a gyerekek már ivarérettek 10-11 évesen biológiailag már messze előrébb kell járniuk...
2023. júl. 22. 09:26
 120/168 anonim ***** válasza:
4%

"Ha egy 12 évesnek tudnia kell, hogy ha valakit megtámad, megöl, az végleges, akkor egy 14 éves pláne tudja"

Nem, nem kell tudnia. A törvény szerint "Fontos mindemellett, hogy az elkövető rendelkezzen a bűncselekmény következményeinek felismeréséhez szükséges belátással, ugyanis csak ez esetben büntethető. Ezt a belátási képességet minden esetben szakértő vizsgálja. Ha nincs belátási képesség, vád nem emelhető ellene."

De mindegy, itt nem gyilkoltak meg senkit, és a lényeg továbbra is az, hogy a kérdező nem tudja az indulatait kezelni

2023. júl. 22. 09:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!