Miért lenne értékesebb annak a családja, amelyikben vannak gyerekek?
Nekem nincsen gyerekem, nekem édesanyám, édesapám, testvéreim, párom, anyósom, sógoraim és a testvéreim gyerekei jelentik a családot.
Édesapámnak valószínűleg ez lesz az utolsó karácsonya.
A munkahelyen már most szóba került a karácsony, és a gyerekesek kijelentették, hogy ők biza nem jönnek be karácsonykor, mert az a szeretet, a család ünnepe és beszélni fognak a főnökkel, hogy menjen az, akinek nincsen családja.
Miért képzelik sokan magukat feljebbvalónak, csak azért, mert gyereket vállaltak? Meg miért kell sértegetni azt, akinek nincsen gyereke, hogy "jöjjön be az, akinek nincsen családja"? Főleg hogy pont az a munkatársam mondta, aki tudja, hogy a második sikertelen lombikon is túl vagyunk.
Egyszerű a képlet: ha most nem vállalod más helyett, te se várhatod el, hogy majd gyerekesként tekintettel legyenek rád. Így működik.
Ha mindig mindenki önző módon csak magára gondol, nem jár kivételezés a gyerekessel sem. Az se számít, hogy most nem feltétlenül annak kedvezel, aki majd neked fog, mert addig sok víz lefolyik még...
Én nem fogom kihasználni ezt, pont ezért.
Nem jár senkinek se többletjog azért, mert gyereke van. Ha maguktól előreengednek majd kisgyerekkel a boltba, el fogom fogadni, de nem fogom elvárni, hogy automatikusan mindenki előre engedjen, mert nekem ez jár.
Nyilván rosszul fog esni (most is rosszul esik), hogyha a karácsony délelőttöt és délutánt nem otthon tölthetem, de ez van. Dolgozó ember vagyok, vállaltam a munkát.
Viszont így kihisztizni, hogy menjen az, akinek nincs családja... hát na ezért van több gyerekmentes hely, az ilyenek miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!