Édesapám felesége miért nem akarja elfogadni, hogy a családommal együtt visszaköltöztünk a "(nagy)szülői" házba? Hogyan alakíthatnánk ki jó kapcsolatot ezek után?
A munka miatt albérletben voltunk néhány évig, de most úgy alakult, hogy inkább visszaköltöztük. A ház nagy, elférünk igaz kicsit nagyobb a nyüzsgés a gyerekek miatt.
Tegnap végül kibökte, hogy ez így borzasztó, így nem lehet élni, alig van helyük stb. Kifejtette, hogy nekünk kellene elköltöznünk ismét albérletbe, mert mi eddig is megoldottuk, ők viszont nem így rendezték be az életüket.
Én tényleg a jó kapcsolatra törekedtem eddig, de ez a tegnapi megnyilvánulása kicsit engem is kihozott a sodromból és megmondtam neki, hogy nyugodtan mehet, akár már az estét sem kell velünk töltenie, azóta mosolyszünet van.
Aput nagyon sajnálom, mert így két kő között őrlődik, de már nem tudom mit csináljak. Én sem tudom állandóan csöndben tűrni a felesége beszólásait.
Hat igen, ezt ugy hivjak, hogy szopas. Eldegelsz nyugodtan a ferjeddel meg a gyerekekkel x evig, aztan egyszer csak beallit a csalad es 9-en lesztek egy hazban, ami mondjuk rohadtul nem ennyi emberre lett tervezve.
Igen, ez abszolut kibirhatatlan lenne szamomra is, de persze nyilvan en nem tehetnek semmit, nem en vagyok a tulaj.
Mindket oldal teljesen ertheto, nyilvan itt most nem is lehet igazsagot tenni.
Az biztos, hogy itt valaki koltozni fog, mert ezt nem lehet sokaig birni. Csak a kerdes, hogy ki.
A kérdező 3 éve kifizetett minden résztulajdonost és így egyben az övé lett a ház. Az új nő se hihette, hogy ezután nem fog igényt tartani rá. A korábbi lakhatási körülményeire is kell támaszkoznia, ha nem tetszik a helyzet. Az egyenesen pofátlanság, hogy helyette más vesz egy házat, ő ingyen lakik, a tulaj meg fizessen lakbért a bizonytalan albérletben.
Ui. Más házába szülni fiatalon és idősebben is baromság.
#63, hát igen, valószínűleg nincs tisztában a tulajdoni viszonyokkal. Ő - nagyon maximum - addig lakhat ott, amíg él a férje, mert se haszonélvezetet, se tulajdonjogot nem fog se ő, se a gyerekei örökölni. Ilyenformán az apa is eléggé felelőtlen volt, hogy gyereket vállalt a semmire.
Summa: a fiatal menyecske ne ugráljon túl sokat, mert idővel körön kívül találja magát. És minél undokabb, annál rondábban fogják onnan kihajítani.
Úgy néz ki, valóban eltaktikázta magát,nem számolt minden lényeges "körülménnyel", mint tulajdoni hányadok, a ti terveitek. Nekem ez alapján úgy tűnik, ha a kérdező apja nem akar (és miért akarna) válni, és a kérdezővel és családjával is tartani kívánná a kapcsolatot, az egyetlen megoldás az ingatlan értékesítése volna, vagy a haszonélvezet megváltása, hogy külön fedél alá mehessen mindenki.
Ezek után azt sem tartanám annyira élhetőnek, ha kétgenerációssá alakítanák a házat, mert az udvaron így is, úgy is találkoznának az új feleséggel is, aki van annyira ostoba, amennyire már mások leírták - és még nagydobra is veri.
Ebben a családban aműgy senki nem akar maga otthont teremteni családalapítás előtt?
A nagyapád beleült a készbe, nagyanyád házába, apádnak sincs semmije, csak beleült az örökségbe, az új nő szintén beleült a készbe, te magadnak ajándékozgattad a tulajdonrészeket, szóval te is beleültél....
Nemzedékeken át lóf*szt nem tudtok felmutatni, csak marakodtok azon az egy házon. Mi lett volna, ha nincs a nagyanyád? 🤣 Majd 25 év múlva lesz ez szép, mikor a te gyerkeid is jönnek gyerekestől acsarkodni a házban lakásért.
57!
Hülyeség. Amit keirtal, az a tulajdonjogra vonatkozik több tulajdonos esetén. Itt egy tulaj van, meg egy haszonélvező
69!
EGY tulaj van, a KERDEZO. Az APA elajandekozta a tulajdonjogát, neki van 5% HASZONÉLVEZETI JOGA. Bárki bármit kezdeményezhet, történni az történik, amit MINDKETTO akar. Megegyszer, a kérdező csinálhat amit akar, mehet ahova akar, a bíróság NEM kötelezi, nem kötelezheti az apát a haszonélvezeti jog eladására. Ezért írtál hülyeséget. A te mondókád akkor lenne helyes, ha az apának IS lenne TULAJDONJOGA. Akkor lenne mit kifizetni és akkor lenne kényszer értékesítés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!