Jogosan pofoztam meg az unokahúgom?
Nem szép dolog az eröszak és nem emelek kezet gyerekre de elszakadt nálam a cérna és lekevertem egyet a 14 éves unokahúgomnak.
Apum frissen hunyt el. Nem volt unokahúgom vérszerinti nagyapja, nem csípték egymást. Apum néha szigorú volt hozzá mert unokahúgom ADHD-s és nem tudott soha rendesen viselkedni amikor hozzánk jöttek, de soha nem bántotta.
Anyummal, nagyanyjával jó a kapcsolata unokahúgomnak és eddig velem is az volt.
Apum sajnos betegségbrn elhunyt, nagyon tossz idöszakon vagyunk túl. Temetés is megvolt. Ott sem tudott nagyon viselkedni a csaj de legalabb csendben maradt.
Bátyjámék tegnap jöttek hozzánk, unokahúgom bevonult apum szobájába au öccsével és ott heherésztek, játszottak. Megkértem, hogy jöjjenek ki onnan és ha lehet, ne hangoskodjanak.
Erre unokahúgom összemosolygott az öccsével és azt mondta hogy végre, hogy meghalt az öreg.
Kapott tölem egy jó csattanosat amin elkezdett sírni.
Jött az anyja aki nekem esett, hogy a saját gyerekemet ütögessem, bátyjám is neki adott igazat és megsértödtek. Már megbántam de valahogy mégsem tudok most sem más módját elképzelni a reakciómnak. Anyum azóta sír én meg hüly én érzem magam. Tényleg túl reagáltam?
151
Úgy hogy elmaradt a nevelés, ezért ilyen alapdolgokat nem tud, vagy azt hiszi hogy amiatt hogy beteg és kiskamasz akkor elnézik neki. Vagy pont az anyjatól tanulta.
"Engem az zavart hogy mindenki úgy letámadta a kérdezőt mintha rendszeresen verne gyerekeket"
Hát én nem ezt tapasztaltam. Inkább altalanosagban beszéltek arról miért nem jó a pofon és miért nem nevelés. Jól le is lett pontozva minden ilyen válasz. Ellenben nem egy olyan komment született hogy ki hogy verte volna szét a kislányt....
"Nyilván ha feltette a kérdést akkor rájött hogy nem volt túl etikus ilyet tennie."
Nekem nem úgy tűnik. A kérdező maga írta hogy újra így cselekedne. Ő nem azt bánja amit tett hanem azt nehezmenyezi hogy a család ezért megharagudott rá és megerősítésért jött hogy jól cselekedett.
#151 nálunk pl családon belül alap volt mindig hogy a gyerekek elvonultak játszani, nem ültünk a nappaliban karot nyelve a felnőttekkel. Pech hogy ez most éppen a halottnak a szobája volt, de már mikor elindultak mondhatta volna nekik a kérdező hogy ne oda..
Sziasztok. Egy ponton, amikor az egyik hozzászóló elkezdte apámat bünbakként beállítani, felhagytam a válaszok olvasásával.
Ma viszont elhatároztam, hogy írok mert tegnap este történtek fejlemények.
Az unokahúgom kistestvére részletesen elmondott mindent a bátyjáméknak. Tegnap este felhívtak és bocsánatot kértek tölem és anyukámtól. Azt mondták minden olyan gyorsan történt, ök sem tudtak hirtelen jól mérlegelni és megértik az érzéseim. Unokahúgommal is beszéltünk, nagyon sajnálja.
Ennyi a sztori, pont.
"Hát én nem ezt tapasztaltam. Inkább altalanosagban beszéltek arról miért nem jó a pofon és miért nem nevelés. Jól le is lett pontozva minden ilyen válasz. Ellenben nem egy olyan komment született hogy ki hogy verte volna szét a kislányt...."
Én azokra gondoltam akik ugy kezdték a mondatukat hogy "legközelebb mi lesz...a postást is megpofozná ha csúnyán nézne rá" stb. Akik arra utaltak és gondoltak egy egyszeri hiba után hogy lesz legközelebb.
Az már más tészta hogy ki mennyire akarja megverni a lányt, ez a pofon még csak-csak belefért szűkösen, de az is hiba volt, hát akkor még az ütlegelés vagy konkrét sérülés okozása az már komoly gondra utal a fejekben.
"Nekem nem úgy tűnik. A kérdező maga írta hogy újra így cselekedne. Ő nem azt bánja amit tett hanem azt nehezmenyezi hogy a család ezért megharagudott rá és megerősítésért jött hogy jól cselekedett."
Bevallom nem olvastam végig vagy egyaltalán el minden választ, igy ez kimaradt. Az ő gondolatmenetéről nem tudok nyilatkozni, ha valóban "jó" cselekedete megerősítéséért jött akkor sajnálom, ilyen helyzetekben probálok mindenki szemszögébe belenézni, megérteni azt, mert mind hibázunk. De ha valaki nem láttja hibáit azt én is elengedem, elítélem.
Magamból kiindulva én is követtem el hibákat, bántottam meg embereket(szóban, nem fizikailag) de úgyanúgy megtenném, mert akkor nem tanultam volna belőle, és nem tudnám hogy ez nem helyes. Persze bocsánatot kértem és megprobáltam helyrehozni, igyekezni hogy jövőben ilyen ne forduljon elő többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!